Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

dinsdag 14 mei 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Sport

ANP Titelverdediger Medvedev uitgeschakeld door Paul in Rome

ROME (ANP) - Titelverdediger Daniil Medvedev is er niet in geslaagd de kwartfinale van het tennistoernooi van Rome te bereiken. De nummer 2 van de plaatsingslijst ging hard onderuit tegen de Amerikaan Tommy Paul: 1-6 4-6.

4 uur geleden
ANP Volleybalsters winnen eerste duel Nations League van Bulgarije

ANTALYA (ANP) - De Nederlandse volleybalsters zijn goed begonnen aan de Nations League. In Antalya was de ploeg van bondscoach Felix Koslowski in drie sets te sterk voor Bulgarije. De setstanden waren 25-14 25-20 25-22. Het toernooi omvat in totaal twaalf interlands die meetellen voor de wereldranglijst. Op basis daarvan zijn nog tickets voor de Olympische Spelen te verdienen.

6 uur geleden
ANP Fransman Paret-Peintre boekt in Giro d'Italia eerste profzege

BOCCA DELLA SELVA (ANP) - De Fransman Valentin Paret-Peintre heeft zijn eerste zege als wielerprof geboekt. De renner van Decathlon-AG2R La Mondiale won de tiende etappe van de Giro d'Italia, een bergrit vanuit Pompeï met aankomst bovenop de Bocca della Selva na een slotklim van ruim 18 kilometer.

6 uur geleden
ANP Swiatek naar halve finales tennistoernooi van Rome

ROME (ANP) - Iga Swiatek heeft de halve finales bereikt van het tennistoernooi van Rome. De Poolse nummer 1 van de wereld was in haar kwartfinale in twee sets (6-1 6-3) te sterk voor de Amerikaanse Madison Keys, de nummer 16 op de wereldranglijst. De partij op het Romeinse gravel duurde 1 uur en 17 minuten.

7 uur geleden
ANP Giro-organisatie schrapt doorkomst op Stelvio door lawinegevaar

POMPEÏ (ANP) - Het wielerpeloton in de Giro d'Italia hoeft volgende week dinsdag niet over de Stelvio. Deze befaamde bergpas was onderdeel van de route van de zestiende etappe. Afgelopen week heeft het nog gesneeuwd op de 2758 meter hoge pas.

7 uur geleden
ANP Judoka Van Dijke moet na EK ook WK skippen

NIEUWEGEIN (ANP) - Judoka Sanne van Dijke ontbreekt volgende week op de WK judo in Abu Dhabi. De winnares van olympisch brons in 2021 is niet op tijd hersteld van een rugblessure. De judoka in de klasse tot 70 kilogram moest zich vorige maand door deze kwetsuur ook al afmelden voor de EK in Zagreb.

8 uur geleden
ANP Frankrijk hoopt op miljardenimpuls dankzij Spelen

PARIJS (ANP/DPA) - Frankrijk hoopt dat de Olympische Spelen van deze zomer in Parijs een economische impuls van miljarden euro's opleveren. Het economisch voordeel van de Spelen voor de regio Parijs bedraagt naar verwachting tussen de 6,7 en 11,1 miljard euro, maakte de organisatie van de Olympische Spelen bekend.

8 uur geleden
ANP Etappewinnaar Kooij verlaat Giro d'Italia met koorts

POMPEÏ (ANP) - Sprinter Olav Kooij van wielerploeg Visma - Lease a Bike moet de Giro d'Italia noodgedwongen verlaten. De 22-jarige renner is maandag op de rustdag geveld door koorts en was dinsdag niet fit genoeg om op de fiets te stappen voor de tiende etappe van de Ronde van Italië, in startplaats Pompeï. Dat meldt zijn team Visma - Lease a Bike.

14 uur geleden
ANP Pogacar blijft in Giro beducht voor aanvallen van Ineos-renners

NAPELS (ANP) - Tadej Pogacar heeft na de eerste negen etappes in de Giro d'Italia een ruime voorsprong in het algemeen klassement, maar hij blijft beducht voor aanvallen van zijn concurrenten. De Sloveense wielrenner van UAE Team Emirates zei tijdens de persconferentie op de rustdag vooral aanvallen van Ineos Grenadiers te verwachten.

