Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

maandag 3 juni 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Omroep Zeeland open_in_new Tegeltjeswijsheid moet zwerfvuil tegengaan; 'Hier begint de zee, niets ingooien a.u.b.'

Stoeptegels met de tekst 'Hier begint de zee, niets ingooien a.u.b.' kom je steeds vaker tegen in Zeeland. Ze liggen vaak vlak naast een put, kolk of sloot. Doel van deze tegeltjes is bewustwording creëren van al het zwerfvuil dat via het riool in de zee terecht komt. Afgelopen woensdag is zo'n tegel onthuld in Terneuzen en vandaag was Wemeldinge aan de beurt.

1 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Automobiliste ramt geparkeerde auto in Middelburg (video)

MIDDELBURG – Bij een eenzijdig ongeval op de Segeersingel in Middelburg is maandagavond een vrouw gewond geraakt. Ze ramde met haar auto een andere geparkeerde auto.

1 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new 'Ongelooflijk wat hier gebeurt!' GroenLinks-PvdA vraagt om uitstel onderzeeërs-besluit

Niet het zittende kabinet, maar de nieuwe regering moet een definitief besluit nemen over de order voor vier nieuwe onderzeeërs. Dat vindt GroenLinks-PvdA, die ziet dat nieuwe regeringspartners PVV en VVD lijnrecht tegenover elkaar staan als het gaat om de miljardenorder.

2 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Joost herdenkt vriend Bart met een boek: 'MH17 mag nooit vergeten worden'

Joost Schijns (43) uit Halsteren weet nog precies waar hij was op 17 juli 2014, de dag van de MH17-ramp. Een ‘normale’ zomerdag, bij vrienden in de tuin. Tot hij hoorde dat vriend en collega Bart op die betreffende vlucht zat. Als ode aan hem schreef hij het boek Meneer Bart. “Deze grote ramp uit onze nationale geschiedenis moet in leven blijven.”

3 uur geleden
Internetbode Stuur jouw Walcherse foto naar De Bode

MIDDELBURG/DOMBURG - Elke week staat op de ontspanningspagina van de wekelijkse Middelburgse & Veerse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Lisette Moerdijk die gepubliceerd werd. 

3 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Bewoonster van gezonken woonboot Arnemuiden wist zichzelf maar net op tijd te redden

Buren van de gezonken woonboot in Arnemuiden kunnen het een paar dagen later nog steeds niet bevatten. Zo snel verdween het drijvende huis vrijdagnacht onder water. "Ik deed 's ochtends mijn gordijnen open en zag de boot van de buurvrouw niet meer. Een dag eerder lag-ie er nog gewoon", vertelt een overbuurvrouw.

3 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Brief van John uit Middelburg belandt in eindexamen Nederlands, maar Cito is nog altijd op zoek naar hem

Verrast, dat was John Louws uit Middelburg toen hij hoorde dat een brief van hem was gebruikt In het havo-examen Nederlands. Hij kwam erachter toen de kleinzoon van zijn broer thuiskwam van het examen. Hij had de naam van Louws herkend. Cito, de organisatie de de examens samenstelt, had hem van tevoren niet ingelicht. Sterker nog; Cito is nog steeds op zoek naar Louws. Hij heeft namelijk recht op een financiële vergoeding, omdat zijn tekst in het examen is opgenomen.

3 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Thoolsebrug vanaf eind oktober drie weken dicht

De Thoolsebrug gaat weer eens dicht. Vanaf eind oktober is-tie vanwege werkzaamheden drie weken gesloten voor autoverkeer. Dat moet omrijden via de Oesterdam.

5 uur geleden
Internetbode Liz de Reus regiokampioen turnen niveau 3

VLISSINGEN - Zaterdag 1 juni was de regiofinale turnen te Prinsenbeek. Vanuit de Turnschool Zeeland waren er acht turnsters, die zich hiervoor hadden weten te plaatsen middels de kwalificatiewedstrijden.

6 uur geleden
Internetbode Eva Griep wordt nieuwe kinderburgemeester van Reimerswaal

KRUININGEN - De nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Reimerswaal wordt Eva Griep uit Krabbendijke. Zij wordt begin september geïnstalleerd als assistente van burgemeester José van Egmond.

6 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Vrome Janske maakte van Welberg een eigen Lourdes

BERGEN OP ZOOM - Schrijven voor een krant over een bijzondere gebeurtenis in het dagelijks leven: veel mensen dromen ervan. Onze pagina MIJN BN DeStem maakt het mogelijk en biedt lezers een podium in de krant. Wekelijks krijgt onze redactie meerdere bijdragen binnen.

6 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Politie onderzoekt ongeval N288 Zoutelande (video)

ZOUTELANDE – De politie doet samen met de Forensische Opsporing afdeling Verkeer onderzoek naar de toedracht van het ongeval op de N288. Hierbij raakten eerder deze middag twee verkeersdeelnemers gewond.

