Schoonmaaketappes op Noordzeestranden

De Internetbode 29 juli 2019 - 08:09 1 reactie
VLISSINGEN - Duizenden vrijwilligers ruimen van donderdag 1 tot en met donderdag 15 augustus afval op bij de Nederlandse stranden langs de Noordzee tijdens de Beach Cleanup Tour.
Schoonmaaketappes op Noordzeestranden

Tijdens de zevende editie van deze landelijke schoonmaakactie staat wegwerpplastic centraal. Een groot deel van het afval op de stranden bestaat uit onder meer snoepverpakkingen, doppen en rietjes. Dat zamelen de vrijwilligers apart in.

Vondsten

De schoonmaaktour begint op 1 augustus, in het noorden op Schiermonnikoog en in het zuiden in Cadzand. Na twee weken en 31 etappes afvalruimen komen de groepen vrijwilligers op 15 augustus samen in Zandvoort. Tijdens de feestelijke afsluiting van de tour worden de resultaten, zoals het aantal kilo's opgeruimd afval en bijzondere vondsten bekendgemaakt.

Verstrikt

Met de Beach Cleanup Tour vraagt Stichting De Noordzee met duizenden vrijwilligers aandacht voor vervuiling van strand en zee. 'Vogels, vissen en zeezoogdieren zien het plastic aan voor voedsel of raken erin verstrikt', aldus de stichting. 'Gelukkig steken steeds meer mensen hun handen uit de mouwen voor een schone zee.'

Vorig jaar vroeg de stichting tijdens de strandopruimactie aandacht voor ballonnenvervuiling. 'Inmiddels heeft 55 procent van de gemeenten ontmoedigingsbeleid voor of een verbod op ballonoplatingen.'

Inschrijven

Kijk voor meer informatie en aanmelding als vrijwilliger op www.beachcleanuptour.nl.

Reacties (1)

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Zeeuwleeuw 3 maanden geleden
Heel goed dat dit gebeurt en dat het aandacht in de media krijgt. Maar tegelijkertijd ook enorm triest dat het nodig is en dat de mens miljarden kg. afval in zee dumpt. Het is schandalig omdat het onnodig is en de natuur en het onderwaterleven op een vreselijke manier verstoort en uitroeit. Men denkt: "ach die zee is zo groot en we zien het niet, dus wat maakt het uit"... Ook voor de productie van zuurstof en CO2-opname speelt de zee een cruciale rol. Het is vreselijk zoals de mens met zijn eigen leefomgeving omgaat, er is geen dier die dat doet.