Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 23 april 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland
HV Zeeland open_in_new Vrouw levert auto in nadat zij voor de vierde zonder rijbewijs rijdt

’S-HEER ARENDSKERKE -  De politie heeft maandagmiddag een personenauto in beslag genomen nadat de bestuurster voor de vierde keer haar auto bestuurde zonder rijbewijs.

14 minuten geleden
PZC Tholen open_in_new Bladerunners krijgen bij verzekeraars vaak geen poot aan de grond

BERGEN OP ZOOM - Voor de 13-jarige Jayden uit Halsteren gaat er een wereld open. Jayden heeft een beenprothese en wil dolgraag sporten. Misschien wordt het wel atletiek, met een blade. Op de infobijeenkomst van Spado krijgt hij maandag tips en adviezen uit de eerste hand. ,,Ik wist niet dat er zóveel mogelijk was.’’

19 minuten geleden
Omroep Zeeland open_in_new LIVE: Sandra H. in hoger beroep tegen veroordeling moord op Ichelle van de Velde

Op die 15e december 2020 ging er net een coronalockdown in. De winkel van Sandra H. was dus gesloten. Daarom is het volgens Sandra's advocaat vreemd dat er die dag nog een klant in de winkel zou zijn geweest. Hij bepleit dat het eerder moet zijn geweest dat deze vrouw de winkel bezocht.

34 minuten geleden
Omroep Zeeland open_in_new Hoger beroep Ichelle: OM eist opnieuw 18 jaar

Het Openbaar Ministerie heeft opnieuw 18 jaar geëist tegen Sandra H. voor de moord op Ichelle van de Velde. Vandaag dient in het gerechtshof van Den Bosch het hoger beroep dat Sandra H. heeft ingesteld tegen het vonnis van de rechtbank van Middelburg. Die veroordeelde haar in 2022 tot 18 jaar celstraf voor de moord op Ichelle van de Velde. Volgens Sandra H. heeft ze Ichelle wel gedood, maar gebeurde dit niet met voorbedachte rade, waardoor het niet gaat om moord, maar om doodslag. Hiervoor geldt een lagere straf.

44 minuten geleden
Omroep Zeeland open_in_new Geleidehond Pelle leidt Saskia door weer en wind en het drukke verkeer naar haar werk

Iedere dag rijdt de 32-jarige Saskia Dalebout van haar huis in een buitenwijk van Zierikzee naar haar werk in het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland. Een rit van ongeveer twee kilometer. Maar, dat het voor de meeste mensen misschien heel vanzelfsprekend is om op de automatische piloot naar het werk te gaan, is dat voor Saskia allesbehalve. Saskia is namelijk blind en rolstoelafhankelijk. Daarom laat ze zich iedere dag vanuit haar elektrische rolstoel leiden door haar blindengeleidehond Pelle, door weer en wind en het drukke verkeer in Zierikzee.

1 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Sophiapolder moet veilige haven worden voor bedreigde vlinders

Vlinders zitten in de verdrukking. Recente cijfers tonen een afname van 55 procent van het totaal aantal dagvlinders in Nederland sinds de jaren 90 van de vorige eeuw. Stichting Zuid-Hollands Landschap probeert daar nu wat aan te doen. Onder meer in Hendrik-Ido-Ambacht.

1 uur geleden
Internetbode Botsing tussen scooters in de Jasmijnstraat in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een botsing tussen twee scooters in Middelburg is maandagavond schade ontstaan. Het ongeval gebeurde omstreeks 18.30 uur in de Jasmijnstraat te Middelburg. Door onbekende oorzaak waren twee scooterbestuurders met elkaar in botsing gekomen. De politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse.

2 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Politie: scholieren bekogelen agenten met vuurwerk en eieren

Leerlingen van Calvijn College Kerkpolder in Krabbendijke hebben vanochtend met vuurwerk en eieren gegooid naar de politie.

2 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Meisje valt van paard strand Domburg

DOMBURG – Diverse hulpdiensten zijn dinsdagmorgen ingezet voor een persoon dat van een paard was gevallen bij Domburg.

2 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Scholieren Krabbendijke gooien vuurwerk naar politie

KRABBENDIJKE – Enkele leerlingen van een school in Krabbendijke hebben dinsdagmorgen eieren en vuurwerk naar de politie gegooid. Er worden maatregelen getroffen tegen de betrokken leerlingen.

2 uur geleden
Internetbode Zeeuwse koopwoningen weer duurder, maar prijzen stijgen minder hard

ZEELAND - De prijzen van bestaande koopwoningen in Zeeland zijn in het eerste kwartaal van dit jaar met 1,7 gestegen. Dat ligt duidelijk lager dan het landelijk gemiddelde (3,8 procent). De laatste keer dat de Zeeuwse huizenprijzen zo hard stegen was begin 2023. Dit blijkt uit nieuwe gegevens van het CBS en het Kadaster.