6 uur geleden
Internetbode Noord-Bevelandse wielertweeling Tim en Mick van Dijke koerst donderdag over eigen 'Kasdijkestrook'

GEERSDIJK - De ZLM Tour finisht donderdag in Wissenkerke en aan deze wielerwedstrijd doet ook Noord-Bevelands' trots, de Colijnsplaatse wielertweeling Mick en Tim van Dijke, mee. De renners vliegen dan over de bekende kasseienstrook van Geersdijk, de Willempolderseweg, en die is maandag ter ere van de broers tijdelijk omgedoopt tot 'Kasdijkestrook'.

6 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Gevangenis kreeg signalen binnen die leidden tot verhoogde alertheid

MIDDELBURG – De organisatie van de penitentiaire inrichting in Middelburg kreeg vanmorgen signalen die geleid hebben tot een verhoogde alertheid. De situatie is momenteel veilig.

7 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Twee gewonden bij ernstig ongeval N288 Zoutelande (video)

ZOUTELANDE – Bij een ongeval op de Rondweg Biggekerke bij Zoutelande zijn maandagmiddag twee personen gewond geraakt. Bij het ongeval werd een e-bikester door een motorrijder geschept.

7 uur geleden
Internetbode Tholensebrug eind oktober drie weken dicht, snelheidsbeperking vervalt

THOLEN - De Tholensebrug (N286) is van zondag 27 oktober tot maandag 18 november afgesloten voor het verkeer vanwege werkzaamheden. Rijkswaterstaat vernieuwt in deze periode de voegovergangen, vangrails en het asfalt van de brug. Verkeer wordt omgeleid via de Oesterdam.

9 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new De SP houdt kleur in het gemeentehuis van Zierikzee: middelbare scholieren kunnen er voortaan exposeren

Een keer ging het mis en daardoor dreigde kunst volledig uit de hal van het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland te verdwijnen. John Schoon van de SP heeft daar een stokje voor gestoken. Dankzij een motie kunnen leerlingen van het Pieter Zeeman Lyceum er straks werken exposeren.

10 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Lekker samen spelen: dit kun je doen in Bergen op Zoom tijdens buitenspeeldag

Als de straten van Bergen op Zoom veranderen in openluchtspeelplaatsen, weet je dat de nationale Buitenspeeldag is aangebroken. Dus leg je tablet en smartphone aan de kant en trek er op woensdag 12 juni op uit met de kinderen!

11 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Van ZLM Tour tot Odysseus! 5 x uittips in Middelburg [3 - 6 juni]

De Middelburgse scholengemeenschap CSW organiseert deze week een toneelvoorstelling over de Griekse held Odysseus. Daarnaast komt de ZLM Tour door Middelburg op donderdag 6 juni. Bekijk alle vijf uittips!

12 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Stemmen op Schouwen-Duiveland voor het Europees Parlement? Dan kun je donderdag op méér plekken terecht dan in november

Ook de inwoners van Schouwen-Duiveland mogen donderdag hun stem uitbrengen voor het Europees Parlement. Ben jij een van hen? Lees dan snel door: misschien kun je wel dichter bij huis stemmen dan bij de Tweede Kamerverkiezingen afgelopen november. Schouwen-Duiveland telt namelijk méér stemlokalen dan toen.

17 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Eindelijk weer eens sporten met mensen van collegabedrijven: ‘Ik zie mensen echt ontdooien’

Twaalf jaar lang kwam het er niet van. Tot dit weekend. De medewerkers van vier sociale werkbedrijven uit Zeeland en West-Brabant gaan los tijdens een gezamenlijke sportdag in Zierikzee. Lachen, gieren, brullen... en strijden. ,,Dit gaan we zeker weer doen.”

1 dag geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Natuurbrand op Schouwen-Duiveland!

Een natuurbrand op Schouwen-Duiveland. Gelukkig hebben we een zeer grote versie nog niet meegemaakt. Toch bestaat die kans wel. Zeker als het lange tijd droog is. Daarom oefenden we tijdens onze jaarlijkse Systeemtest een realistisch scenario over dit onderwerp. 

3 dagen geleden
Zeeland Veilig open_in_new Van brancard tot brandblusser: Dag van de Hulpverlener in Terneuzen

Liefhebbers van uniformen konden hun geluk zaterdag niet op in Terneuzen tijdens de hulpverlenersdag. ,,Ongelofelijk hoeveel mensen er op hun vrije zaterdag op de been zijn". 

1 week geleden
Zeeland Veilig open_in_new Oostburg als leermoment en tussenstop naar Risk Factory

Sinds deze week staat de Zeeland Veilig Zone in de brandweerkazerne Stampershoek in Oostburg. Brandveiligheid in en om het huis staan hier centraal. In verschillende scenario’s ervaren leerlingen van de basisscholen in de gemeente Sluis wat de risico’s zijn en hoe ze daar zelf mee kunnen omgaan.

