Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

vrijdag 29 maart 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland

Sport

ANP Radeloze Alcaraz voelde zich weer even 13 jaar oud tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz voelde zich bij vlagen radeloos in zijn partij in de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami tegen Grigor Dimitrov. De nummer 2 van de wereld verloor met 6-2 6-4 van de Bulgaar, die indruk maakte met agressief tennis en de Spanjaard zijn wil oplegde.

1 uur geleden
ANP Djokovic heeft nog geen idee wie coach Ivanisevic moet vervangen

BELGRADO (ANP/AFP) - Novak Djokovic heeft nog geen idee wie coach Goran Ivanisevic moet vervangen in zijn begeleidingsteam. De nummer 1 van de wereld maakte eerder deze week bekend niet langer samen te werken met de Kroaat.

2 uur geleden
ANP Alcaraz uit Miami Open na nederlaag in kwartfinale tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami niet overleefd. De als eerste geplaatste Spanjaard verloor in twee sets van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-2 6-4.

7 uur geleden
ANP Darter Littler klopt Van Gerwen in halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen is in de halve finale van de Premier League of Darts uitgeschakeld. De Nederlander verloor in de negende speelronde in Belfast met 6-3 van Luke Littler uit Engeland.

11 uur geleden
ANP Darter Van Gerwen weer eens naar halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft weer eens de halve finales bereikt in de Premier League of Darts. De Nederlander won in de negende speelronde in Belfast in de kwartfinales met 6-4 van Michael Smith. Van Gerwen was in de weken hiervoor vier keer op rij uitgeschakeld in de kwartfinales.

12 uur geleden
ANP Zverev bereikt laatste vier bij masterstoernooi Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft de halve finales van het masterstoernooi van Miami bereikt. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Hongaar Fabian Marozsan in twee sets: 6-3 7-5.

14 uur geleden
ANP Schaatsteam AH Zaanlander legt Conijn voor twee jaar vast

ZAANDAM (ANP) - Merel Conijn schaatst de komende twee seizoenen voor team AH Zaanlander. De ploeg van coach Jillert Anema meldt dat de 22-jarige Amsterdamse een contract tot en met de Olympische Spelen in Milaan van 2026 heeft getekend.

16 uur geleden
ANP Kopecky ziet in Vos dé concurrente voor Ronde van Vlaanderen

OUDENAARDE (ANP/BELGA) - Marianne Vos heeft de afgelopen weken indruk gemaakt op Lotte Kopecky, de Belgische wereldkampioene die zondag als favoriet van start gaat in de Ronde van Vlaanderen. "Ze is terug op haar oude niveau", zei de kopvrouw van wielerploeg SD Worx-Protime tijdens een persbijeenkomst in het Centrum van de Ronde van Vlaanderen.

16 uur geleden
ANP Militairen uit meerdere landen naar Parijs voor Olympische Spelen

WARSCHAU (ANP/AFP) - Verschillende landen gaan troepen sturen naar Frankrijk om te helpen met de beveiliging rond de Olympische Spelen in Parijs, zeiden bronnen van het Franse ministerie van Defensie tegen AFP. Polen heeft al gezegd troepen te sturen.

16 uur geleden
ANP Van Aert geopereerd na val, deelname aan Giro d'Italia onzeker

DEN BOSCH (ANP) - Wielrenner Wout van Aert is donderdag succesvol geopereerd na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen van een dag eerder. Daarbij liep de Belg van Visma - Lease a Bike een gebroken borstbeen, sleutelbeen en meerdere gebroken ribben op, zo hebben onderzoeken uitgewezen. Volgens de Nederlandse ploeg is het nog onzeker of Van Aert vanaf 4 mei kan meedoen aan de Giro d'Italia.

