Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielrenster Bredewold wint eerste rit van Ronde van Baskenland

Wielrenster Bredewold wint eerste rit van Ronde van Baskenland

ELGOIBAR (ANP) - Wielrenster Mischa Bredewold heeft de eerste etappe van de Ronde van Baskenland gewonnen. De Europees kampioene was de snelste in een massasprint na een rit over 140 kilometer van Vitoria-Gasteiz naar Elgoibar.

Bredewold profiteerde van het goede werk van Demi Vollering, haar ploeggenote bij Team SD Worx - Protime, die de sprint voor haar aantrok. Vollering, vorige week nog winnares van de Ronde van Spanje, eindigde als derde. Ze finishte net achter de Cubaanse Arlenis Sierra.

De Ronde van Baskenland duurt tot en met zondag.

Meer uit Sport

Voetballers NAC na promotie gehuldigd op Grote Markt in Breda

BREDA (ANP) - De spelers van NAC zijn op de Grote Markt in Breda gehuldigd voor het bereiken van de Eredivisie. De club uit Breda won de finale van de play-offs van Excelsior ondanks de 4-1-nederlaag afgelopen zondag. De ploeg van coach Jean-Paul van Gastel had de eerste wedstrijd met 6-2 gewonnen. NAC keert na vijf seizoenen in de eerste divisie terug naar het hoogste niveau.

3 uur geleden
Atlete Koster krijgt na negen jaar zilveren plak van EK indoor

ARNHEM (ANP) - Atlete Maureen Koster is bij de ploegpresentatie voor de EK atletiek in Rome verrast met een zilveren medaille van de EK indooratletiek van 2015 in Praag. Koster eindigde negen jaar geleden als derde in de finale van de 3000 meter, maar de Russische winnares Jelena Korobkina bleek doping te hebben gebruikt. Dat kwam pas in september 2023 aan het licht. Behalve een dopingschorsing schrapte de Europese atletiekfederatie de Russin ook uit de uitslag. Koster schoof daardoor op naar de tweede plaats.

3 uur geleden
Nederlandse atletiekploeg wil 'van de nul af' in Stadio Olimpico

ARNHEM (ANP) - Technisch directeur Vincent Kortbeek van de Atletiekunie verwacht veel van de 59 Nederlandse atleten die vanaf vrijdag in actie komen op de EK in Rome. "We moeten wel een aantal medailles pakken, in ieder geval de huidige nul wegstrepen", zei hij bij de perspresentatie op sportcentrum Papendal.

4 uur geleden
De Minaur naar laatste acht Roland Garros na zege op Medvedev

PARIJS (ANP) - Tennisser Alex de Minaur heeft de als vijfde geplaatste Daniil Medvedev uitgeschakeld in de vierde ronde van Roland Garros. De Australische nummer 11 van de plaatsingslijst won in Parijs in vier sets: 4-6 6-2 6-1 6-3.

4 uur geleden
Formule 1-coureur Ocon na dit seizoen weg bij Alpine

ENSTONE (ANP) - Formule 1-coureur Esteban Ocon vertrekt na dit seizoen officieel bij Alpine. Het contract van de 27-jarige Fransman loopt af en Alpine heeft na "gezamenlijk overleg" bekendgemaakt dat Ocon in 2025 aan de slag kan bij een andere renstal, mocht die optie er komen. Ocon werd eerder genoemd als mogelijke opvolger bij Mercedes voor Lewis Hamilton, die volgend seizoen aan de slag gaat bij Ferrari.

7 uur geleden
Van de Zandschulp en Haase in Parijs uitgeschakeld in dubbelspel

PARIJS (ANP) - Tennissers Botic van de Zandschulp en Robin Haase zijn niet voorbij de tweede ronde gekomen van het dubbelspeltoernooi van Roland Garros. Het Nederlandse duo verloor met 7-5 6-2 van de Tsjech Tomas Machac en Zhang Zhizhen uit China.

8 uur geleden
Rybakina nog zonder setverlies naar kwartfinales Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Kazachse Elena Rybakina is na opnieuw een zege zonder setverlies doorgedrongen tot de kwartfinales van Roland Garros, een evenaring van haar beste prestatie in Parijs. De Oekraïense Elina Svitolina, die vorig jaar nog de laatste acht haalde op het tweede grandslamtoernooi van het jaar, was niet opgewassen tegen de nummer 4 van de wereld: 6-4 6-3.

8 uur geleden