2 weken geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Het hele gezin bij de brandweer

Op 15 mei is het Dag van het Gezin. De familie van Belzen uit Koudekerke zijn allemaal lid van de brandweer. Dochter Emma sinds een paar weken bij de jeugdbrandweer. Moeder Neline is bezig met haar opleiding. Lees het hele interview!

3 weken geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Bouw brandweerkazerne gemeente Goes

Bouw van de brandweerkazerne in de gemeente Goes is 1 mei gestart. Tijdens de bouw wordt zeker gekeken naar duurzaamheid. Onze waarnemend directeur Joke Gaemers sloeg symbolisch de eerste paal in de grond. Lees het artikel van gemeente Goes.

3 weken geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new De uitdagingen van crisiscommunicatie...

Hoe benaderen we efficiënt ons netwerk tijdens crisis? En wat waren de dilemma's tijdens het schietincident bij het Erasmus MC Rotterdam? Twee thema's van de vele interessante onderwerpen op onze jaarlijkse kennis- en netwerkdag.

1 maand geleden
Zeeland Veilig open_in_new Geen stroom! Wat nu?

Delen van Zeeland werden woensdag getroffen door stroomstoringen. Binnen enkele uren waren deze opgelost. Maar wat als ze langer hadden geduurd?

1 maand geleden
Zeeland Veilig open_in_new ‘Het geld is aantrekkelijk, maar het is het niet waard’

Het begrip uithalers wordt steeds bekender en vaker gebruikt. Voor Eric Nagelkerke is het bijna dagelijkse kost. Hij is teamchef bij de Zeehavenpolitie. Hij vertelt over zijn werk.

2 maanden geleden
PZC walcheren open_in_new Vijf jaar lang vocht SGP-er Harold van de Velde voor een betere beloning van Statenleden. ‘Ik ben blij dat die er nu komt’

Het Zeeuwse SGP-Statenlid Harold van de Velde vocht vijf jaar lang voor een hogere vergoeding voor Statenleden. Afgelopen vrijdag ging de ministerraad akkoord. ,,Een mijlpaal! Ik ben ontzettend blij.”

1 jaar geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new De Sasse Ventjes proberen al 44 jaar overal de lol van in te zien

De Rubriek ‘De Agenda’ gaat over mensen achter evenementen. Deze keer over Carnavalsstichting De Ventjes uit Sas van Gent. Deze club viert zaterdag in bouwlocatie de Leutfabriek haar 44-jarig jubileum.

1 jaar geleden
PZC walcheren open_in_new Feestelijke opening nieuwe Aldi bij Vlissings stadshart nadert

Bijna drie maanden later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar de opening van de nieuwe Aldi bij de Spuikom in Vlissingen is in zicht. Vrijdag 10 maart gaan de deuren open.

1 jaar geleden
PZC bevelanden open_in_new Polderliefhebber prijst zich gelukkig

Verhalen van mensen liggen op straat. Wij tekenen ze elke week op.

1 jaar geleden
PZC walcheren open_in_new De kou is uit de lucht, het regent hattricks

Waar de gerenommeerde Zeeuwse doelpuntenmakers vorige week allemaal nog een beetje warm moesten draaien, was daar deze week absoluut geen sprake van. Net als het weer steeg ook het kwik van ons PZC-topscorersklassement deze week gestaag.

1 jaar geleden
PZC walcheren open_in_new Bouw extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem kan niet sneller

Nee, het kan écht niet sneller. De ministers Weerwind (Rechtsbescherming) en Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) zien geen enkele mogelijkheid om de bouw van de extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem sneller te kunnen aanbesteden. Europese regels staan in de weg.

1 jaar geleden
PZC bevelanden open_in_new Goes vecht zich tegen Zwaluwen naar punt

Na een kortdurende sterke beginfase moest Goes zaterdag de mouwen opstropen. Meer dan een 1-1-gelijkspel zat er niet in tegen Zwaluwen.

1 jaar geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Hoek zet zichzelf te kijk tegen GVVV: ‘Zo ga je geen enkele wedstrijd winnen’

Na een ontluisterende eerste helft tegen koploper GVVV zocht Hoek met een kansloze 4-0-achterstand en gebogen hoofd de kleedkamer op. Niet eerder dit seizoen waren de Zeeuws-Vlamingen voor eigen publiek zo te kijk gezet als in die eerste drie kwartier.

1 jaar geleden
PZC bevelanden open_in_new Kloetinge is Kloetinge niet in de schaduw van de Kuip

Een tik op de kin. Kloetinge leed zaterdag in Rotterdam een pijnlijke nederlaag tegen Feyenoord, maar de tweede verliespartij in de vierde divisie werd met opgeheven hoofd geïncasseerd. ,,Ik heb nu al weer zin in volgende week’’, zei trainer Jurriaan van Poelje.

1 jaar geleden