Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrijwilligers maken Noordzeestranden schoon

Vrijwilligers maken Noordzeestranden schoon

VLISSINGEN - Duizenden vrijwilligers ruimen van 1 tot en met 15 augustus afval op bij de Nederlandse stranden langs de Noordzee tijdens de Beach Cleanup Tour.

Tijdens de zevende editie van deze landelijke schoonmaakactie staat wegwerpplastic centraal. Een groot deel van het afval op de stranden bestaat uit onder meer snoepverpakkingen, doppen en rietjes. Dat zamelen de vrijwilligers apart in.

Vondsten

De schoonmaaktour begint op 1 augustus, in het noorden op Schiermonnikoog en in het zuiden in Cadzand. Na twee weken en 31 etappes afvalruimen komen de groepen vrijwilligers op 15 augustus samen in Zandvoort. Tijdens de feestelijke afsluiting van de tour worden de resultaten, zoals het aantal kilo's opgeruimd afval en bijzondere vondsten bekendgemaakt. 

Verstrikt

Met de Beach Cleanup Tour vraagt Stichting De Noordzee met duizenden vrijwilligers aandacht voor vervuiling van strand en zee. 'Vogels, vissen en zeezoogdieren zien het plastic aan voor voedsel of raken erin verstrikt', aldus de stichting. 'Gelukkig steken steeds meer mensen hun handen uit de mouwen voor een schone zee.' 

Vorig jaar vroeg de stichting tijdens de strandopruimactie aandacht voor ballonnenvervuiling. 'Inmiddels heeft 55 procent van de gemeenten ontmoedigingsbeleid voor of een verbod op ballonoplatingen.'

Inschrijven

Kijk voor meer informatie en aanmelding als vrijwilliger op www.beachcleanuptour.nl.

Meer uit Souburgschecourant

Vlissingen peilt animo voor sociale acties in de straat

VLISSINGEN - De wijkcoördinatoren van de gemeente Vlissingen peilen de animo onder de inwoners voor 'lief en leed'-activiteiten in hun straat. 'Zo kunnen er hartverwarmende contacten ontstaan tussen bewoners', aldus de gemeente Vlissingen.

4 jaar geleden
'We blijven tot het einde samen'

VLISSINGEN – Het Vlissingse echtpaar Geelhoed-Schot is 65 jaar getrouwd. Dien en Gilles Geelhoed hebben de viering klein gehouden, met familie en vrienden die een kopje koffie kwamen drinken. Ook de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar kwam het echtpaar feliciteren.

4 jaar geleden
Voor 145.000 euro aan nieuwe borden bij bedrijventerrein

OOST-SOUBURG - De gemeente Vlissingen laat voor de zomervakantie bewegwijzering plaatsen voor het in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein Souburg II.

4 jaar geleden
Het Kompas schiet Australische dieren te hulp

OOST-SOUBURG - Groep 6A van basisschool Het Kompas in Oost-Souburg heeft 216,94 euro opgehaald om dieren in het door bosbranden geteisterde Australië te helpen.

4 jaar geleden
Bewoners denken mee over klimaatbestendig Claverveld

WEST-SOUBURG - Voor de realisatie van woonwijk Claverveld bij West-Souburg laat de gemeente Vlissingen de (toekomstige) bewoners voor het eerst al vanaf de schetstafel meedenken. Achttien kersverse huizenbezitters in twee werkgroepen presenteren in april hun ideeën om de openbare ruimte klimaatbestendig in te richten.

4 jaar geleden
Waterschap: ‘Risico op legionella is nihil’

RITTHEM - Op de zestien Zeeuwse rioolwaterzuiveringen van waterschap Scheldestromen is het risico op legionella-verspreiding ‘nihil’. Hiermee reageert het waterschap donderdag op het onderzoek van het RIVM dat legionellabacteriën zich kunnen verspreiden via biologische waterzuiveringen.

4 jaar geleden
Burgeradviseurs helpen inwoners gemeente Vlissingen

VLISSINGEN - Inwoners van de gemeente Vlissingen die met vragen over zorg en welzijn niet bij familie of vrienden kunnen aankloppen, kunnen per 1 januari de hulp van zes gecertificeerde burgeradviseurs inschakelen.

4 jaar geleden