Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kampioen Leverkusen blijft ongeslagen in Bundesliga

Kampioen Leverkusen blijft ongeslagen in Bundesliga

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft een prachtig seizoen in de Bundesliga in stijl afgesloten. De kampioen won in de laatste speelronde ook van FC Augsburg (2-1) en vestigde zo een record. Nog nooit eerder bleef een ploeg een seizoen lang ongeslagen in de Bundesliga.

Bayer Leverkusen, met Jeremie Frimpong als basisspeler, vierde de 28e competitiezege en speelde dit seizoen zesmaal gelijk in de Bundesliga. Bayer Leverkusen kan het seizoen nog mooier maken. De club is al 51 wedstrijden op rij ongeslagen in alle competities en speelt komende woensdag ook nog de Europa League-finale tegen Atalanta. Drie dagen later staat en de Duitse bekerfinale tegen Kaiserslautern op het programma.

Victor Boniface en Robert Andrich scoorden voor rust voor Bayer Leverkusen. Mert Kömür trof na ruim een uur doel voor FC Augsburg. Na afloop van de wedstrijd kreeg de ploeg van coach Xabi Alonso eindelijk de kampioensschaal. Aanvoerder Lukas Hradecky mocht de schaal als eerste omhoog houden.

Meer uit Voetbal

Bondscoach België wil 'niet met vingers wijzen' na domper op EK

FRANKFURT (ANP) - Domenico Tedesco was realistisch na zijn eerste nederlaag in zestien wedstrijden als bondscoach van België. "Ik wist dat we uiteindelijk een wedstrijd zouden verliezen, helaas gebeurde het vandaag en niet in een oefenduel", zei de 38-jarige coach na de verrassende nederlaag tegen Slowakije op het EK (0-1).

57 minuten geleden
Frankrijk met teruggekeerde Kanté tegen Oostenrijk

DÜSSELDORF (ANP) - De Franse voetbalploeg begint het EK om 21.00 uur met N'Golo Kanté in de basis tegen Oostenrijk. Middenvelder Kanté kwam begin juni in actie tegen Luxemburg en Canada, nadat hij twee jaar eerder voor het laatst een interland had gespeeld. Hij won met de nationale ploeg de wereldbeker in 2018.

2 uur geleden
België verrassend onderuit tegen Slowakije in eerste EK-duel

FRANKFURT (ANP) - België is het EK voetbal begonnen met een verrassende nederlaag. De formatie van bondscoach Domenico Tedesco verloor met 1-0 van Slowakije, de nummer 48 van de wereldranglijst. Het was pas de eerste nederlaag voor België sinds het WK in 2022.

2 uur geleden
UEFA stelt onderzoek in na vermeend wangedrag Servische fans

GELSENKIRCHEN (ANP/AFP) - De UEFA is een disciplinaire procedure begonnen tegen de Servische voetbalbond (FSS) na vermeend wangedrag van Servische supporters rondom de EK-wedstrijd tegen Engeland (0-1-verlies).

3 uur geleden
Ronaldo begint met 'tinteling in buik' aan zesde EK voetbal

LEIPZIG (ANP/DPA) - Cristiano Ronaldo begint dinsdag aan zijn zesde EK voetbal in het shirt van Portugal. De 39-jarige sterspeler voelt net als bij zijn eerste EK "een tinteling" in zijn buik.

3 uur geleden
Vitesse praat nog met Nederlandse en buitenlandse investeerder

ARNHEM (ANP) - Het noodlijdende Vitesse is op de valreep nog in gesprek met een Nederlands en buitenlands bedrijf om de club over te nemen. Bronnen rond de club melden dat er nog geen definitief akkoord ligt met een van beide partijen. Bovendien moet een schikking worden getroffen met de Amerikaanse schuldeiser Coley Parry. Dat is nog niet het geval.

4 uur geleden
Belgen Vertonghen en Theate beginnen op de bank tegen Slowakije

FRANKFURT (ANP) - De Belgische verdedigers Jan Vertonghen en Arthur Theate beginnen tijdens het eerste EK-groepsduel met Slowakije op de bank. De twee spelers zijn net hersteld van blessures. Bondscoach Domenico Tedesco kiest in Frankfurt voor Wout Faes en Zeno Debast in het centrum van de verdediging.

5 uur geleden