Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

vrijdag 17 mei 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Voetbal

ANP Ingewijden: Promes onder voorwaarden vrijgekomen in Dubai

AMSTERDAM (ANP) - Quincy Promes is onder voorwaarden vrijgekomen in Dubai, zo bevestigen ingewijden berichtgeving van Het Parool. De voetballer zit sinds februari vast in het land, medio maart werd bekend dat Nederland om zijn uitlevering heeft gevraagd.

25 minuten geleden
ANP Van Persie gaat als hoofdtrainer bij SC Heerenveen aan de slag

HEERENVEEN (ANP) - Robin van Persie is vanaf het nieuwe seizoen hoofdtrainer van sc Heerenveen. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal met vijftig doelpunten in 102 interlands, wordt de opvolger van Kees van Wonderen. Hij is een contract voor twee jaar overeengekomen, zo meldt de Friese club.

34 minuten geleden
ANP Spits Thy verlaat PEC en kiest voor avontuur in Azië

ZWOLLE (ANP) - Lennart Thy vertrekt aan het eind van het seizoen bij PEC Zwolle. De 32-jarige spits heeft een akkoord met een club uit Azië, zo melden de Zwollenaren. Om welke club het gaat is niet duidelijk.

35 minuten geleden
ANP Media: Oranje-opponent Oostenrijk definitief zonder Alaba op EK

WENEN (ANP/DPA) - Aanvoerder David Alaba van het door blessures geplaagde nationale voetbalelftal van Oostenrijk lijkt definitief het EK in Duitsland niet te halen. Oostenrijk is een van de tegenstanders van Oranje tijdens het toernooi. De deelname van de 31-jarige speler van Real Madrid was al onzeker, nadat hij in december een kruisband had gescheurd.

48 minuten geleden
ANP Verdediger Matip vertrekt na acht jaar bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Joël Matip vertrekt aan het einde van het seizoen transfervrij bij Liverpool. De verdediger speelde acht jaar voor de Engelse club en kwam in december voor het laatst in actie voor 'The Reds'.

1 uur geleden
ANP Belgische bond feliciteert Brazilië na mislopen WK met Nederland

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische voetbalbond (KBVB) heeft Brazilië gefeliciteerd met de organisatie van het WK vrouwenvoetbal in 2027. Het Zuid-Amerikaanse land kreeg van de bij de FIFA aangesloten nationale bonden de voorkeur boven de gezamenlijke bid van Nederland, België en Duitsland. "We zijn ervan overtuigd dat het een mooie editie wordt", reageerde directeur Piet Vandendriessche van de KBVB.

1 uur geleden
ANP Nieuw handgebaar moet racisme op voetbalveld duidelijk maken

BANGKOK (ANP) - Wereldvoetbalbond FIFA introduceert een nieuw gebaar dat voetballers op het veld kunnen maken als zij racistisch worden bejegend. Dat bleek vrijdag bij het jaarlijkse congres van de wereldvoetbalbond in Bangkok. Het is de bedoeling dat spelers hun platte handen kruisen, zodat direct duidelijk is dat het om racisme gaat.

2 uur geleden
ANP FIFA bespreekt verzoek Palestina, maar sluit Israël nu niet uit

BANGKOK (ANP/DPA) - FIFA weigert Israël nu uit te sluiten van het internationale voetbal om de oorlog in Gaza. Wel gaat de wereldvoetbalbond zich over de zaak buigen, zo werd vrijdag bekend bij een congres in het Thaise Bangkok. Palestina wil dat de FIFA Israël uitsluit van alle voetbalcompetities.

3 uur geleden
ANP Brazilië houdt WK 2027 weg uit Nederland, België en Duitsland

BANGKOK (ANP) - Nederland, België en Duitsland hebben naast de organisatie van het WK voetbal voor vrouwen in 2027 gegrepen. Brazilië kreeg van de bij de FIFA aangesloten nationale bonden de voorkeur, zo bepaalden zij via een stemming tijdens het jaarlijkse FIFA-congres in Bangkok. Brazilië wordt het eerste Zuid-Amerikaanse land dat het WK voor vrouwen mag organiseren.

