Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

vrijdag 17 mei 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Sport

ANP Timberwolves verslaan Nuggets en dwingen beslissend duel af in NBA

MINNESOTA (ANP/AFP) - De basketballers van Minnesota Timberwolves hebben een beslissende wedstrijd afgedwongen tegen Denver Nuggets in de playoffs van de NBA. In het zesde onderlinge duel werd het 115-70 voor de thuisploeg, waardoor een zevende en allesbepalende wedstrijd nodig is in de Western Conference.

2 uur geleden
ANP Darter Van Gerwen verliest van Humphries in Sheffield

SHEFFIELD (ANP) - Darter Michael van Gerwen is bij de laatste reguliere speelronde van de Premier League uitgeschakeld in de halve finales. De Brabander, die al zeker was van de play-offs in de Premier League, verloor in Sheffield met 6-3 van Luke Humphries.

8 uur geleden
ANP Chileense tennisser Jarry klopt Tsitsipas in kwartfinale in Rome

ROME (ANP) - Tennisser Nicolas Jarry neemt het tegen Tommy Paul op in de halve finales van het masterstoernooi van Rome. De Chileense nummer 21 van de plaatsingslijst won in de kwartfinales in drie sets van de als zesde geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas: 3-6 7-5 6-4.

11 uur geleden
ANP Atlete Hassan wijzigt plan en kiest voor 1500 meter in LA

LOS ANGELES (ANP) - Sifan Hassan loopt zaterdag in Los Angeles haar eerste 1500 meter van het seizoen. De Nederlandse atlete zou bij de Grand Prix in het Drake Stadium aanvankelijk aan de start staan op de 5000 meter, maar heeft haar plan gewijzigd.

14 uur geleden
ANP Ontwerper Newey 'waarschijnlijk' bij andere renstal aan de slag

LONDEN (ANP/AFP) - Topontwerper Adrian Newey zal "waarschijnlijk" bij een concurrent aan de slag gaan, nadat hij Red Bull begin 2025 officieel heeft verlaten. De 65-jarige Brit zegt dat nadat hij begin deze maand had aangekondigd, dat hij na bijna twintig jaar vertrekt bij het Formule 1-team van wereldkampioen Max Verstappen.

14 uur geleden
ANP Swiatek klopt Gauff en staat voor de derde keer in Rome in finale

ROME (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft zich ten koste van Coco Gauff geplaatst voor de finale van het graveltoernooi van Rome. De Poolse nummer 1 van de wereld versloeg de mondiale nummer 3 na bijna twee uur spelen in twee sets: 6-4 6-3.

15 uur geleden
ANP Wiebes derde in door valpartij ontsierde massasprint in Burgos

BURGOS (ANP) - Lorena Wiebes is als derde geëindigd in de eerste etappe van de Ronde van Burgos. De renster van SD Worx-Protime moest in de sprint de Finse winnares Lotta Henttala (EF Education-Cannondale) en de Oostenrijkse Carina Schrempf (Fenix-Deceuninck) voor laten gaan.

15 uur geleden
ANP Tennistoernooi van Queen's krijgt in 2025 ook vrouwenversie

LONDEN (ANP/RTR) - Het grastoernooi van Queen's in Londen krijgt in 2025 ook een vrouwenversie, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. Het WTA 500-tennisevenement wordt een week voor het mannentoernooi gehouden.

16 uur geleden
ANP Alaphilippe wint twaalfde Giro-etappe na lange ontsnapping

FANO (ANP) - Wielrenner Julian Alaphilippe heeft de twaalfde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De Fransman van Soudal Quick-Step kwam na een lange ontsnapping in de rit van Martinsicuro naar Fano alleen over de streep. Hij had medevluchter Mirco Maestri uit Italië op ruim 11 kilometer van de finish gelost.

16 uur geleden
ANP Tennisser Paul verslaat Hurkacz en bereikt halve finale in Rome

ROME (ANP) - Tennisser Tommy Paul staat in de halve finale van het masterstoernooi van Rome. De Amerikaan versloeg de Pool Hubert Hurkacz in een enerverende wedstrijd met 7-5 3-6 6-3.

