Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

zaterdag 11 mei 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland
PZC schouwen-duiveland open_in_new Moederdag op Schouwen-Duiveland: zo veel alleenstaande moeders

Een doosje bonbons, ontbijt op bed en een mooie tekening: ook op Schouwen-Duiveland is het deze zondag Moederdag. Van alle vrouwen in deze gemeente hadden 4468 vorig jaar thuiswonende kinderen, blijkt uit CBS-cijfers die deze site heeft geanalyseerd. De jongste moeders is nog geen twintig jaar, de oudste met kinderen in huis zijn 95-plus.

34 minuten geleden
PZC Tholen open_in_new Moederdag op Tholen: zo veel vrouwen hebben nog kinderen in huis

Een mooie tekening, ontbijt op bed en een doosje bonbons: ook op Tholen is het deze zondag Moederdag. Van alle vrouwen in deze gemeente hadden 3940 vorig jaar thuiswonende kinderen, blijkt uit CBS-cijfers die deze site heeft geanalyseerd. De jongste moeders zijn nog geen twintig jaar, de oudste met kinderen in huis is 95-plus.

34 minuten geleden
HV Zeeland open_in_new Agent vindt na 26 uur vermiste IJzendijkse vrouw

IJZENDIJKE – Na een uitgebreide zoekactie is vrijdagavond de vermiste vrouw uit IJzendijke door een politieagent gevonden. De vrouw maakt het naar omstandigheden goed.

6 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new ‘Het mysterie van Haamstede’ moet 800 leerlingen aan het lezen krijgen

Achthonderd basisschoolleerlingen in de bovenbouw op Schouwen-Duiveland krijgen vanaf 5 juni het boek Het mysterie van Haamstede uitgedeeld. Kinderen stimuleren meer te gaan lezen is het doel van de ‘leesbevorderingstour’ van de scholenkoepels Obase en Lithora en Bibliotheek Oosterschelde.

7 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Met extra lening wil gemeente voetbalclub uit Wolphaartsdijk van z'n oude kleedkamers afhelpen

Het ziet ernaar uit dat V.V. Wolfaartsdijk binnenkort een nieuwe kleedaccommodatie kan bouwen. Burgemeester en wethouders van Goes willen het financiële plaatje van de club rondmaken door, bovenop de tonnen die de club sowieso al krijgt, een renteloze lening te verstekken.

7 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Vermiste jongens Zierikzee weer terecht

ZIERIKZEE - De twee kinderen die gehuld in pyjama in Zierikzee aan de wandel waren gegaan en werden vermist, zijn weer terecht. Dat meldt de politie.

8 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Benhammou combineert Kloetinge met strijd om landstitel: 'Alles is vol te houden, als je maar goed plant'

Het zijn drukke tijden voor Kloetinge-trainer Hicham Benhammou. Hij nam in maart het stokje over van de ontslagen hoofdtrainer Jurriaan van Poelje en ging van assistent-trainer naar eindverantwoordelijke. Daarnaast is Benhammou trainer van Tigers Roermond, de favoriet voor de landstitel in het zaalvoetbal. "Alles is vol te houden, als je maar goed plant."

8 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Auto op vangrail door ruziënde kinderen N59 Oosterland

OOSTERLAND – Bij een eenzijdig ongeval op de N59 bij Oosterland is vrijdagmiddag een personenauto op een vangrail beland. Mogelijk dat er sprake was van afleiding in de auto.

9 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Drie meiden streden lang voor een ontmoetingsplek in Dauwendaele en die is nu eindelijk feestelijk geopend

De aanhouder wint. Dat hebben Romaïsa, Wanisha en Lucia uit de wijk Dauwendaele overduidelijk bewezen. 2,5 jaar vochten ze voor een eigen ontmoetingsplek. Die is vrijdag feestelijk geopend. Toch hebben de drie meiden nog wel wat wensen.

9 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Vermist in Zierikzee; 2 jongens met pyjama en blote voeten

ZIERIKZEE – De politie is met spoed op zoek naar twee kinderen in pyjama in de omgeving van Zierikzee. Bij het zien van deze kinderen mag er direct naar 112 gebeld worden.

9 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Help, waar moeten we straks gaan eten als er nog meer restaurants zijn?

Waar zullen we heen gaan of wat neem jij? Voor velen zijn het leuke en gezellige vragen. Voor mij zorgen ze vaak voor klamme handjes, buikpijn en een hoofd dat overuren draait. Het lot van iemand met (veel) keuzestress.

9 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Grote drukte bij milieustraat: 'Levert altijd gedoe op'

De dag na Hemelvaart betekent traditioneel drukte bij de milieustraat. Bij iedere vuilnisbelt in Zeeland is extra mankracht ingezet. In Terneuzen stonden mensen ruim een half uur in de rij: "Koning, keizer, admiraal, afval hebben ze allemaal!"