1 dag geleden
ANP Twee teamleden Mercedes volgen Hamilton naar Ferrari

MONZA (ANP) - Jérôme d'Ambrosio werkt vanaf 1 oktober als adjunct-teambaas bij Ferrari in de Formule 1. De Belg verlaat Mercedes voor de Italiaanse renstal.

1 dag geleden
ANP NOC*NSF blij met recordbijdrage Nederlandse Loterij voor sport

DEN HAAG (ANP) - NOC*NSF heeft over 2023 een afdracht van 52,6 miljoen euro ontvangen van de Nederlandse Loterij. Dat is opnieuw meer dan het jaar ervoor, toen het ging om 52,3 miljoen euro. Anneke van Zanen-Nieberg, de voorzitter van NOC*NSF, roept op om sport "op de agenda te houden, ook in Den Haag".

1 dag geleden
ANP Voormalig teambaas Steiner en Haas F1 voeren juridisch gevecht

MECKLENBURG (ANP) - Voormalig teambaas Günther Steiner en het Formule 1-team van Haas zijn verwikkeld in een juridische strijd. Dat meldt het goed ingevoerde Autosport.com.

1 dag geleden
ANP Golfer McIlroy wint voor vierde keer Wells Fargo Championship

CHARLOTTE (ANP) - Golfer Rory McIlroy heeft voor de vierde keer het Wells Fargo Championship gewonnen. De 35-jarige viervoudige majorwinnaar liep op de baan van Quail Hollow in het Amerikaanse Charlotte een slotronde van 65 slagen, zes onder par. Dat was de beste ronde van de dag.

1 dag geleden
ANP Aanvoerder rugbyers Nieuw-Zeeland beëindigt interlandloopbaan

WELLINGTON (ANP) - Sam Cane, de aanvoerder van het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland, beëindigt aan het einde van dit jaar zijn interlandloopbaan. De 32-jarige speler wil meer tijd doorbrengen met zijn familie en ondertekent een meerjarige overeenkomst bij de Japanse club Suntory Goliath in Tokio.

1 dag geleden
ANP Djokovic maakt zich zorgen en laat scans doen na uitschakeling

ROME (ANP/AFP) - Novak Djokovic maakt zich "een beetje zorgen" na zijn vroege uitschakeling op het toernooi van Rome. Twee dagen nadat hij een fles water op zijn hoofd had gekregen verloor hij in de derde ronde van de Chileen Alejandro Tabilo (2-6 3-6). "Het voelde op de baan alsof een andere speler in mijn schoenen stond", zei Djokovic, die aangaf dat hij scans zou ondergaan om "te zien wat er aan de hand is".

2 dagen geleden
ANP Kooij maakt met ritzege in Giro droom waar

NAPELS (ANP) - Olav Kooij keek maanden uit naar zijn debuut in een grote ronde. De 22-jarige sprinter van wielerploeg Visma - Lease a Bike had ondanks zijn jonge leeftijd al 32 overwinningen achter zijn naam. "Dat zijn er veel, maar deze overwinning is een droom die uitkomt", vertelde Kooij na zijn winst in de negende etappe van de Giro d'Italia.

2 dagen geleden
ANP Kooij boekt in Giro d'Italia eerste ritzege in grote ronde

NAPELS (ANP) - Olav Kooij heeft de negende etappe van de Giro d'Italia gewonnen. Het was een rit van Avezzano naar Napels, waar al een massasprint werd verwacht. Voor de 22-jarige sprinter van Visma - Lease a Bike is het bij zijn debuut meteen zijn eerste zege in een grote ronde.

2 dagen geleden
ANP Poels wint slotetappe in Ronde van Hongarije

PECS (ANP) - Wout Poels heeft de vijfde en laatste etappe van de Ronde van Hongarije gewonnen. De Nederlander van Bahrain-Victorious was de beste bij een aankomst na twee doorkomsten bergop in Pecs. De eindzege was voor Thibau Nys. De Belg van Lidl-Trek had eerder de derde en vierde etappe gewonnen en finishte in de slotrit als vierde.

2 dagen geleden
ANP Djokovic ook in Rome al vroeg onderuit

ROME (ANP) - Novak Djokovic blijft ook na zijn vijfde toernooi van het jaar nog zonder titel. De 36-jarige nummer 1 van de wereld ging al in de derde ronde van het tennistoernooi van Rome met duidelijke cijfers onderuit tegen de Chileen Alejandro Tabilo, de nummer 32 van de wereld: 6-2 6-3. De 24-voudig grandslamkampioen verkeert niet in zijn beste vorm en nam dit jaar al afscheid van onder anderen zijn coach Goran Ivanisevic.