3 uur geleden
ANP Feyenoord legt middenvelder 't Zand vast tot medio 2028

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft Shiloh 't Zand beloond voor zijn ontwikkeling dit seizoen bij FC Dordrecht. De 21-jarige middenvelder tekende een contract tot de zomer van 2028 bij de bekerwinnaar.

14 uur geleden
ANP Deschamps neemt verrassend Kanté op in Franse EK-selectie

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft in zijn voorlopige EK-selectie verrassend een plek ingeruimd voor de 33-jarige N'Golo Kanté, die momenteel in Saudi-Arabië voor Al-Ittihad speelt. Ook de jonge aanvaller Bradley Barcola van Paris Saint-Germain behoort tot de 25-koppige groep.

14 uur geleden
ANP Voorselectie Oranje telt 30 spelers, Wieffer ontbreekt

ZEIST (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman heeft de voorselectie van het Nederlands elftal voor het komende EK voetbal bekendgemaakt. De 61-jarige coach riep in totaal dertig spelers op, onder wie Steven Bergwijn, Ryan Gravenberch, Nick Olij en Ian Maatsen. De geblesseerde Feyenoorder Mats Wieffer ontbreekt.

15 uur geleden
ANP Oekraïne met oud-PSV'er Zinchenko en Girona-spits Dovbyk naar EK

KYIV (ANP) - Voormalig PSV'er Oleksandr Zinchenko en Girona-goalgetter Artem Dovbyk zijn de bekendste namen in de voorlopige EK-selectie van Oekraïne. Ook Real Madrid-doelman Andriy Lunin en Chelsea-aanvaller Mykhaylo Mudryk kregen van bondscoach Serhiy Rebrov een oproep.

15 uur geleden
ANP Ondernemingskamer benoemt twee commissarissen voor Vitesse

AMSTERDAM (ANP) - Rechters van de ondernemingskamer hebben Barbara van Hussen en Richard le Grand benoemd tot commissaris bij de noodlijdende voetbalclub Vitesse. De Arnhemse club had de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam gevraagd om onafhankelijke commissarissen aan te wijzen.

15 uur geleden
ANP Brenet krijgt toestemming van FIFA om voor Curaçao te spelen

WILLEMSTAD (ANP) - Verdediger Joshua Brenet is speelgerechtigd voor het nationale elftal van Curaçao. Dat heeft de Curaçaose voetbalbond (FFK) laten weten op Instagram.

17 uur geleden
ANP City-doelman Ederson mist seizoensfinale door oogblessure

MANCHESTER (ANP) - Het seizoen voor Manchester City-doelman Ederson zit erop. Hij kampt met een blessure aan zijn oog en komt niet meer in actie. Hij mist daardoor ook de finale van de FA Cup op 25 mei, meldt de club. Manchester United is dan de tegenstander.

19 uur geleden
ANP Vitesse zet stap in overlevingsstrijd met nieuwe commissarissen

AMSTERDAM (ANP) - Rechters zullen twee nieuwe commissarissen van voetbalclub Vitesse benoemen. De Arnhemse club had de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam gevraagd om onafhankelijke commissarissen aan te wijzen. Dit moet aantonen dat de organisatie voortaan helemaal onafhankelijk van oude aandeelhouders van de club opereert, wat volgens interim-directeur Edwin Reijntjes een cruciale stap is om Vitesse te redden van een faillissement.

20 uur geleden
ANP Clubicoon Navas (38) vertrekt na bijna 700 duels bij Sevilla

SEVILLA (ANP) - Aanvoerder Jesús Navas neemt na zeventien seizoenen en bijna zevenhonderd wedstrijden afscheid van Sevilla. De 38-jarige vleugelverdediger gaat nog wel door met voetballen, al is nog niet bekend waar.

21 uur geleden
ANP Hummels en Goretzka niet in voorlopige EK-selectie Duitsland

BERLIJN (ANP) - De Duitse bondscoach Julian Nagelsmann heeft 27 spelers opgenomen in de voorlopige selectie voor het EK voetbal in eigen land volgende maand. Mats Hummels (Borussia Dortmund), Leon Goretzka (Bayern München) en de geblesseerde Serge Gnabry (Bayern München) zijn de belangrijkste namen die ontbreken.

