Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer in Zeeland

11º
11º
11º
11º
11º
11º
11º
11º
11º
11º
11º
11º
11º
11º
11º
11º
12º
12º
12º
11º
11º
12º
12º
12º
11º
11º
12º
11º
11º
11º
12º
11º
za zo ma di wo
6 6 6 5 6 5 6

Regen vanuit zuidwesten

Laatste update: 03:12
  •  

Vanochtend: vanuit het zuidwesten regen Er zijn wolkenvelden en regionale opklaringen. Op een bui aan de kust na is het droog. In de loop van de ochtend raakt het geheel bewolkt en gaat het vanuit het zuidwesten op steeds meer plaatsen regenen.

https://vimeo.com/892210301?autoplay=1&muted=1&autopause=1 Vanmiddag: flink wat regen Het is grijs en het regent overal. Lokaal krijgt de regen een buiig karakter waardoor het soms stevig kan doorplenzen. Daarnaast waait het ook nog eens stevig: de zuidenwind wordt matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust, windkracht 6 of 7. De temperatuur ligt tussen 7 graden in het noordoosten en 11 graden in Zeeland. Later in de middag wordt het in het zuidwesten droog met opklaringen. Vanavond: steeds vaker droog Het regengebied trekt richting Duitsland weg en er komen brede opklaringen voor. Later op de avond neemt de bewolking weer toe en trekt een nieuw regengebied over het land. Daarbij komt aan de zuidwestkust een harde, mogelijk stormachtige, zuidwestenwind te staan (7 of 8 Beaufort). Landinwaarts waait het matig tot vrij krachtig. De minima liggen tussen 7 en 9 graden. Zondag: zacht met veel bewolking, eerst veel wind ’s Ochtends regent het in het oosten. De regen trekt snel weg. De bewolking domineert het weerbeeld, maar op veel plaatsen blijft het in de middag droog. Slechts af en toe is ruimte voor de zon. Er waait een stevige westenwind. Vooral tijdens de ochtenduren is aan de westkust kans op zware windstoten rond 75 km/uur. In de loop van de dag neemt de wind geleidelijk in kracht af. Het wordt een zachte dag met maxima tussen 9 en 11 graden. Maandag: grote kans op lange droge perioden De weersverwachting voor maandag is nog vrij onzeker. Dit hangt namelijk af van de koers van een buiengebied dat zich boven de Noordzee bevindt. De meeste berekeningen komen met een bewolkte maandag met af en toe een bui en lange droge perioden, maar er zijn ook berekeningen die het buiengebied over ons land laten trekken. In dit geval verloopt de dag ronduit nat. De maximumtemperatuur komt tussen 9 en 12 graden uit. Ter vergelijking: middagwaarden rond 6 graden zijn gebruikelijk voor december. Daarna: stabiel en kouder decemberweer op komst Dinsdag komt het waarschijnlijk opnieuw tot buien, maar na dinsdag nemen de neerslagkansen af. Er staat ons namelijk stabiel decemberweer te wachten. De wind draait naar het noordoosten en we komen weer in de koudere lucht terecht. Overdag ligt de temperatuur veelal tussen 5 en 7 graden en tijdens de nachten neemt de kans op vorst toe. Het is vaak droog met een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. Bovendien staat er dan weinig wind.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons nieuwe WhatsApp-kanaal! Volg ook ons weernieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Mede mogelijk gemaakt door Weeronline.nl

Zonsopkomst 08:35
Zonsondergang 16:37

De weersverwachting in Zeeland de komende dagen

Bekijk het weerbericht voor

Weerberichten van zaterdag 9 december voor de komende dagen bijgewerkt om 3:36.
Zonsopkomst en waterstanden
Hoog water  
Laag water  

Meerdaagse verwachting