Autoverzekering vergelijken

Communities

ZeelandNet

Autoverzekering vergelijken

3.709 bezoekers 1 lid Log in

Autoverzekering vergelijken

Alle verzekeraars geven korting op de verzekeringspremie als je geen schade oploopt. Hoe meer jaren je schadevrij hebt gereden, hoe hoger deze no claim-korting. Dan krijg je dus een bonus op de premie. Claim je in een jaar wel een schade, dan betaal je extra premie en dat heet de malus.

18 april 2017 - Kevin440


Ieder jaar schadevrij gereden is één trede bonus op de bonus-malus ladder. De korting, die je voor schadevrij rijden op je autoverzekeringspremie krijgt verschilt per verzekeraar. 
Claim je geen schade dan bouw je vanzelf schadevrije jaren op. Meld je daarentegen wel een schade dan zak je op die visuele ladder. Dit gebeurt vaak met meerdere treden tegelijk. Zo is het mogelijk dat je op een negatief aantal schadevrije jaren uitkomt. Houd daar rekening mee als je een nieuwe autoverzekering uitzoekt.

Als je een schade claimt kijkt de verzekeraar niet naar de hoogte van je claim, maar geldt alleen het feit dàt je claimt. Het is daarom dus handig om eerst uit te rekenen of je een kleine schade niet beter zelf kunt betalen in plaats van wat het je kost als je zakt op de bonus-malus ladder. Om weer op het oude niveau op de ladder te komen duurt meestal een aantal jaar.
Claim je een schade van een aanrijding, waaraan je zelf niet schuldig bent, dan zak je niet op de ladder. De schade wordt dan door de verzekeraar verhaald op de tegenpartij.


Ben je een nette rijder en heb je eenmaal het maximale aantal treden op de bonusladder gehaald, dan kun je bij sommige verzekeringsmaatschappijen wel 80% korting op je premie krijgen. Bovendien kom je dan in aanmerking voor de bonusbescherming. Dat wil zeggen, dat je bij een schadeclaim wel terugvalt in het aantal treden op de bonusladder, maar je houdt wel de maximale premiekorting.
Let op: iedere verzekeringsmaatschappij bepaalt zelf de korting, die ze je per trede geven en de verschillen kunnen groot zijn. Op SUVlifestyle staat meer informatie over het vergelijken van je autoverzekering. 


Denk je er over om een andere auto te kopen en je bent niet zeker of de gegevens, die je over die auto hebt, juist zijn, kijk dan op de site van de Rijksdienst voor het Wegverkeer onder het kopje ‘check je kenteken’. Weet wat je koopt en de RDW helpt je daar graag bij.Bron: http://artikelplanner.nl/wat-is-de-bonus-malus-ladder/ 

Omhoog