9 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Achilles Veen prijst GOES na emotionele middag, bekerfinale wordt nog wel afgemaakt

Hoewel de emoties een dag later nog voelbaar zijn, moet de blik onvermijdelijk toch weer op voetbal worden gericht bij GOES en Achilles Veen. Beide vierdedivsionisten troffen elkaar gisteren in Oisterwijk voor de districtsbekerfinale die na een klein half uur gestaakt werd door een medisch drama bij een van de spelers. Dat verdriet en vreugde dicht bij elkaar liggen in de sport blijkt nu eens te meer: komend weekend kan de beslissing vallen in de titelstrijd.

10 uur geleden
Internetbode Rolstoeldriedaagse in Heinkenszand begint dinsdag

HEINKENSZAND - Stichting Heinkenszandse Kika-KWF walk and run organiseert in samenwerking met SVRZ van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei een rolstoeldriedaagse in en rond Heinkenszand.

11 uur geleden
Internetbode Jubileum voor Franse Slag Mars in en om Kapelle

KAPELLE - Zaterdag 18 mei is het tijd voor de tiende editie van de Franse Slag Mars vanuit Kapelle. Vanwege het lustrum splitst de organisatie van de Franse Slag Mars de route van tien kilometer op in twee keer vijf kilometer wandelen en een tocht met een historisch militair voertuig.

12 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Luchtkastelen, schmink en geen alcohol: kinderen gaan los op Junior Hrieps

Terwijl buiten het zonnetje schijnt, is het in de feesttent donker. Kinderen werken zich in het zweet op meer dan twintig luchtkastelen. De kleintjes rennen - al dan niet met een geschminkt gezicht - rond met ballonnen. Junior Hrieps is een groot kinderfestijn met veel live muziek tussendoor.

12 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Welk ministerie zullen we eens naar West-Brabant halen?

De regio, de provincie, de periferie: wat hebben we er hier toch een pokkenhekel aan om zo te worden genoemd. Het zijn termen die de Randstad als startpunt nemen. Alsof die zelf niet in provincies ligt, of een regio vormt, of een randgebied is - het zit verdorie zelfs in de naam.

12 uur geleden
Internetbode Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs opent op 15 mei 2024

MIDDELBURG - De Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2024 heeft dit jaar een paar belangrijke wijzigingen ten opzichte van eerdere edities. Zo is de jaarlijkse inschrijftermijn voor deelname een maand vervroegd (15 mei t/m 15 juni 2024), is er geen PZC Publieksprijs meer en is het prijzengeld verhoogd naar € 5000,-. Aanmelden gaat via de website van de ZB.

13 uur geleden
Internetbode Q Ball presents: Pride Night in de Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 11 mei is het Pride Night in poppodium de Piek in de Hellebardierstraat. Hoofdact is het Zeeuwse Designer Violence, twee eigenzinnige jonge vrouwen met synthesizers, bonkende beats en emotionele zang.

14 uur geleden
Internetbode Pannenkoeken eten op Vossemeerse molen tijdens Nationale Molendag

OUD-VOSSEMEER - Diverse molens op Tholen openen zaterdag 11 mei de deuren tijdens de Nationale Molendag. In molen De Jager in Oud-Vossemeer worden weer pannenkoeken gebakken. Ook is het mogelijk om het maalbedrijf in de molen te bekijken.

16 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Weinig verschuivingen in Zilveren Schoen-klassement

Omdat afgelopen weekend alleen gevoetbald werd in de derde en vierde divisie en zaterdag derde klasse, zijn er niet veel verschuivingen in de top van het Zilveren Schoen-klassement. Wél is er een nieuwkomer in de top tien. Halsteren-spits Melvin de Leeuw vindt zichzelf nu door een doelpunt tegen Wittenhorst terug op de negende plaats.

19 uur geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Bouw brandweerkazerne gemeente Goes

Bouw van de brandweerkazerne in de gemeente Goes is 1 mei gestart. Tijdens de bouw wordt zeker gekeken naar duurzaamheid. Onze waarnemend directeur Joke Gaemers sloeg symbolisch de eerste paal in de grond. Lees het artikel van gemeente Goes.

2 dagen geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new De uitdagingen van crisiscommunicatie...

Hoe benaderen we efficiënt ons netwerk tijdens crisis? En wat waren de dilemma's tijdens het schietincident bij het Erasmus MC Rotterdam? Twee thema's van de vele interessante onderwerpen op onze jaarlijkse kennis- en netwerkdag.

2 weken geleden
Zeeland Veilig open_in_new Geen stroom! Wat nu?

Delen van Zeeland werden woensdag getroffen door stroomstoringen. Binnen enkele uren waren deze opgelost. Maar wat als ze langer hadden geduurd?

3 weken geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Grote brandweeroefening sluizencomplex Hansweert

“Elk weer is brandweer!”. Dit zei Clustercommandant Gert Mulder gisteren tijdens de grote brandweeroefening bij het sluizencomplex Hansweert. Na de regen, onweer en hagel begon de oefening. Ruim 60 collega's waren aanwezig. Dit gebeurde er...

