Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissingen peilt animo voor sociale acties in de straat

Vlissingen peilt animo voor sociale acties in de straat

VLISSINGEN - De wijkcoördinatoren van de gemeente Vlissingen peilen de animo onder de inwoners voor 'lief en leed'-activiteiten in hun straat. 'Zo kunnen er hartverwarmende contacten ontstaan tussen bewoners', aldus de gemeente Vlissingen.

De steun die inwoners in een straat of kleine buurt aan elkaar kunnen geven, is volgens de gemeente Vlissingen waardevoller dan mensen in eerste instantie misschien denken. 'Mevrouw Kingma uit Oost-Souburg weet er alles van. Haar koffiehuis bestaat inmiddels vijf jaar. Een mooi voorbeeld van hoe in ongedwongen sfeer een netwerk kan ontstaan. Niet alleen persoonlijk aan de koffietafel, maar ook modern, via bijvoorbeeld Facebook.'

Ruilkast

Kingma deelde onlangs, met behulp van sponsors, achttien pakketten uit aan mensen die dat goed konden gebruiken. Ook heeft ze een ruilkast voor langer houdbare producten voor haar huis staan. 'Alles is kleinschalig en ongedwongen, maar juist daardoor heel waardevol. De wijkcoördinatoren zetten zich er graag voor in om ook andere inwoners hiervoor enthousiast te maken.'

Koffie

In enkele andere steden bestaan volgens de gemeente al succesverhalen waarbij het buurtgevoel onder bewoners is versterkt. 'En dat door simpelweg iets aardigs voor elkaar te doen, zonder ingewikkelde procedures of theorieën. Vaak begint het met samen een bakje koffie of thee drinken.'

Wie meer wil weten over het opstarten van 'lief en leed'-activiteiten in zijn of haar straat, kan informatie en tips opvragen bij de wijkcoördinatoren Michelle Vos en Matthijs Bode, via het mailadres [email protected].

Meer uit Souburgschecourant

'We blijven tot het einde samen'

VLISSINGEN – Het Vlissingse echtpaar Geelhoed-Schot is 65 jaar getrouwd. Dien en Gilles Geelhoed hebben de viering klein gehouden, met familie en vrienden die een kopje koffie kwamen drinken. Ook de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar kwam het echtpaar feliciteren.

4 jaar geleden
Voor 145.000 euro aan nieuwe borden bij bedrijventerrein

OOST-SOUBURG - De gemeente Vlissingen laat voor de zomervakantie bewegwijzering plaatsen voor het in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein Souburg II.

4 jaar geleden
Het Kompas schiet Australische dieren te hulp

OOST-SOUBURG - Groep 6A van basisschool Het Kompas in Oost-Souburg heeft 216,94 euro opgehaald om dieren in het door bosbranden geteisterde Australië te helpen.

4 jaar geleden
Bewoners denken mee over klimaatbestendig Claverveld

WEST-SOUBURG - Voor de realisatie van woonwijk Claverveld bij West-Souburg laat de gemeente Vlissingen de (toekomstige) bewoners voor het eerst al vanaf de schetstafel meedenken. Achttien kersverse huizenbezitters in twee werkgroepen presenteren in april hun ideeën om de openbare ruimte klimaatbestendig in te richten.

4 jaar geleden
Waterschap: ‘Risico op legionella is nihil’

RITTHEM - Op de zestien Zeeuwse rioolwaterzuiveringen van waterschap Scheldestromen is het risico op legionella-verspreiding ‘nihil’. Hiermee reageert het waterschap donderdag op het onderzoek van het RIVM dat legionellabacteriën zich kunnen verspreiden via biologische waterzuiveringen.

4 jaar geleden
Burgeradviseurs helpen inwoners gemeente Vlissingen

VLISSINGEN - Inwoners van de gemeente Vlissingen die met vragen over zorg en welzijn niet bij familie of vrienden kunnen aankloppen, kunnen per 1 januari de hulp van zes gecertificeerde burgeradviseurs inschakelen.

4 jaar geleden
Slag om de Schelde indrukwekkend herdacht

VLISSINGEN – In de Sint Jacobskerk en bij Uncle Beach in Vlissingen is zaterdag de Slag om de Schelde herdacht. Bij de herdenking waren onder andere vertegenwoordigers van de geallieerden landen, ooggetuigen en veteranen aanwezig. Er werd uitgebreid stilgestaan bij de moed die de bevrijders hadden om hun leven te wagen voor de toekomst van mensen die zij niet persoonlijk kenden. “Zou je het zelf durven?”, vroeg de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar aan het publiek.

4 jaar geleden