Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Armoedefonds: organisaties zien stijging hulpvragen

Armoedefonds: organisaties zien stijging hulpvragen

ROSMALEN (ANP) - Veel organisaties die hulp bieden bij armoede krijgen meer hulpvragen, meldt het Armoedefonds op basis van eigen onderzoek. Van de 477 ondervraagde organisaties zag de helft (51 procent) in het afgelopen half jaar een stijging van het aantal hulpverzoeken.

"Te veel hulporganisaties geven bij ons aan dat een groeiende groep mensen een beroep doet op hun hulp. Ouderen staan huilend voor de deur en alleenstaande ouders bellen op of er nog extra hulp mogelijk is", zegt Henk de Graaf, directeur van Stichting Armoedefonds.

Het Armoedefonds noemt het opvallend dat de stijging van de hulpvragen voornamelijk voorkomt bij lokale, onafhankelijke initiatieven, zoals Stichting Thuis. Latifa el Mesnaui van die organisatie zegt dat de stichting een vangnet is voor mensen die zijn afgewezen voor een voedselpakket bij de Voedselbank. "Zij worden naar ons verwezen omdat we laagdrempelig zijn. Dat gaat om mensen die net boven de norm zitten, maar wel in de problemen komen door bijvoorbeeld schulden. We zijn eigenlijk een verlengstuk van de Voedselbank."

Volgens het Armoedefonds geven de hulporganisaties in groten getale aan dat er problemen bij mensen ontstaan door de hoge kosten van levensonderhoud en schulden. Ook zien zij veel mensen die geen of weinig financiële buffer hebben of tegen de energierekening en zorg- en tandartskosten aanlopen. De hoge kosten resulteren met name in problemen voor alleenstaanden, vluchtelingen of mensen met kinderen, aldus het fonds.

Meer uit Binnenland

Motorrijder overleden door ongeluk in Heemserveen

HEEMSERVEEN (ANP) - Een motorrijder is zaterdagochtend overleden door een ongeluk op de Jachthuisweg in het Overijsselse Heemserveen. Dat meldt de politie.

17 minuten geleden
Geen treinen op HSL tussen Amsterdam en Rotterdam om seinstoring

UTRECHT (ANP) - Tussen Amsterdam en Rotterdam rijden sinds zaterdagochtend geen treinen over het traject van de hogesnelheidslijn (HSL). Eerder werd verwacht dat de seinstoring rond 10.00 uur verholpen zou zijn, maar inmiddels is de prognose bijgesteld naar 12.30 uur. De NS meldde het probleem iets na 07.30 uur.

1 uur geleden
Mannen mishandeld in Breda, vier verdachten aangehouden

BREDA (ANP) - Op de Torenstraat in Breda zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen mishandeld. Zij zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft vier verdachten aangehouden voor de mishandeling.

2 uur geleden
Bewoonster dood gevonden na woningbrand in Hulsberg

HULSBERG (ANP) - Een vrouw in Hulsberg is zaterdagochtend dood gevonden na een brand in haar woning. Dat maakte de politie bekend.

3 uur geleden
PVV wil in nieuwe Europese fractie met Le Pen en Meloni

DEN HAAG (ANP) - De PVV wil zich in het Europees Parlement aansluiten bij de nieuw te vormen Europese fractie van radicaal rechtse partijen. Marine Le Pen, de voorvrouw van het Franse Rassemblement National (voorheen Front National) wil zo'n nieuwe fractie oprichten. "Als wij zetels halen, sluiten wij daar graag bij aan", aldus PVV-lijsttrekker Sebastiaan Stöteler in Op1.

13 uur geleden
Emotioneel samenzijn in Vlaardingen voor zwaargewond pleegmeisje

VLAARDINGEN (ANP) - In Vlaardingen zijn zo'n tweehonderd mensen samengekomen voor het stadhuis om met elkaar te praten over het 10-jarige pleegmeisje uit de stad dat zwaargewond in het ziekenhuis ligt. Ze legden knuffels op het plein voor het stadhuis en staken kaarsjes aan. Sommige aanwezigen lieten hun emoties de vrije loop; een enkeling ging tekeer tegen de aanwezige politie en hulpverleners.

17 uur geleden
Jeugdzorg is 'geraakt' door zwaargewonde meisje (10) Vlaardingen

UTRECHT (ANP) - Jeugdzorg Nederland is "geraakt" door "het verdrietige bericht" over het 10-jarige meisje dat sinds vorige week zwaargewond in het ziekenhuis ligt. Haar pleegouders werden op maandag door de politie aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, zware mishandeling, vrijheidsberoving en het "iemand in hulpeloze toestand brengen of laten".

21 uur geleden