17 uur geleden
ANP F1-team Williams denkt in Japan weer met twee auto's te racen

LONDEN (ANP/RTR) - Het Formule 1-team van Williams verwacht volgend weekend weer gewoon twee auto's beschikbaar te hebben voor de Grote Prijs van Japan. Afgelopen weekend moest de Amerikaan Logan Sargeant de race in Australië nog uitzitten omdat de renstal geen reservechassis had voor de gecrashte auto van ploeggenoot Alexander Albon. Het kapotte onderdeel moet komende week klaar zijn, verwacht Williams.

18 uur geleden
ANP Alaphilippe en Asgreen kopmannen Quick-Step in Ronde van Vlaanderen

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Julian Alaphilippe en Kasper Asgreen zijn zondag de kopmannen van Soudal Quick-Step in de Ronde van Vlaanderen. De Deen Asgreen won de Belgische wielerklassieker drie jaar geleden.

19 uur geleden
ANP Badmintonsters Jille en Seinen kunnen deelname aan Spelen vergeten

ROERMOND (ANP) - Debora Jille en Cheryl Seinen ontbreken komende zomer op de Olympische Spelen in Parijs. De Nederlandse badmintonsters kunnen de komende periode niet meer genoeg punten behalen om te stijgen naar de top 16 van de wereldranglijst.

20 uur geleden
ANP Pedersen lijkt na val te kunnen starten in Ronde van Vlaanderen

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Mads Pedersen doet zondag normaal gesproken mee aan de Ronde van Vlaanderen. De Deense wielrenner heeft geen ernstige verwondingen overgehouden aan zijn val van woensdag in Dwars door Vlaanderen.

20 uur geleden
ANP Belgische wielrenner De Lie heeft ziekte van Lyme

BRUSSEL (ANP) - Wielrenner Arnaud De Lie heeft de ziekte van Lyme. Dat heeft zijn ploeg Lotto Dstny bekendgemaakt. De 22-jarige Belg zit aan de antibiotica en komt de komende tijd waarschijnlijk niet in actie.

1 dag geleden
ANP Operatie voor Belgische wielrenner Stuyven na sleutelbeenbreuk

HERENTALS (ANP) - Wielrenner Jasper Stuyven heeft aan de zware valpartij in Dwars door Vlaanderen een sleutelbeenbreuk overgehouden. De Belg, die uitkomt voor Lidl-Trek, is inmiddels geopereerd in het ziekenhuis in Herentals, meldt hij op Instagram.

1 dag geleden
ANP LeBron James keert met 'triple-double' terug bij winnende Lakers

LOS ANGELES (ANP/AFP) - Basketballer LeBron James heeft een succesvolle rentree gemaakt bij de Los Angeles Lakers. De 39-jarige sterspeler leidde zijn team met een 'triple-double' langs Memphis Grizzlies: 136-124.

1 dag geleden
ANP Tennisster Aleksandrova trekt goede lijn door met zege op Pegula

MIAMI (ANP/RTR) - Tennisster Ekaterina Aleksandrova heeft haar zege op Iga Swiatek, de nummer 1 van de wereld, een passend vervolg gegeven. De Russische won in de kwartfinales in Miami van de als vijfde geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula. Het werd 3-6 6-4 6-4.

1 dag geleden
ANP Medvedev en Sinner treffen elkaar na Australian Open ook in Miami

MIAMI (ANP) - Jannik Sinner en Daniil Medvedev staan twee maanden na de finale van de Australian Open opnieuw tegenover elkaar. De tennissers bereikten in Miami de halve eindstrijd. Sinner was met 6-4 6-2 te sterk voor de Tsjech Tomas Machac en Medvedev versloeg de Chileen Nicolás Jarry met 6-2 7-6 (7).

1 dag geleden
ANP Voetbalsters Ajax verdienen ruim 700.000 euro in Champions League

LONDEN (ANP) - Ajax heeft ruim 700.000 euro verdiend aan de bijzondere prestaties van de voetbalsters dit seizoen in de Champions League. De kwartfinale tegen Chelsea bleek na een 3-0-nederlaag in Amsterdam en het 1-1-gelijkspel in Londen het eindstation, waardoor er niet nog eens 180.000 euro aan inkomsten bij kwam.

