Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen breuken voor Jakobsen na val in Giro d'Italia

Geen breuken voor Jakobsen na val in Giro d'Italia

FRANCAVILLA AL MARE (ANP) - Fabio Jakobsen heeft bij zijn val in de elfde etappe van de Giro d'Italia geen breuken opgelopen. Dat maakte zijn ploeg dsm-firmenich PostNL bekend nadat bij de Nederlandse sprinter röntgenfoto's waren gemaakt.

Jakobsen ging op een kleine 400 meter voor de finish onderuit, nadat hij van opzij was aangereden door de Est Madis Mihkels. "Dit hoort er niet bij, maar het gebeurt wel", sprak de in Heukelum opgegroeide renner voor de camera van Eurosport, al fietsend op weg naar de teambus. "Ik zat op zich goed, had ook best een goede dag." Jakobsen kon zich tot nu toe nog geen enkele keer in de strijd om de dagzege mengen. "Nu deed ik een keer mee en gebeurt dit."

Behalve Jakobsen ging ook zijn Deense ploeggenoot Tobias Lund Andresen onderuit, terwijl eerder in koers de Amerikaan Kevin Vermaerke ook al was gevallen. "Lund Andresen, Vermaerke en Jakobsen hebben allemaal snijwonden en schaafwonden opgelopen bij hun val", meldde de ploeg op de website. "Jakobsen heeft uit voorzorg ook een röntgenfoto laten maken, maar die bracht gelukkig geen breuken aan het licht. De medische staf van het team zal de renners blijven monitoren in aanloop naar de etappe van morgen."

Meer uit Sport

Bol aast in Rome op goud en toptijd in EK-finale 400 meter horden

ROME (ANP) - Femke Bol gaat dinsdag in het Stadio Olimpico van Rome op jacht naar de Europese titel op de 400 meter horden. De Amersfoortse atlete is titelverdediger op de EK en topfavoriete voor het goud. Bol is ook de regerend wereldkampioen op het atletieknummer.

1 uur geleden
Bonevacia maakt met EK-brons op 400 meter einde aan depressie

ROME (ANP) - De bronzen medaille van Liemarvin Bonevacia op de 400 meter bij de EK atletiek in Rome kwam voor velen als een verrassing, want het hele seizoen had hij nog geen echt goede race gelopen. Zelf wist de 35-jarige atleet dat het hem zou lukken.

6 uur geleden
Klaver pakt bij EK atletiek in Rome brons op 400 meter

ROME (ANP) - Lieke Klaver heeft op de EK atletiek in Rome voor het eerst in haar carrière een individuele medaille gewonnen op de 400 meter in de buitenlucht. De 25-jarige atlete rende in Stadio Olimpico naar het brons in een tijd van 50,08 seconden.

7 uur geleden
Jiya met indrukwekkende sprint naar finale 200 meter op EK

ROME (ANP) - Tasa Jiya heeft zich verrassend geplaatst voor de finale van de 200 meter op de EK atletiek in Rome. De 26-jarige sprintster uit Amsterdam finishte na een indrukwekkende versnelling op de laatste meters als tweede in haar heat van de halve finales en dat betekende een rechtstreekse doorgang naar de eindstrijd op dinsdag.

7 uur geleden
Door vele regen slechts drie tennispartijen gespeeld in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Op de eerste dag van het grastoernooi in Rosmalen zijn door langdurige regenval slechts drie tennispartijen afgerond, een bij de heren en twee bij de vrouwen. Luca Nardi, Donna Vekic en Greet Minnen plaatsten zich voor de tweede ronde. De wedstrijd van Nederlander Tim van Rijthoven tegen Zizou Bergs werd na de eerste set gestaakt. De Belg won die set met 6-4.

9 uur geleden
Doudesis blijft bondscoach waterpolosters tot en met Spelen 2028

NIEUWEGEIN (ANP) - Zwembond KNZB heeft het contract met bondscoach Evangelos Doudesis van de waterpolosters met vier jaar verlengd. De 39-jarige Griek blijft ook de bondscoach in de volgende olympische cyclus tot en met de Olympische Spelen van Los Angeles in 2028.

11 uur geleden
Bol mikt in EK-finale 400 meter horden op goud en 'harde race'

ROME (ANP) - Femke Bol plant een snelle race dinsdag in de finale van de 400 meter horden op de EK atletiek in Rome. "Het is een goede baan met wijde bochten en ik heb gezien dat er veel persoonlijke records worden gelopen, dus de omstandigheden zijn ernaar", zei Bol na afloop van haar race in de halve finales, die ze won in 54,16 seconden en waarin ze inhield op de laatste meters. "Dat was bewust om te sparen voor de finale."

13 uur geleden