2 uur geleden
Internetbode Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

2 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Katwijker met rijverbod stapt in water N257 Bruinisse

BRUINISSE – Een 28-jarige man uit Katwijk heeft maandagavond een rijverbod gekregen omdat hij met alcohol op stilstond langs de kant van de Philipsdam. De man sprong vervolgens in het water.

3 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Dronken bestuurder vlucht de Oosterschelde in tijdens controle

Een dronken Katwijker (28) die werd gecontroleerd door de politie is de ijskoude Oosterschelde in gelopen.

3 uur geleden
Internetbode Groot feest op nieuw groen schoolplein De Zuidvliet in Kortgene

KORTGENE - IKC De Zuidvliet in Kortgene heeft een nieuw, groen schoolplein en dat is donderdag groots gevierd.

3 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Ezel met sterallures gezocht: wie volgt bekende Bergse langoor Chico op?

Ezel gezocht. Een oproep die je niet iedere dag voorbij ziet komen. Toch zoekt de organisatie van de Bergse Maria Ommegang er een. En niet zomaar een. Nee, een met sterallures. “Ben jij de trotse eigenaar van een vriendelijke ezel die graag deelneemt aan een eervol evenement? Neem dan contact met ons op!”

4 uur geleden
Internetbode Hotelier Joost van Damme verbouwt Zeevaartschool tot hotel

VLISSINGEN - Hotelier Joost van Damme is er al sinds 2018 mee bezig: een hotel in de voormalige Zeevaartschool op Boulevard Bankert. Nu heeft hij de plannen rond en zijn slopers begonnen met het strippen van het interieur van het monumentale pand. Als alles volgens planning verloopt gaat het viersterrenhotel nog voor het eind van het jaar open.

5 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Hoge elektriciteitsmasten vangen veel wind; topman TenneT begrijpt Zeeuwse kritiek

TenneT verpest het Zeeuwse landschap, weigert hoogspanningslijnen ondergronds aan te leggen (maar doet dat in de Randstad wél) en communiceert slecht of niet. Aldus de Zeeuwse kritiek. Trekt de beheerder van het elektriciteitsnet zich daar iets van aan? De PZC vroeg het Robert Kuik, directeur netwerkplanning bij TenneT en lid van de Energieraad Zeeland.

6 uur geleden
PZC Tholen open_in_new ‘Ze hebben nauwelijks nut’: Zonnepanelen van Brigitte worden gedwarsboomd door bomen, maar gemeente doet niets

BERGEN OP ZOOM - De Bergse Brigitte Cleeren is helemaal klaar met de overlastgevende bomen die zorgen dat haar zonnepanelen fors minder energie opleveren. Ze vindt dat de gemeente de bomen moet snoeien. Maar die is dat voorlopig niet van plan.

7 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Bouwplannen Schouwen-Duiveland lopen achter: minder woningen in aantocht dan gemiddeld in Nederland

Het aantal huizen tussen bouwvergunning en oplevering lag begin april op Schouwen-Duiveland lager dan gemiddeld in Nederland. In totaal telde de gemeente 214 huizen waarvoor al wel een vergunning is verleend, en waarvan de bouw in sommige gevallen al is begonnen, maar die op 31 december nog niet af waren.

14 uur geleden
Zeeland Veilig open_in_new Geen stroom! Wat nu?

Delen van Zeeland werden woensdag getroffen door stroomstoringen. Binnen enkele uren waren deze opgelost. Maar wat als ze langer hadden geduurd?

5 dagen geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Grote brandweeroefening sluizencomplex Hansweert

“Elk weer is brandweer!”. Dit zei Clustercommandant Gert Mulder gisteren tijdens de grote brandweeroefening bij het sluizencomplex Hansweert. Na de regen, onweer en hagel begon de oefening. Ruim 60 collega's waren aanwezig. Dit gebeurde er...

1 week geleden
Zeeland Veilig open_in_new ‘Het geld is aantrekkelijk, maar het is het niet waard’

Het begrip uithalers wordt steeds bekender en vaker gebruikt. Voor Eric Nagelkerke is het bijna dagelijkse kost. Hij is teamchef bij de Zeehavenpolitie. Hij vertelt over zijn werk.

3 weken geleden
Zeeland Veilig open_in_new Vruchtbare samenwerking: ‘Een veilig plan op papier, maar vooral een veilige wijk in de praktijk’

‘Een veilig plan op papier, maar vooral een veilige wijk in de praktijk’. Goese wijk Aria opent deuren voor samenwerking tussen Veiligheidsregio Zeeland en bouwbedrijf Fraanje.Hoe is hier naar veiligheid in en om het huis gekeken?