1 dag geleden
ANP Tennisser Sinner meldt zich als eerste in halve finales Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Jannik Sinner heeft zich als eerste speler geplaatst voor de halve finale van het masterstoernooi van Miami. De Italiaanse nummer 3 van de wereld versloeg de Tsjech Tomas Machac met 6-4 6-2.

1 dag geleden
ANP Vos boekt in Dwars door Vlaanderen tweede zege van dit voorjaar

WAREGEM (ANP) - Marianne Vos heeft in Dwars door Vlaanderen haar tweede grote zege van dit voorjaar geboekt. De 36-jarige wielrenster van Visma - Lease a Bike klopte in Waregem in de sprint van de ingekorte koers Shirin van Anrooij. Vos en Van Anrooij waren op 12 kilometer van het einde weggereden uit de groep met favorieten.

1 dag geleden
ANP Schaatszussen De Jong toch niet samen bij ploeg Reggeborgh

HEERENVEEN (ANP) - De zussen Antoinette Rijpma-de Jong en Michelle de Jong schaatsen komend seizoen toch niet samen voor Reggeborgh. De 24-jarige Michelle verlaat de ploeg van coach Gerard van Velde na vijf jaar en stapt over naar Team IKO. De sprintster heeft daar getekend tot de Olympische Spelen van 2026, zo maakt de ploeg bekend.

1 dag geleden
ANP Wielrenner Van Aert mist klassiekers door botbreuken na val

WAREGEM (ANP) - De Belgische wielrenner Wout van Aert heeft door een zware val tijdens Dwars door Vlaanderen zijn sleutelbeen en meerdere ribben gebroken. Dat meldt zijn ploeg Visma - Lease a Bike op X.

1 dag geleden
ANP Atlete Bol neemt voor Olympische Spelen nog deel aan FBK Games

HENGELO (ANP) - Atlete Femke Bol neemt op 7 juli deel aan de FBK Games in Hengelo. Het is voor de 24-jarige wereldkampioene indoor de laatste wedstrijd in Nederland voor de start van de Olympische Spelen op 26 juli.

1 dag geleden
ANP Zware val wielrenner Van Aert in Dwars door Vlaanderen

WAREGEM (ANP) - De Belgische wielrenner Wout van Aert is tijdens de koers Dwars door Vlaanderen zwaar ten val gekomen. De kopman van Visma - Lease a Bike was een van zeker tien renners die op volle snelheid onderuitgingen.

1 dag geleden
ANP Tourwinnares Vollering verlaat na dit seizoen SD Worx-Protime

WAREGEM (ANP) - Demi Vollering verlaat aan het einde van dit seizoen wielerploeg SD Worx-Protime. Dat heeft ploegleider Danny Stam voor de start van Dwars door Vlaanderen bevestigd tegenover de website globalcyclingnetwork. Er gingen al langer geruchten over een mogelijk vertrek van de winnares van de Tour de France van 2023 nadat de Belgische wereldkampioene Lotte Kopecky haar contract had verlengd.

1 dag geleden
ANP Europese Spelen in 2027 naar Istanbul

ROME (ANP/RTR) - Istanbul organiseert de vierde editie van de Europese Spelen in 2027. De Turkse stad is unaniem gekozen, maakte het Europese Olympisch Comité (EOC) bekend.

1 dag geleden
ANP Rust in plaats van Dwars door Vlaanderen voor wielrenner Démare

ROESELARE (ANP) - De Franse wielrenner Arnaud Démare start woensdag niet in Dwars door Vlaanderen. Zijn ploeg Arkéa-B&B Hotels meldt dat de sprinter kampt met oververmoeidheid. Démare zal volgende week ook niet uitkomen in de Scheldeprijs en Parijs-Roubaix. De Ronde van Vlaanderen van zondag stond al niet op zijn programma.