17 uur geleden
ANP Vuelta krijgt in 2026 met Monaco weer buitenlands vertrekpunt

MONACO (ANP) - De Spaanse wielerkoers Vuelta start in 2026 weer buiten Spanje. De renners vertrekken tijdens zowel de eerste als tweede etappe vanuit Monaco. Het wordt de zesde keer dat de Ronde van Spanje in het buitenland begint.

20 uur geleden
ANP Tennisser Murray denkt fit genoeg te zijn voor Roland Garros

PARIJS (ANP/AFP) - Andy Murray denkt dat hij fit genoeg is om aan te treden op Roland Garros. De Schotse tennisser komt terug van een enkelblessure.

20 uur geleden
ANP Jakobsen volgende uitvaller in Giro na zware valpartij

FRANCAVILLA AL MARE (ANP) - Wielrenner Fabio Jakobsen kan niet verder in de Giro d'Italia. De klachten van de 27-jarige sprinter verergerden afgelopen nacht na zijn zware valpartij in de elfde etappe van woensdag. "Met het oog op zijn gezondheid gaat hij niet meer van start en keert hij terug naar huis om te herstellen", lichtte dsm-firmenich PostNL-arts Laurens Kappelle toe via de website van de ploeg.

22 uur geleden
ANP NOC*NSF blij dat positief effect sport wordt genoemd in akkoord

ARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF is blij dat er in het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB aandacht is voor de positieve effecten van sporten en bewegen op de gezondheid. In het akkoord staat onder het kopje zorg: "Preventie meer centraal, inclusief sport en bewegen, om de gezondheid te verbeteren, gezondheidsverschillen te verkleinen en de zorgvraag te beheersen."

23 uur geleden
ANP Basketballers Celtics opnieuw naar finale Eastern Conference

BOSTON (ANP) - De basketballers van Boston Celtics staan voor het derde jaar op rij in de finale van de play-offs van de Eastern Conference. De winnaar van de reguliere competitie won de halve finale tegen Cleveland Cavaliers met 4-1, na een beslissende 113-98-thuiszege op woensdag. Jayson Tatum was de topscorer aan de kant van de gedeeld recordkampioen, met 25 punten.

1 dag geleden
ANP Amerikaan McNulty tijdritkampioen van zijn land

CHARLESTON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty is net als vorig jaar kampioen tijdrijden van zijn land geworden. Op een parcours van ruim 33 kilometer in en rond Charleston was de renner van UAE Team Emirates met een tijd van 37.42 minuten veruit de snelste.

1 dag geleden
ANP Geen breuken voor Jakobsen na val in Giro d'Italia

FRANCAVILLA AL MARE (ANP) - Fabio Jakobsen heeft bij zijn val in de elfde etappe van de Giro d'Italia geen breuken opgelopen. Dat maakte zijn ploeg dsm-firmenich PostNL bekend nadat bij de Nederlandse sprinter röntgenfoto's waren gemaakt.

1 dag geleden
ANP Schade bij Jakobsen na val in Giro lijkt mee te vallen

FRANCAVILLA AL MARE (ANP) - Fabio Jakobsen lijkt aan zijn val in de sprint van de elfde etappe van de Giro d'Italia geen al te zware verwondingen te hebben overgehouden. De Nederlandse sprinter van dsm-firmenich PostNL ging op een kleine 400 meter voor de finish onderuit, nadat hij van opzij was aangereden door de Est Madis Mihkels. "Dit hoort er niet bij, maar het gebeurt wel", sprak Jakobsen voor de camera van Eurosport, al fietsend op weg naar de teambus.

1 dag geleden
ANP Tweede ritzege sprinter Milan in Giro d'Italia

FRANCAVILLA AL MARE (ANP) - De Italiaan Jonathan Milan heeft zijn tweede ritzege geboekt in de Giro d'Italia. De 23-jarige renner van Lidl-Trek was na een rit, die voor een groot deel langs de Adriatische kust leidde, de snelste in de massasprint. Milan hield in Francavilla al Mare de Belg Tim Merlier en de Australiër Kaden Groves net achter zich. Fabio Jakobsen kwam kort voor de finish ten val. Milan won eerder al de vierde etappe.

1 dag geleden
ANP Tennisster Sabalenka in twee sets naar halve eindstrijd Rome

ROME (ANP) - Tennisster Aryna Sabalenka is op het grote WTA-toernooi van Rome doorgedrongen tot de halve eindstrijd. De als tweede geplaatste Belarussische won in twee sets van de Letse Jelena Ostapenko, die als nummer 9 was ingeschaald: 6-2 6-4. De partij duurde een uur en een kwartier. Voor Sabalenka was het haar derde zege in drie ontmoetingen met Ostapenko.