21 uur geleden
ANP Pedro Marques definitief van NEC naar Apollon Limassol

NIJMEGEN (ANP) - Pedro Marques komt na dit seizoen niet terug bij NEC. De 26-jarige spits tekent bij Apollon Limassol op Cyprus, waarvoor hij dit seizoen al op huurbasis uitkwam. De club licht de koopoptie in het huurcontract.

22 uur geleden
ANP FC Volendam komend seizoen niet verder met trainer Simons

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam gaat na dit seizoen niet verder met trainer Regillio Simons. De oud-spits nam eind vorig jaar de taken als hoofdtrainer over van de opgestapte Matthias Kohler, met Michael Dingsdag als assistent. Het aflopende contract van Simons wordt na een "gezamenlijk" besluit niet verlengd, meldt de club. Dingsdag ligt volgend seizoen nog wel vast bij de gedegradeerde club.

22 uur geleden
ANP KNVB blij met nieuwe kabinetsplannen tegen misdragende fans

ZEIST (ANP) - De voetbalbond KNVB is blij dat het nieuwe kabinet misdragende supporters harder wil aanpakken. "Het is goed dat het toekomstige kabinet met deze plannen de inzet vanuit een Gastvrij en Veilig Voetbal in voetbalstadions bestendigt", schrijft de KNVB.

23 uur geleden
ANP Voorlopig geen kaartverkoop Nations League-duel België-Israël

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische voetbalbond (KBVB) verkoopt voorlopig geen kaarten voor het Nations League-duel tussen België en Israël. Dat heeft met veiligheidsoverwegingen te maken. De wedstrijd staat voor 6 september op het programma.

1 dag geleden
ANP Go Ahead Eagles neemt middenvelder Suray over van Dordrecht

DEVENTER (ANP) - Go Ahead Eagles heeft met Mathis Suray een nieuwe speler binnen voor het nieuwe seizoen. De Belgische middenvelder komt over van FC Dordrecht en tekent tot 2027, met een optie voor nog een jaar.

1 dag geleden
ANP Atalanta-trainer vreest voor einde seizoen EK-kandidaat De Roon

BERGAMO (ANP) - Het is de vraag of middenvelder Marten de Roon op tijd fit is voor het EK voetbal volgende maand. De aanvoerder van Atalanta moest woensdagavond met een blessure het veld verlaten in de Italiaanse bekerfinale tegen Juventus (0-1).

1 dag geleden
ANP Braziliaans voetbal ligt twee weken stil na overstromingen

BRASILIA (ANP/RTR) - De Braziliaanse voetbalcompetitie ligt minstens twee weken stil na de zware overstromingen in het zuiden van het land. Na een recordhoeveelheid neerslag zijn meer dan honderd doden gevallen. Voetbalstadions en trainingsvelden hadden ook last van de overstromingen. Op 27 mei kijkt de Braziliaanse bond of de competitie kan worden hervat.

1 dag geleden
ANP Ten Hag geeft blessures weer de schuld voor slecht seizoen United

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester United-trainer Erik ten Hag heeft andermaal het grote aantal blessures de schuld gegeven van het "ondermaatse seizoen". Toch was de Nederlander na de 3-2-thuiszege op concurrent Newcastle United ook positief, ondanks het feit dat de club nog altijd afkoerst op de laagste eindklassering in de Premier League ooit. "Dit team groeit, deze club heeft veel potentie", zei Ten Hag.

1 dag geleden
ANP Atlético Madrid zeker van Champions League na Griezmann-show

GETAFE (ANP) - Antoine Griezmann heeft met drie doelpunten Atlético Madrid aan een 3-0-zege op Getafe geholpen. De ploeg van coach Diego Simeone verzekerde zich twee duels voor het einde van het seizoen van deelname aan de Champions League. Daarvoor was de zege niet eens nodig, concurrent Athletic Club ging zelf onderuit bij Celta.

1 dag geleden
ANP Celtic na ruime zege kampioen van Schotland

KILMARNOCK (ANP) - Celtic heeft voor de 54e keer de landstitel in Schotland veroverd. De voetbalclub uit Glasgow won het uitduel bij Kilmarnock met 5-0, waar het aan een gelijkspel al voldoende had gehad.