1 maand geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Samenwerking in Goese wijk

Een gasleiding onder de wijk Aria in Goes. Kun je wel veilig bouwen en wonen in de buurt van zo’n gasleiding? En hoe dan? De gemeente Goes koppelde Wieland aan Henk, specialist omgevingsveiligheid bij VRZ.

1 maand geleden
Zeeland Veilig open_in_new 'Kraanwater is lekker, gezond, goedkoop en bevat geen calorieën'

Liane Stork is dagelijks bezig met het drinkwater in Zeeland. Ze vertelt wat je kunt doen als er plots geen water meer uit je kraan komt en ze geeft een huishoudelijke tip voor als je terugkomt van vakantie. 

1 maand geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Internationale vrouwendag

De brandweer een mannenwereld? Zeker niet! Ook vrouwen zijn meer dan welkom. Wij interviewden 3 van onze brandweervrouwen over hoe zij het vinden bij Brandweer Zeeland. 

1 maand geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new De diverse teams van Bevolkingszorg

Heb je weleens gehoord van Team bijzondere Uitvaartzorg, Team informatie, Team Ondersteuning of Team evacuatie? Wij leggen ze graag aan je uit.

1 maand geleden
PZC walcheren open_in_new Vijf jaar lang vocht SGP-er Harold van de Velde voor een betere beloning van Statenleden. ‘Ik ben blij dat die er nu komt’

Het Zeeuwse SGP-Statenlid Harold van de Velde vocht vijf jaar lang voor een hogere vergoeding voor Statenleden. Afgelopen vrijdag ging de ministerraad akkoord. ,,Een mijlpaal! Ik ben ontzettend blij.”

1 jaar geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new De Sasse Ventjes proberen al 44 jaar overal de lol van in te zien

De Rubriek ‘De Agenda’ gaat over mensen achter evenementen. Deze keer over Carnavalsstichting De Ventjes uit Sas van Gent. Deze club viert zaterdag in bouwlocatie de Leutfabriek haar 44-jarig jubileum.

1 jaar geleden
PZC walcheren open_in_new Feestelijke opening nieuwe Aldi bij Vlissings stadshart nadert

Bijna drie maanden later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar de opening van de nieuwe Aldi bij de Spuikom in Vlissingen is in zicht. Vrijdag 10 maart gaan de deuren open.

1 jaar geleden
PZC bevelanden open_in_new Polderliefhebber prijst zich gelukkig

Verhalen van mensen liggen op straat. Wij tekenen ze elke week op.

1 jaar geleden
PZC walcheren open_in_new De kou is uit de lucht, het regent hattricks

Waar de gerenommeerde Zeeuwse doelpuntenmakers vorige week allemaal nog een beetje warm moesten draaien, was daar deze week absoluut geen sprake van. Net als het weer steeg ook het kwik van ons PZC-topscorersklassement deze week gestaag.

1 jaar geleden
PZC walcheren open_in_new Bouw extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem kan niet sneller

Nee, het kan écht niet sneller. De ministers Weerwind (Rechtsbescherming) en Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) zien geen enkele mogelijkheid om de bouw van de extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem sneller te kunnen aanbesteden. Europese regels staan in de weg.

1 jaar geleden
PZC bevelanden open_in_new Goes vecht zich tegen Zwaluwen naar punt

Na een kortdurende sterke beginfase moest Goes zaterdag de mouwen opstropen. Meer dan een 1-1-gelijkspel zat er niet in tegen Zwaluwen.

1 jaar geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Hoek zet zichzelf te kijk tegen GVVV: ‘Zo ga je geen enkele wedstrijd winnen’

Na een ontluisterende eerste helft tegen koploper GVVV zocht Hoek met een kansloze 4-0-achterstand en gebogen hoofd de kleedkamer op. Niet eerder dit seizoen waren de Zeeuws-Vlamingen voor eigen publiek zo te kijk gezet als in die eerste drie kwartier.

1 jaar geleden
PZC bevelanden open_in_new Kloetinge is Kloetinge niet in de schaduw van de Kuip

Een tik op de kin. Kloetinge leed zaterdag in Rotterdam een pijnlijke nederlaag tegen Feyenoord, maar de tweede verliespartij in de vierde divisie werd met opgeheven hoofd geïncasseerd. ,,Ik heb nu al weer zin in volgende week’’, zei trainer Jurriaan van Poelje.

1 jaar geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Uitgerust Sluis deelt Breskens een flinke tik uit

De strijd in de topper tussen Sluis en Breskens ontbrandde pas na rust. De thuisploeg sloeg toe in de slotfase en pakte dankzij een 3-1-overwinning opnieuw de koppositie in de vierde klasse van het zondagvoetbal. Beide ploegen eindigden met tien man, omdat Veron Schram (Sluis) en Jesse Lauret (Breskens) met twee keer geel uit het veld werden gestuurd.

1 jaar geleden