1 dag geleden
ANP Van der Poel doet op Spelen in Parijs alleen mee aan wegwedstrijd

BRUSSEL (ANP) - Wielrenner Mathieu van der Poel komt op de Olympische Spelen komende zomer alleen in actie in de wegwedstrijd. Hij had ook kunnen kiezen voor de olympische mountainbikewedstrijd, maar die slaat hij over. "Dit is het meest logische. Hierdoor heb ik iets meer tijd en kan ik me langer en beter voorbereiden", stelt hij in een persbericht van zijn ploeg Alpecin-Deceuninck.

1 dag geleden
ANP Formule 1-coureur Albon rijdt ook komende jaren voor Williams

WANTAGE (ANP) - Alexander Albon blijft ook de komende jaren rijden voor het Formule 1-team van Williams. De 28-jarige Thai heeft zijn contract met "meerdere jaren" verlengd, al wordt niet duidelijk tot wanneer hij nu precies vastligt. In ieder geval is Albon in 2026 nog actief voor de Britse renstal, als de nieuwe regels in de Formule 1 ingaan.

1 dag geleden
ANP Badmintonduo Tabeling/Piek zeker van plek op Olympische Spelen

NIEUWEGEIN (ANP) - Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek mogen deze zomer meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs. Het Nederlandse duo eindigde als twaalfde op de kwalificatieranglijst voor gemengde duo's. In Parijs bestaat het toernooi in het gemengd dubbel uit zestien koppels.

1 dag geleden
ANP Visma moet in Giro ook verder zonder zieke Uijtdebroeks 

FOIANO DI VALFORTORE (ANP) - Cian Uijtdebroeks gaat niet van start in de elfde etappe van de Ronde van Italië. De Belgische wielrenner van Visma - Lease a Bike, die vijfde stond in het algemeen klassement en de leiding had in het jongerenklassement, is ziek.

2 dagen geleden
ANP Jokic brengt Nuggets op één zege van volgende ronde play-offs NBA

DENVER (ANP) - De basketballers van Denver Nuggets zijn dankzij sterspeler Nikola Jokic één zege verwijderd van de finale van de play-offs in de Western Conference. De 29-jarige Serviër was tegen Minnesota Timberwolves, op de avond dat hij zijn derde trofee voor beste basketballer van het NBA-seizoen kreeg uitgereikt, goed voor 40 punten. De Nuggets kwamen met de 112-97-thuiszege op een 3-2-voorsprong in de best-of-seven serie.

2 dagen geleden
ANP Judoka Van 't End worstelt met nieuwe regels vlak voor WK

ARNHEM (ANP) - Judoka Noël van 't End is nagenoeg zeker van deelname aan zijn derde Olympische Spelen, maar de wereldkampioen van 2019 in de klasse tot 90 kilogram beleeft naar eigen zeggen wel een 'minder' jaar. Hij worstelt met nieuwe wedstrijdregels van de mondiale bond.

2 dagen geleden
ANP Titelverdediger Medvedev uitgeschakeld door Paul in Rome

ROME (ANP) - Titelverdediger Daniil Medvedev is er niet in geslaagd de kwartfinale van het tennistoernooi van Rome te bereiken. De nummer 2 van de plaatsingslijst ging hard onderuit tegen de Amerikaan Tommy Paul: 1-6 4-6.

2 dagen geleden
ANP Volleybalsters winnen eerste duel Nations League van Bulgarije

ANTALYA (ANP) - De Nederlandse volleybalsters zijn goed begonnen aan de Nations League. In Antalya was de ploeg van bondscoach Felix Koslowski in drie sets te sterk voor Bulgarije. De setstanden waren 25-14 25-20 25-22. Het toernooi omvat in totaal twaalf interlands die meetellen voor de wereldranglijst. Op basis daarvan zijn nog tickets voor de Olympische Spelen te verdienen.

