Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgeradviseurs helpen inwoners gemeente Vlissingen

Burgeradviseurs helpen inwoners gemeente Vlissingen

VLISSINGEN - Inwoners van de gemeente Vlissingen die met vragen over zorg en welzijn niet bij familie of vrienden kunnen aankloppen, kunnen per 1 januari de hulp van zes gecertificeerde burgeradviseurs inschakelen.

De vrijwillig burgeradviseurs hebben de training voor hun nieuwe functie succesvol afgerond. Zij zijn nu gediplomeerd om inwoners van de gemeente Vlissingen op weg te helpen met vragen over alles wat met zorg, welzijn, inkomen, wonen en recht te maken heeft. 'De adviseurs zijn op de hoogte van de plaatselijke en regionale mogelijkheden voor ondersteuning, advies en informatievoorziening', licht de gemeente Vlissingen toe. De burgeradviseur informeert of adviseert de vragensteller of verwijst hem of haar door naar de juiste instantie.

Contact

De coördinatie van de vrijwillig burgeradviseurs ligt bij het Vrijwilligerspunt Vlissingen. Inwoners van de gemeente die in contact willen komen met een burgeradviseur kunnen hiervoor het Vrijwilligerspunt Vlissingen benaderen, telefonisch via 14 0118 of door te mailen naar [email protected].

Meer uit Souburgschecourant

Vlissingen peilt animo voor sociale acties in de straat

VLISSINGEN - De wijkcoördinatoren van de gemeente Vlissingen peilen de animo onder de inwoners voor 'lief en leed'-activiteiten in hun straat. 'Zo kunnen er hartverwarmende contacten ontstaan tussen bewoners', aldus de gemeente Vlissingen.

4 jaar geleden
'We blijven tot het einde samen'

VLISSINGEN – Het Vlissingse echtpaar Geelhoed-Schot is 65 jaar getrouwd. Dien en Gilles Geelhoed hebben de viering klein gehouden, met familie en vrienden die een kopje koffie kwamen drinken. Ook de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar kwam het echtpaar feliciteren.

4 jaar geleden
Voor 145.000 euro aan nieuwe borden bij bedrijventerrein

OOST-SOUBURG - De gemeente Vlissingen laat voor de zomervakantie bewegwijzering plaatsen voor het in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein Souburg II.

4 jaar geleden
Het Kompas schiet Australische dieren te hulp

OOST-SOUBURG - Groep 6A van basisschool Het Kompas in Oost-Souburg heeft 216,94 euro opgehaald om dieren in het door bosbranden geteisterde Australië te helpen.

4 jaar geleden
Bewoners denken mee over klimaatbestendig Claverveld

WEST-SOUBURG - Voor de realisatie van woonwijk Claverveld bij West-Souburg laat de gemeente Vlissingen de (toekomstige) bewoners voor het eerst al vanaf de schetstafel meedenken. Achttien kersverse huizenbezitters in twee werkgroepen presenteren in april hun ideeën om de openbare ruimte klimaatbestendig in te richten.

4 jaar geleden
Waterschap: ‘Risico op legionella is nihil’

RITTHEM - Op de zestien Zeeuwse rioolwaterzuiveringen van waterschap Scheldestromen is het risico op legionella-verspreiding ‘nihil’. Hiermee reageert het waterschap donderdag op het onderzoek van het RIVM dat legionellabacteriën zich kunnen verspreiden via biologische waterzuiveringen.

4 jaar geleden
Slag om de Schelde indrukwekkend herdacht

VLISSINGEN – In de Sint Jacobskerk en bij Uncle Beach in Vlissingen is zaterdag de Slag om de Schelde herdacht. Bij de herdenking waren onder andere vertegenwoordigers van de geallieerden landen, ooggetuigen en veteranen aanwezig. Er werd uitgebreid stilgestaan bij de moed die de bevrijders hadden om hun leven te wagen voor de toekomst van mensen die zij niet persoonlijk kenden. “Zou je het zelf durven?”, vroeg de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar aan het publiek.

4 jaar geleden