Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FIFA bespreekt verzoek Palestina, maar sluit Israël nu niet uit

FIFA bespreekt verzoek Palestina, maar sluit Israël nu niet uit

BANGKOK (ANP/DPA) - FIFA weigert Israël nu uit te sluiten van het internationale voetbal om de oorlog in Gaza. Wel gaat de wereldvoetbalbond zich over de zaak buigen, zo werd vrijdag bekend bij een congres in het Thaise Bangkok. Palestina wil dat de FIFA Israël uitsluit van alle voetbalcompetities.

"Voetbal mag nooit worden gegijzeld door politiek", zei FIFA-voorzitter Gianni Infantino. "Het is namelijk iets dat mensen juist verenigt. We veroordelen alle gewelddadigheden en ik wil maar één ding: vrede." De Zwitser zei voor 20 juli het verzoek van Palestina binnen de bond te bespreken.

Tijdens het congres in Bangkok kwamen de voorzitters van de voetbalbonden van Palestina en Israël allebei aan het woord. Jibril Rajub van de Palestijnse bond uitte harde kritiek op Israël, maar de voetbalvoorzitter van dat land, Moshe Zuares, wuifde de beschuldigingen weg.

Meer uit Voetbal

Gündogan waarschuwt voor onderschatten EK-tegenstander Schotland

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Aanvoerder Ilkay Gündogan van Duitsland waarschuwt voor onderschatting van de Schotten in de openingswedstrijd van het EK in eigen land. "Ik ken veel Schotse spelers uit de Premier League. Ze spelen op het hoogste niveau en hebben een heel ervaren as van het elftal", zei de 33-jarige voetballer van FC Barcelona, die lang voor Manchester City speelde. "Ze zullen heel moeilijk te verslaan zijn en we moeten ze zeker niet onderschatten."

8 uur geleden
Zirkzee voegt zich na reis vanuit VS bij Oranje in hotel

WOLFSBURG (ANP) - Joshua Zirkzee heeft zich bij Oranje gevoegd in het spelershotel in Wolfsburg. Op beelden die verspreid werden via de officiële kanalen van het Nederlands elftal is te zien dat de aanvaller van Bologna zijn ploeggenoten een hand geeft in de eetzaal.

8 uur geleden
Bondscoach Duitsland wil dat zijn spelers de druk omarmen

MÜNCHEN (ANP/AFP) - Bondscoach Julian Nagelsmann van Duitsland wil dat zijn spelers de druk die erbij komt als gastheer van het EK op een positieve manier gebruiken. Duitsland opent het EK vrijdagavond in München om 21.00 uur met de eerste groepswedstrijd tegen Schotland.

8 uur geleden
Bayer Leverkusen neemt García over van Girona

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft middenvelder Aleix García overgenomen van Girona. De 26-jarige Spanjaard heeft voor vijf jaar getekend bij de landskampioen van Duitsland. Bayer betaalt naar verluidt zo'n 18 miljoen euro aan de Spaanse club.

9 uur geleden
Schotten denken voor iets unieks te kunnen zorgen op EK

MÜNCHEN (ANP) - Schotland denkt voor een unieke prestatie te kunnen zorgen op het EK voetbal. De Schotten wisten in elf eindtoernooien nog nooit de groepsfase te overleven, maar captain Andy Robertson heeft er veel vertrouwen in dat dat dit jaar verandert.

10 uur geleden
Voetballers Frankrijk trainen zonder Mbappé en Coman

PADERBORN (ANP/AFP) - De Franse voetballers hebben in Paderborn een openbare training afgewerkt zonder aanvoerder Kylian Mbappé en Kingsley Coman. Voor de afwezigheid van Mbappé gaf de Franse voetbalbond geen reden. Coman zou last hebben van een verkoudheid. Ook bondscoach Didier Deschamps zou niet helemaal fit zijn.

11 uur geleden
Franse topvoetballer roept op te gaan stemmen in verkiezingen

PADERBORN/PARIJS (ANP/AFP) - De Franse topvoetballer Ousmane Dembélé heeft de Fransen opgeroepen te gaan stemmen "omdat in de politieke situatie van het land de alarmbellen rinkelen". Hij zei dat hij en zijn ploeggenoten in het nationale voetbalteam van plan zijn te gaan stemmen. Het Europese kampioenschap voetbal is in Duitsland van 14 juni tot en met 14 juli. De parlementsverkiezingen die president Emmanuel Macron zondag vrij onverwacht heeft vervroegd, zijn op 30 juni en de tweede ronde is op 7 juli.

11 uur geleden