3 weken geleden
Zeeland Veilig open_in_new ‘Het geld is aantrekkelijk, maar het is het niet waard’

Het begrip uithalers wordt steeds bekender en vaker gebruikt. Voor Eric Nagelkerke is het bijna dagelijkse kost. Hij is teamchef bij de Zeehavenpolitie. Hij vertelt over zijn werk.

1 maand geleden
Zeeland Veilig open_in_new Vruchtbare samenwerking: ‘Een veilig plan op papier, maar vooral een veilige wijk in de praktijk’

‘Een veilig plan op papier, maar vooral een veilige wijk in de praktijk’. Goese wijk Aria opent deuren voor samenwerking tussen Veiligheidsregio Zeeland en bouwbedrijf Fraanje.Hoe is hier naar veiligheid in en om het huis gekeken?

1 maand geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Samenwerking in Goese wijk

Een gasleiding onder de wijk Aria in Goes. Kun je wel veilig bouwen en wonen in de buurt van zo’n gasleiding? En hoe dan? De gemeente Goes koppelde Wieland aan Henk, specialist omgevingsveiligheid bij VRZ.

1 maand geleden
Zeeland Veilig open_in_new 'Kraanwater is lekker, gezond, goedkoop en bevat geen calorieën'

Liane Stork is dagelijks bezig met het drinkwater in Zeeland. Ze vertelt wat je kunt doen als er plots geen water meer uit je kraan komt en ze geeft een huishoudelijke tip voor als je terugkomt van vakantie. 

1 maand geleden
PZC walcheren open_in_new Vijf jaar lang vocht SGP-er Harold van de Velde voor een betere beloning van Statenleden. ‘Ik ben blij dat die er nu komt’

Het Zeeuwse SGP-Statenlid Harold van de Velde vocht vijf jaar lang voor een hogere vergoeding voor Statenleden. Afgelopen vrijdag ging de ministerraad akkoord. ,,Een mijlpaal! Ik ben ontzettend blij.”

1 jaar geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new De Sasse Ventjes proberen al 44 jaar overal de lol van in te zien

De Rubriek ‘De Agenda’ gaat over mensen achter evenementen. Deze keer over Carnavalsstichting De Ventjes uit Sas van Gent. Deze club viert zaterdag in bouwlocatie de Leutfabriek haar 44-jarig jubileum.

1 jaar geleden
PZC walcheren open_in_new Feestelijke opening nieuwe Aldi bij Vlissings stadshart nadert

Bijna drie maanden later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar de opening van de nieuwe Aldi bij de Spuikom in Vlissingen is in zicht. Vrijdag 10 maart gaan de deuren open.

1 jaar geleden
PZC bevelanden open_in_new Polderliefhebber prijst zich gelukkig

Verhalen van mensen liggen op straat. Wij tekenen ze elke week op.

1 jaar geleden
PZC walcheren open_in_new De kou is uit de lucht, het regent hattricks

Waar de gerenommeerde Zeeuwse doelpuntenmakers vorige week allemaal nog een beetje warm moesten draaien, was daar deze week absoluut geen sprake van. Net als het weer steeg ook het kwik van ons PZC-topscorersklassement deze week gestaag.

1 jaar geleden
PZC walcheren open_in_new Bouw extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem kan niet sneller

Nee, het kan écht niet sneller. De ministers Weerwind (Rechtsbescherming) en Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) zien geen enkele mogelijkheid om de bouw van de extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem sneller te kunnen aanbesteden. Europese regels staan in de weg.

1 jaar geleden
PZC bevelanden open_in_new Goes vecht zich tegen Zwaluwen naar punt

Na een kortdurende sterke beginfase moest Goes zaterdag de mouwen opstropen. Meer dan een 1-1-gelijkspel zat er niet in tegen Zwaluwen.

1 jaar geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Hoek zet zichzelf te kijk tegen GVVV: ‘Zo ga je geen enkele wedstrijd winnen’

Na een ontluisterende eerste helft tegen koploper GVVV zocht Hoek met een kansloze 4-0-achterstand en gebogen hoofd de kleedkamer op. Niet eerder dit seizoen waren de Zeeuws-Vlamingen voor eigen publiek zo te kijk gezet als in die eerste drie kwartier.

1 jaar geleden
PZC bevelanden open_in_new Kloetinge is Kloetinge niet in de schaduw van de Kuip

Een tik op de kin. Kloetinge leed zaterdag in Rotterdam een pijnlijke nederlaag tegen Feyenoord, maar de tweede verliespartij in de vierde divisie werd met opgeheven hoofd geïncasseerd. ,,Ik heb nu al weer zin in volgende week’’, zei trainer Jurriaan van Poelje.

1 jaar geleden