1 dag geleden
ANP Pusic wint met voetbalclub Sjachtar Donetsk ook beker Oekraïne

RIVNE (ANP/Belga) - Coach Marino Pusic heeft met Sjachtar Donetsk de dubbel in Oekraïne gewonnen. De voormalig assistent-trainer van Feyenoord won woensdag met zijn elftal de nationale beker, nadat de ploeg zich vier dagen geleden had verzekerd van de landstitel.

1 dag geleden
ANP Bologna maakt verblijf AZ-huurling Odgaard permanent

ALKMAAR (ANP) - Jens Odgaard keert niet meer terug naar AZ. De 25-jarige Deen wordt definitief overgenomen door Bologna, waar hij sinds februari op huurbasis speelt. De nummer 3 van de Serie A licht een koopoptie in het contract van de aanvaller.

1 dag geleden
ANP Italiaans international Zaniolo mist EK voetbal door blessure

ROME (ANP/AFP) - Aanvaller Nicolò Zaniolo van Aston Villa moet het EK voetbal missen door een blessure aan zijn linkervoet. Die liep de 19-voudig international van Italië op in een duel van zijn club met Liverpool.

1 dag geleden
ANP Clubs in Premier League willen discussie over afschaffing VAR

LONDEN (ANP) - Voetbalclubs uit de Premier League gaan op 6 juni praten over mogelijke afschaffing van de videoscheidsrechter, kortweg VAR. Dat melden diverse media waaronder Sky Sports, The Athletic en de Daily Telegraph. Daartoe heeft Wolverhampton Wanderers een voorstel ingediend. Als dat de steun krijgt van dertien andere clubs uit de hoogste Engelse voetbalklasse, dan heeft het een kans.

1 dag geleden
ANP Stuttgart-aanvaller Undav in Duitse selectie voor EK voetbal

BERLIJN (ANP) - Aanvaller Deniz Undav maakt deel uit van de selectie van Duitsland voor het EK voetbal in eigen land. Bondscoach Julian Nagelsmann maakte weer enkele namen bekend van de spelers waarmee hij komende zomer een gooi wil doen naar de Europese titel. Dit gebeurt telkens op een ludieke manier.

1 dag geleden
ANP Oranje-international Blind langer bij Spaanse verrassing Girona

GIRONA (ANP) - Daley Blind heeft zijn contract bij Girona met een jaar verlengd. De 34-jarige Oranje-international staat nu tot de zomer van 2026 onder contract bij de Catalaanse club.

1 dag geleden
ANP Blessure De Bruyne (Manchester City) lijkt mee te vallen

MANCHESTER (ANP/Belga) - De blessure van middenvelder Kevin De Bruyne van Manchester City lijkt mee te vallen. De Belgische sterspeler ging dinsdag tijdens de gewonnen wedstrijd bij Tottenham Hotspur (0-2) geblesseerd naar de kant na een overtreding van Pape Sarr, maar er lijkt geen ernstige schade te zijn. "Ik denk dat ik wel in orde ben", zei hij een dag later.

1 dag geleden
ANP Lijnders komend seizoen aan de slag als trainer Red Bull Salzburg

SALZBURG (ANP) - Pepijn Lijnders is vanaf komend seizoen trainer van Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse club heeft de komst van de 41-jarige Nederlander voor drie seizoenen bevestigd. Lijnders is nu nog assistent van de vertrekkende hoofdtrainer Jürgen Klopp bij Liverpool.

1 dag geleden
ANP Mbappé mist voorlaatste competitiewedstrijd met PSG

PARIJS (ANP/AFP) - Kylian Mbappé mist de voorlaatste competitiewedstrijd van Paris Saint-Germain woensdagavond tegen Nice door hamstringklachten. De 25-jarige aanvaller nam zondag tegen Toulouse al afscheid van het publiek op het Parc des Princes, tijdens zijn laatste thuisduel voor de Franse kampioen. Mbappé vertrekt na dit seizoen uit Parijs en gaat naar alle waarschijnlijkheid aan de slag bij Real Madrid.

2 dagen geleden