1 dag geleden
ANP Djokovic breekt met coach Ivanisevic

BELGRADO (ANP) - Tennisser Novak Djokovic heeft de samenwerking met zijn coach Goran Ivanisevic beëindigd. De Servische nummer 1 van de wereld meldt op zijn Instagram-account dat het besluit een paar dagen geleden genomen is. "Onze chemie op de baan kende zijn ups en downs, maar onze vriendschap is altijd sterk gebleven", schrijft Djokovic, die een moeizaam voorjaar kent.

2 dagen geleden
ANP Alcaraz naar kwartfinales bij masterstoernooi Miami

MIAMI (ANP/RTR) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft overtuigend de kwartfinales bereikt van het mastertoernooi van Miami. In minder dan 90 minuten rekende de als eerste geplaatste Spanjaard af met de Italiaan Lorenzo Musetti: 6-3 6-3. Alcaraz schreef anderhalve week geleden het toernooi van Indian Wells op zijn naam. Hij won het ATP-toernooi van Miami al in 2022.

2 dagen geleden
ANP Schaatser Wennemars tot en met Spelen Milaan bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Joep Wennemars rijdt tot en met de Olympische Spelen van Milaan in 2026 bij schaatsteam Jumbo-Visma. De ploeg van coach Jac Orie heeft het contract van de 21-jarige sprinter opengebroken en met een jaar verlengd.

2 dagen geleden
ANP Tennissers Sinner en Medvedev door in Miami, Ruud uitgeschakeld

MIAMI (ANP) - Tennisser Jannik Sinner heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami. De 22-jarige Italiaan was met 6-4 6-3 te sterk voor Christopher O'Connell uit Australië.

2 dagen geleden
ANP Oranje buigt in slotfase van oefenduel voor Duitsland

FRANKFURT (ANP) - Het Nederlands elftal heeft een vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Duitsland met 2-1 verloren. Niclas Füllkrug maakte in de 85e minuut het winnende doelpunt voor de viervoudig wereldkampioen in Frankfurt.

2 dagen geleden
ANP Schaatser Bergsma keert terug bij AH Zaanlander

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Jorrit Bergsma keert volgend seizoen terug bij AH Zaanlander, de ploeg van zijn voormalige trainer Jillert Anema. Na een teleurstellend seizoen maakte Jumbo-Visma eerder deze maand bekend na twee jaar afscheid te nemen van de 38-jarige Fries. Bergsma heeft tot en met de Olympische Spelen van 2026 getekend bij AH Zaanlander, meldt de ploeg via sociale media.

2 dagen geleden
ANP Herstelde wielrenster Van Empel start in Dwars door Vlaanderen

WAREGEM (ANP) - Wielrenster Fem van Empel rijdt drie dagen later dan gedacht alsnog haar eerste wedstrijd op de weg van het seizoen. De wereldkampioene veldrijden van Visma - Lease a Bike staat woensdag aan de start van de eendagskoers Dwars door Vlaanderen.

2 dagen geleden
ANP Schaatser Dijs tot en met Spelen 2026 bij Reggeborgh

HEERENVEEN (ANP) - Wesly Dijs schaatst tot en met de Olympische Spelen van 2026 bij Team Reggeborgh. Hij heeft zijn contract bij de ploeg van coach Gerard van Velde met twee jaar verlengd.

2 dagen geleden
ANP Visma - Lease a Bike zonder Van Baarle in Dwars door Vlaanderen

BRUSSEL (ANP) - Wielrenner Dylan van Baarle doet woensdag niet mee aan Dwars door Vlaanderen. De 31-jarige Nederlander van Visma - Lease a Bike voelt zich niet lekker en wordt vervangen door de Belg Julien Vermote.

2 dagen geleden