2 dagen geleden
ANP Motorcoureur Martín wint ook Grote Prijs van Frankrijk in MotoGP

LE MANS (ANP/RTR) - De Spaanse motorcoureur Jorge Martín heeft na zijn zege in de sprintrace ook de Grote Prijs van Frankrijk in de MotoGP op zijn naam geschreven. De 26-jarige WK-leider van Pramac Racing hield landgenoot Marc Márquez en de Italiaan Francesco Bagnaia achter zich op het circuit van Le Mans.

2 dagen geleden
ANP Vollering op slotdag naar eindzege in Baskische wielerkoers

SAN SEBASTIAN (ANP) - Een week na haar eindzege in de Vuelta voor vrouwen heeft Demi Vollering ook de Baskische wielerkoers Itzulia Women gewonnen. De renster van SD Worx-Protime soleerde in de derde en laatste etappe naar de ritzege en nam de leiderstrui over van haar ploeggenote Mischa Bredewold.

2 dagen geleden
ANP Podiumplek motorcoureur Veijer in GP van Frankrijk in Moto3

LE MANS (ANP) - Motorcoureur Collin Veijer is zondag als derde geëindigd in de Moto3-race bij de Grote Prijs van Frankrijk. De 19-jarige Staphorster was gestart vanaf de vijfde positie en reed vrijwel de hele wedstrijd op een podiumplek. De zege ging naar de Colombiaan David Alonso. Hij hield na een felle strijd in de slotronden de Spanjaard Daniel Holgado en Veijer achter zich.

2 dagen geleden
ANP Atlete Hassan opent baanseizoen met winst op 5000 meter in LA

LOS ANGELES (ANP) - Sifan Hassan heeft haar eerste baanwedstrijd van dit jaar met succes afgewerkt. De Nederlandse atlete won bij een atletiekmeeting in Los Angeles de 5000 meter. De tweevoudig olympisch kampioene maakte er een lange solo van en finishte in 14.58,83. Dat was wel ruim boven haar Europees record van 14.13,42. De Australische Natalie Rule eindigde in 15.07,00 als tweede.

2 dagen geleden
ANP Van de Zandschulp strandt in tweede ronde masterstoernooi Rome

ROME (ANP) - Botic van de Zandschulp is in de tweede ronde van het masterstoernooi van Rome uitgeschakeld. De 28-jarige tennisser verloor ondanks een ruime voorsprong in de tweede set van de als achttiende geplaatste Félix Auger-Aliassime uit Canada: 6-1 7-6 (6).

3 dagen geleden
ANP Tennisser Van Rijthoven stelt rentree weer uit

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven heeft zijn wedstrijdrentree opnieuw uitgesteld. De voormalig winnaar van het grastoernooi van Rosmalen heeft nog iets meer tijd nodig voor het herstel van zijn elleboog, meldt hij op Instagram.

3 dagen geleden
ANP Nadal hard onderuit in tweede ronde tennistoernooi Rome

ROME (ANP/AFP) - Rafael Nadal is in de tweede ronde van het masterstoernooi van Rome uitgeschakeld. De 37-jarige Spanjaard, tienvoudig winnaar van het toernooi, verloor in twee sets van de Pool Hubert Hurkacz: 1-6 3-6.

3 dagen geleden
ANP Pogacar steviger in het roze na opnieuw ritwinst in Giro d'Italia

PRATI DI TIVO (ANP) - Wielrenner Tadej Pogacar heeft de achtste etappe van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De Sloveense klassementsleider van UAE Team Emirates won na een bergrit over 152 kilometer de spint van een favorietengroepje in het skioord Prati di Tivo.

3 dagen geleden
ANP Nadal hard onderuit in tweede ronde tennistoernooi Rome

ROME (ANP) - Rafael Nadal is in de tweede ronde van het masterstoernooi van Rome uitgeschakeld. De 37-jarige Spanjaard, tienvoudig winnaar van het toernooi, verloor in twee sets van de Pool Hubert Hurkacz: 1-6 3-6.

