Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

vrijdag 3 mei 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland
HV Zeeland open_in_new Hulpdiensten ingezet voor noodsituatie Kapelle (video)

KAPELLE – Meerdere hulpdiensten zijn donderdagavond ingezet voor een noodsituatie bij een bedrijfspand op industrieterrein “Smokkelhoek” bij Kapelle. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

3 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Jongens varen op visvijver Rilland, brandweerduikers ingezet (video)

RILLAND – De brandweerduikers van brandweer Tholen zijn donderdagavond ingezet voor een melding van een bootje in de problemen langs de Bathseweg bij Rilland.

3 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Tranen van geluk voor YouTuber MeisjeDjamila: ‘Ik wist niet waar we heen gingen, ik hoorde het pas in de auto’

Meer dan een uur in de rij voor een handtekening, foto, high five en knuffel: een hoop kinderen konden donderdagmiddag niet wachten om YouTube-ster MeisjeDjamila te ontmoeten in de Koperen Tuin in Goes. ,,Toen we zagen dat ze hierheen kwam, hebben we ons meteen ingeschreven!”

4 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Twee gewonden bij ernstig ongeval IJzendijke

Op de Vrijedijk bij IJzendijke is donderdagavond een ernstig ongeluk gebeurd. Dat meldt de politie op X.

4 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Ernstig ongeluk IJzendijke: Fietsers in botsing met tractor (video)

IJZENDIJKE - Op de Vrijedijk bij IJzendijke, vlakbij de grens met België, heeft donderdagavond een ernstig ongeluk plaatsgevonden waarbij een Belgische tractor en twee fietsers zijn betrokken. Dat meldt de politie.

4 uur geleden
Internetbode Eerste Dodenherdenking bij monument in 's-Gravenpolder

's-GRAVENPOLDER - Dit jaar wordt voor het eerst op 4 mei de dodenherdenking gehouden in 's-Gravenpolder bij het eind vorig jaar onthulde herdenkingsmonument voor het dorpshuis Ons Dorpsleven.

5 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Tientallen handbalclinics op Walcherse scholen: 'Laatste kans voor de sport in de regio’

In een gezamenlijke poging om handbal op Walcheren te behouden, organiseren Handbal Vereniging EOC en het Nederlands Handbal Verbond (NHV) 166 clinics op 17 basisscholen in de regio. Van 6 mei tot 14 juni zullen kinderen onder leiding van onder andere voormalig professioneel handballer Tom Zwarthoed kennismaken met de sport.

5 uur geleden
Internetbode Femke Vernij speelt vrijdag 'Op volle kracht' in Rilland

RILLAND - In dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland is vrijdagavond de nieuwe solovoorstelling van Femke Vernij te bezoeken: 'Op volle kracht'.

6 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Code geel vervroegd naar 20.00 uur

MIDDELBURG – De weersdeskundigen van het KNMI hebben code geel voor vanavond vervroegd naar 20.00 uur. Eerder was dit 21.00 uur.

6 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new GO Triathlon Brouwersdam blijft groeien

De GO Triathlon op de Brouwersdam groeit nog steeds. Waren er in 2023 700 deelnemers, zaterdag - bij de vijfde editie - zijn dat er 775. De wedstrijd op de rand van Zeeland en Zuid-Holland wordt gezien als ideale voorbereiding op grotere evenementen later in het jaar.

6 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Voor wie is toch dat oorlogsmonument op de dijk in 's-Gravenpolder?

In de nacht van 30 maart 1944 stijgt er in Groot-Brittannië een vliegtuig op met daarin twaalf soldaten. Het einddoel: gedropt worden in de regio Antwerpen om ondersteuning te bieden aan een geheim Belgisch leger. Boven de Westerschelde strandt die poging wanneer het viermotorige Halifax vliegtuig bij Vlissingen uit de lucht wordt geschoten. Een crash volgt en slechts vijf bemanningsleden overleven die. Het lichaam van luitenant Robert Deprez wordt nooit meer gevonden....

7 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Bevrijdingsdag! 6 x uittips in Middelburg [3 - 5 mei]

Dit weekend staat natuurlijk in het teken van herdenken en vieren. Dit jaar organiseert plein 1940 Bevrijdingsdag LIVE op 5 mei en je kunt ook naar een boekenmarkt dit weekend. Lees alle zes uittips nu!

8 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Duikers vrezen voor vertrouwde duikplek bij Veerse Meer: luxe vakantiepark zit toegang in de weg

Via een nieuw beachclubgebouw loopt Roel van der Mast naar zijn vertrouwde duikplek bij Zilveren Schor in Arnemuiden. "Vroeger was hier één grote grasweide", vertelt Van der Mast. Nu staan er 81 luxe vakantiewoningen. En dat bemoeilijkt de toegang tot de duikplek.

