Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer De Zerbi vertrekt bij Brighton & Hove Albion

Trainer De Zerbi vertrekt bij Brighton & Hove Albion

BRIGHTON (ANP) - Trainer Roberto de Zerbi neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Brighton & Hove Albion. De 44-jarige Italiaan zit zondag tijdens een thuisduel met Manchester United voor het laatst op de bank bij de ploeg waarvoor de Nederlanders Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joël Veltman uitkomen.

De Zerbi stond nog twee jaar onder contract bij Brighton, waar hij in 2022 Graham Potter opvolgde. "Het doet me pijn om Brighton te verlaten", vertelt de 44-jarige Italiaan op de website van Brighton. "Maar ik ben erg trots op wat we de laatste twee seizoenen hebben bereikt. We hebben afgesproken om mijn contract te beëindigen, zodat de club en ik onze eigen ideeën en visies kunnen volgen."

De Zerbi werd afgelopen week in verband gebracht met een vertrek naar Bayern München, waar Thomas Tuchel zaterdag afscheid heeft genomen.

Meer uit Voetbal

Mbappé niet geopereerd en krijgt speciaal masker

DÜSSELDORF (ANP/AFP) - Kylian Mbappé, die zijn neus brak in het EK-duel tussen Frankrijk en Oostenrijk (1-0-winst), hoeft niet geopereerd te worden. Philippe Diallo, de voorzitter van de Franse voetbalbond, zei dat er voor de Franse sterspeler een speciaal masker wordt gemaakt waarmee hij kan spelen. Of hij dat vrijdag in de tweede groepswedstrijd tegen Nederland zal doen, is nog onduidelijk. Diallo zei dat de aanvaller nog enige tijd medische verzorging nodig heeft.

1 uur geleden
Mbappé houdt vermoedelijk gebroken neus over aan EK-duel

DÜSSELDORF (ANP) - Kylian Mbappé heeft vrijwel zeker zijn neus gebroken in het EK-duel van Frankrijk met Oostenrijk (1-0-winst). "Het ziet er niet goed uit", zei bondscoach Didier Deschamps kort na afloop. "Een smet op deze wedstrijd. Ook al is het maar een neus, het is erg vervelend voor ons."

6 uur geleden
Frankrijk door eigen goal Wöber langs Oostenrijk

DÜSSELDORF (ANP) - Frankrijk is het EK voetbal begonnen met een 1-0-zege op Oostenrijk. Een eigen doelpunt van voormalig Ajax-speler Maximilian Wöber bracht de beslissing in Düsseldorf. De Franse vedette Kylian Mbappé viel vlak voor tijd geblesseerd uit.

7 uur geleden
Bondscoach België wil 'niet met vingers wijzen' na domper op EK

FRANKFURT (ANP) - Domenico Tedesco was realistisch na zijn eerste nederlaag in zestien wedstrijden als bondscoach van België. "Ik wist dat we uiteindelijk een wedstrijd zouden verliezen, helaas gebeurde het vandaag en niet in een oefenduel", zei de 38-jarige coach na de verrassende nederlaag tegen Slowakije op het EK (0-1).

9 uur geleden
Frankrijk met teruggekeerde Kanté tegen Oostenrijk

DÜSSELDORF (ANP) - De Franse voetbalploeg begint het EK om 21.00 uur met N'Golo Kanté in de basis tegen Oostenrijk. Middenvelder Kanté kwam begin juni in actie tegen Luxemburg en Canada, nadat hij twee jaar eerder voor het laatst een interland had gespeeld. Hij won met de nationale ploeg de wereldbeker in 2018.

10 uur geleden
België verrassend onderuit tegen Slowakije in eerste EK-duel

FRANKFURT (ANP) - België is het EK voetbal begonnen met een verrassende nederlaag. De formatie van bondscoach Domenico Tedesco verloor met 1-0 van Slowakije, de nummer 48 van de wereldranglijst. Het was pas de eerste nederlaag voor België sinds het WK in 2022.

10 uur geleden
UEFA stelt onderzoek in na vermeend wangedrag Servische fans

GELSENKIRCHEN (ANP/AFP) - De UEFA is een disciplinaire procedure begonnen tegen de Servische voetbalbond (FSS) na vermeend wangedrag van Servische supporters rondom de EK-wedstrijd tegen Engeland (0-1-verlies).

11 uur geleden