3 dagen geleden
ANP Bredewold wint ook tweede etappe rittenkoers Baskenland

BASAURO (ANP) - Mischa Bredewold heeft ook de tweede etappe van de Baskische rittenkoers Itzulia Women gewonnen. De wielrenster van SD Worx-Protime versloeg na een rit over 104 kilometer met start en finish in Basauro haar twee medevluchtsters. De Spaanse Mavi García werd tweede, voor de Française Juliette Labous.

3 dagen geleden
ANP Wielerploeg Visma - Lease a Bike raakt Laporte kwijt in Giro

SPOLETO (ANP) - Wielerploeg Visma - Lease a Bike heeft na Robert Gesink een tweede renner verloren in de Giro d'Italia. De Fransman Christophe Laporte gaat niet meer van start in de achtste etappe, een rit met een aankomst bergop in Prati di Tivo. Laporte is niet voldoende hersteld van een val in de vijfde etappe.

3 dagen geleden
ANP Basketballers Nuggets en Pacers slaan terug in play-offs NBA

MINNEAPOLIS (ANP/AFP) - Na twee nederlagen hebben de basketballers van Denver Nuggets de stand in hun best-of-seven serie tegen Minnesota Timberwolves op 1-2 gebracht. De titelverdediger, die in de tweede ronde van de play-offs in de NBA in de eigen hal twee keer had verloren, won nu wel met duidelijke cijfers in Minneapolis: 90-117.

3 dagen geleden
ANP Djokovic wint eenvoudig eerste partij op masterstoernooi Rome

ROME (ANP) - Novak Djokovic heeft de derde ronde bereikt van het masterstoernooi van Rome. De als eerste geplaatste Serviër won in twee sets van de Fransman Corentin Moutet: 6-3 6-1.

4 dagen geleden
ANP Hordeloper Smidt eindigt ver achter Dos Santos op plek zes in Doha

DOHA (ANP) - Nick Smidt is tijdens de Diamond League in Doha als zesde geëindigd op de 400 meter horden. De Nederlander zette een tijd neer van 49,97. De Braziliaanse winnaar Alison dos Santos kwam in 46,86 over de finish en bleef daarmee de concurrentie ruim voor. De wereldkampioen van 2022 noteerde bovendien de beste jaartijd.

4 dagen geleden
ANP Griekspoor verliest van Italiaanse qualifier op ATP-toernooi Rome

ROME (ANP) - Tallon Griekspoor is uitgeschakeld in de tweede ronde van het masterstoernooi van Rome. De als 23e geplaatste Nederlander verloor in drie sets van de Italiaanse qualifier Francesco Passaro: 4-6 6-3 7-6 (5).

4 dagen geleden
ANP Welten stopt na dit seizoen als tophockeyster

UTRECHT (ANP) - Hockeyster Lidewij Welten stopt aan het eind van dit seizoen. Kampong, de club van de 33-jarige hockeyster, maakte bekend dat Welten in de play-offs van dit seizoen haar laatste wedstrijden speelt.

4 dagen geleden
ANP Pogacar wint eerste tijdrit in Giro d'Italia, Arensman vierde

PERUGIA (ANP) - Tadej Pogacar heeft de eerste tijdrit in de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De rozetruidrager van UAE Team Emirates was in de tijdrit over 40,6 kilometer tussen Foligno en Perugia zeventien seconden sneller dan de Italiaan Filippo Ganna. De Amerikaan Magnus Sheffield was de nummer drie. Thymen Arensman werd op een minuut van Pogacar vierde.

4 dagen geleden
ANP Wielrenster Bredewold wint eerste rit van Ronde van Baskenland

ELGOIBAR (ANP) - Wielrenster Mischa Bredewold heeft de eerste etappe van de Ronde van Baskenland gewonnen. De Europees kampioene was de snelste in een massasprint na een rit over 140 kilometer van Vitoria-Gasteiz naar Elgoibar.

4 dagen geleden
ANP Zieke Rybakina kan haar titel in Rome niet verdedigen

ROME (ANP) - Elena Rybakina kan haar titel van het tennistoernooi in Rome niet verdedigen. De nummer 4 van de wereld uit Kazachstan is ziek en heeft zich afgemeld voor haar wedstrijd van vrijdag in de eerste ronde tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu.

4 dagen geleden