8 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Brandweer roept op om op te letten met parkeren: 'Anders moeten we schade rijden'

De Zeeuwse brandweer roept op om beter op te letten bij het parkeren van de auto. Soms staan auto's te ruim geparkeerd waardoor de brandweerwagen er moeilijk langs kan. Daarnaast staan auto's soms te dicht bij een bocht of kruising. "Het is heel vervelend als je er dan niet langskan, want dat kost veel tijd", zegt Gerard Teunissen van de veiligheidsregio Zeeland.

8 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Uit Tips: Arnon Grunberg verklaart het geweld in de mens

Het theater biedt meer dan vermaak, muziek en dans. Deze week in de tips onder meer aandacht voor het fenomeen theatercollege's. Arnon Grunberg legt uit hoe geweld kan ontstaan, zelfs als er geen rationele aanleiding voor is. Fotograaf en verslaggever Hans Aarsman doceert over het genot een kritische levenshouding.

9 uur geleden
Internetbode Harde gitaren met Dirty Sound System in de Piek

VLISSINGEN - Vrijdag 3 mei speelt het Zwitserse Dirty Sound Magnet in de Piek. Dit psychedelische powerrocktrio uit Fribourg put uit de rijke erfenis van Led Zeppelin en andere heavy, door psychedelica en blues beïnvloede bands uit de jaren '60 en '70.

10 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Rennen voor de politie, voor de lol: het Jachtseizoen bereikt Schouwen-Duiveland

De politie heeft het druk, toch doen agenten en handhavers op Schouwen-Duiveland mee aan een spel gebaseerd op de serie Jachtseizoen van StukTV. Ze achtervolgen daarbij jeugd en hun verzorgers. Voor de lol, maar er zit een groter plan achter.

11 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Harddrugs, softdrugs en vuurwapen gevonden in woning en theehuis: panden op slot

BERGEN OP ZOOM - Vanwege de vondst van soft- en harddrugs heeft burgemeester Margo Mulder twee panden gesloten: een woonhuis in Lepelstraat en theehuis Agadir in de Herman Leusstraat in Bergen op Zoom.

11 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Politie haalt zestien (!) katten en twee honden uit huis, agenten moeten tussen uitwerpselen door lopen

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft donderdagmiddag liefst zestien katten en twee honden uit een woning gehaald in Bergen op Zoom. Er waren meldingen binnengekomen over dierenmishandeling en verwaarlozing in een huis aan de Korenberg. Binnen bleek van alles niet in orde te zijn.

12 uur geleden
Internetbode Oplichter met babbeltruc actief in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Afgelopen week is er een poging gedaan tot een babbeltruc bij een woning in Sint Annaland. 

13 uur geleden
Internetbode Gedetineerde vernielt celdeur Torentijd Middelburg

MIDDELBURG - Meerdere eenheden van de politie zijn woensdagavond ingezet bij een incident in gevangeniscomplex Torentijd in Middelburg. Volgens de politie had een gevangene zijn celdeur beschadigd. 

14 uur geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new De uitdagingen van crisiscommunicatie...

Hoe benaderen we efficiënt ons netwerk tijdens crisis? En wat waren de dilemma's tijdens het schietincident bij het Erasmus MC Rotterdam? Twee thema's van de vele interessante onderwerpen op onze jaarlijkse kennis- en netwerkdag.

1 week geleden
Zeeland Veilig open_in_new Geen stroom! Wat nu?

Delen van Zeeland werden woensdag getroffen door stroomstoringen. Binnen enkele uren waren deze opgelost. Maar wat als ze langer hadden geduurd?

2 weken geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Grote brandweeroefening sluizencomplex Hansweert

“Elk weer is brandweer!”. Dit zei Clustercommandant Gert Mulder gisteren tijdens de grote brandweeroefening bij het sluizencomplex Hansweert. Na de regen, onweer en hagel begon de oefening. Ruim 60 collega's waren aanwezig. Dit gebeurde er...

2 weken geleden
Zeeland Veilig open_in_new ‘Het geld is aantrekkelijk, maar het is het niet waard’

Het begrip uithalers wordt steeds bekender en vaker gebruikt. Voor Eric Nagelkerke is het bijna dagelijkse kost. Hij is teamchef bij de Zeehavenpolitie. Hij vertelt over zijn werk.