2 dagen geleden
ANP Fransman Paret-Peintre boekt in Giro d'Italia eerste profzege

BOCCA DELLA SELVA (ANP) - De Fransman Valentin Paret-Peintre heeft zijn eerste zege als wielerprof geboekt. De renner van Decathlon-AG2R La Mondiale won de tiende etappe van de Giro d'Italia, een bergrit vanuit Pompeï met aankomst bovenop de Bocca della Selva na een slotklim van ruim 18 kilometer.

2 dagen geleden
ANP Swiatek naar halve finales tennistoernooi van Rome

ROME (ANP) - Iga Swiatek heeft de halve finales bereikt van het tennistoernooi van Rome. De Poolse nummer 1 van de wereld was in haar kwartfinale in twee sets (6-1 6-3) te sterk voor de Amerikaanse Madison Keys, de nummer 16 op de wereldranglijst. De partij op het Romeinse gravel duurde 1 uur en 17 minuten.

2 dagen geleden
ANP Giro-organisatie schrapt doorkomst op Stelvio door lawinegevaar

POMPEÏ (ANP) - Het wielerpeloton in de Giro d'Italia hoeft volgende week dinsdag niet over de Stelvio. Deze befaamde bergpas was onderdeel van de route van de zestiende etappe. Afgelopen week heeft het nog gesneeuwd op de 2758 meter hoge pas.

2 dagen geleden
ANP Judoka Van Dijke moet na EK ook WK skippen

NIEUWEGEIN (ANP) - Judoka Sanne van Dijke ontbreekt volgende week op de WK judo in Abu Dhabi. De winnares van olympisch brons in 2021 is niet op tijd hersteld van een rugblessure. De judoka in de klasse tot 70 kilogram moest zich vorige maand door deze kwetsuur ook al afmelden voor de EK in Zagreb.

2 dagen geleden
ANP Frankrijk hoopt op miljardenimpuls dankzij Spelen

PARIJS (ANP/DPA) - Frankrijk hoopt dat de Olympische Spelen van deze zomer in Parijs een economische impuls van miljarden euro's opleveren. Het economisch voordeel van de Spelen voor de regio Parijs bedraagt naar verwachting tussen de 6,7 en 11,1 miljard euro, maakte de organisatie van de Olympische Spelen bekend.

2 dagen geleden
ANP Etappewinnaar Kooij verlaat Giro d'Italia met koorts

POMPEÏ (ANP) - Sprinter Olav Kooij van wielerploeg Visma - Lease a Bike moet de Giro d'Italia noodgedwongen verlaten. De 22-jarige renner is maandag op de rustdag geveld door koorts en was dinsdag niet fit genoeg om op de fiets te stappen voor de tiende etappe van de Ronde van Italië, in startplaats Pompeï. Dat meldt zijn team Visma - Lease a Bike.

3 dagen geleden
ANP Pogacar blijft in Giro beducht voor aanvallen van Ineos-renners

NAPELS (ANP) - Tadej Pogacar heeft na de eerste negen etappes in de Giro d'Italia een ruime voorsprong in het algemeen klassement, maar hij blijft beducht voor aanvallen van zijn concurrenten. De Sloveense wielrenner van UAE Team Emirates zei tijdens de persconferentie op de rustdag vooral aanvallen van Ineos Grenadiers te verwachten.

3 dagen geleden
ANP Twee teamleden Mercedes volgen Hamilton naar Ferrari

MONZA (ANP) - Jérôme d'Ambrosio werkt vanaf 1 oktober als adjunct-teambaas bij Ferrari in de Formule 1. De Belg verlaat Mercedes voor de Italiaanse renstal.

3 dagen geleden
ANP NOC*NSF blij met recordbijdrage Nederlandse Loterij voor sport

DEN HAAG (ANP) - NOC*NSF heeft over 2023 een afdracht van 52,6 miljoen euro ontvangen van de Nederlandse Loterij. Dat is opnieuw meer dan het jaar ervoor, toen het ging om 52,3 miljoen euro. Anneke van Zanen-Nieberg, de voorzitter van NOC*NSF, roept op om sport "op de agenda te houden, ook in Den Haag".

3 dagen geleden
ANP Voormalig teambaas Steiner en Haas F1 voeren juridisch gevecht

MECKLENBURG (ANP) - Voormalig teambaas Günther Steiner en het Formule 1-team van Haas zijn verwikkeld in een juridische strijd. Dat meldt het goed ingevoerde Autosport.com.

3 dagen geleden