1 maand geleden
Zeeland Veilig open_in_new Vruchtbare samenwerking: ‘Een veilig plan op papier, maar vooral een veilige wijk in de praktijk’

‘Een veilig plan op papier, maar vooral een veilige wijk in de praktijk’. Goese wijk Aria opent deuren voor samenwerking tussen Veiligheidsregio Zeeland en bouwbedrijf Fraanje.Hoe is hier naar veiligheid in en om het huis gekeken?

1 maand geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Samenwerking in Goese wijk

Een gasleiding onder de wijk Aria in Goes. Kun je wel veilig bouwen en wonen in de buurt van zo’n gasleiding? En hoe dan? De gemeente Goes koppelde Wieland aan Henk, specialist omgevingsveiligheid bij VRZ.

1 maand geleden
Zeeland Veilig open_in_new 'Kraanwater is lekker, gezond, goedkoop en bevat geen calorieën'

Liane Stork is dagelijks bezig met het drinkwater in Zeeland. Ze vertelt wat je kunt doen als er plots geen water meer uit je kraan komt en ze geeft een huishoudelijke tip voor als je terugkomt van vakantie. 

1 maand geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Internationale vrouwendag

De brandweer een mannenwereld? Zeker niet! Ook vrouwen zijn meer dan welkom. Wij interviewden 3 van onze brandweervrouwen over hoe zij het vinden bij Brandweer Zeeland. 

1 maand geleden
PZC walcheren open_in_new Vijf jaar lang vocht SGP-er Harold van de Velde voor een betere beloning van Statenleden. ‘Ik ben blij dat die er nu komt’

Het Zeeuwse SGP-Statenlid Harold van de Velde vocht vijf jaar lang voor een hogere vergoeding voor Statenleden. Afgelopen vrijdag ging de ministerraad akkoord. ,,Een mijlpaal! Ik ben ontzettend blij.”

1 jaar geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new De Sasse Ventjes proberen al 44 jaar overal de lol van in te zien

De Rubriek ‘De Agenda’ gaat over mensen achter evenementen. Deze keer over Carnavalsstichting De Ventjes uit Sas van Gent. Deze club viert zaterdag in bouwlocatie de Leutfabriek haar 44-jarig jubileum.

1 jaar geleden
PZC walcheren open_in_new Feestelijke opening nieuwe Aldi bij Vlissings stadshart nadert

Bijna drie maanden later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar de opening van de nieuwe Aldi bij de Spuikom in Vlissingen is in zicht. Vrijdag 10 maart gaan de deuren open.

1 jaar geleden
PZC bevelanden open_in_new Polderliefhebber prijst zich gelukkig

Verhalen van mensen liggen op straat. Wij tekenen ze elke week op.

1 jaar geleden
PZC walcheren open_in_new De kou is uit de lucht, het regent hattricks

Waar de gerenommeerde Zeeuwse doelpuntenmakers vorige week allemaal nog een beetje warm moesten draaien, was daar deze week absoluut geen sprake van. Net als het weer steeg ook het kwik van ons PZC-topscorersklassement deze week gestaag.

1 jaar geleden
PZC walcheren open_in_new Bouw extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem kan niet sneller

Nee, het kan écht niet sneller. De ministers Weerwind (Rechtsbescherming) en Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) zien geen enkele mogelijkheid om de bouw van de extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem sneller te kunnen aanbesteden. Europese regels staan in de weg.

1 jaar geleden
PZC bevelanden open_in_new Goes vecht zich tegen Zwaluwen naar punt

Na een kortdurende sterke beginfase moest Goes zaterdag de mouwen opstropen. Meer dan een 1-1-gelijkspel zat er niet in tegen Zwaluwen.

1 jaar geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Hoek zet zichzelf te kijk tegen GVVV: ‘Zo ga je geen enkele wedstrijd winnen’

Na een ontluisterende eerste helft tegen koploper GVVV zocht Hoek met een kansloze 4-0-achterstand en gebogen hoofd de kleedkamer op. Niet eerder dit seizoen waren de Zeeuws-Vlamingen voor eigen publiek zo te kijk gezet als in die eerste drie kwartier.

1 jaar geleden
PZC bevelanden open_in_new Kloetinge is Kloetinge niet in de schaduw van de Kuip

Een tik op de kin. Kloetinge leed zaterdag in Rotterdam een pijnlijke nederlaag tegen Feyenoord, maar de tweede verliespartij in de vierde divisie werd met opgeheven hoofd geïncasseerd. ,,Ik heb nu al weer zin in volgende week’’, zei trainer Jurriaan van Poelje.

1 jaar geleden