Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht zaterdag 4 april

14º
14º
15º
14º
14º
14º
16º
15º
3 4 4 3 3 3 3
  • Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }}
  • Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }}

Volop zon, weinig wind

Laatste update: 10:04
  • Temperatuur {{ weerVandaagVanPlaats.minimumtemperatuur }}º / {{ weerVandaagVanPlaats.maximumtemperatuur }}º
  • Wind: {{ weerVandaagVanPlaats.windrichting }} {{ weerVandaagVanPlaats.windkracht }}
  • Neerslagkans: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagkans }}%
  • Neerslag: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagsom }} mm

Vanmiddag ontstaan in de noordelijke provincies en in Zeeland en het westen van Brabant vriendelijke stapelwolken. Deze worden afgewisseld met flinke zonnige perioden. In de rest van het land schijnt de zon volop. Wel zijn een paar dunne sluierwolken zichtbaar, maar hier schijnt de zon makkelijk doorheen.

Vanmiddag ontstaan in de noordelijke provincies en in Zeeland en het westen van Brabant vriendelijke stapelwolken. Deze worden afgewisseld met flinke zonnige perioden. In de rest van het land schijnt de zon volop. Wel zijn een paar dunne sluierwolken zichtbaar, maar hier schijnt de zon makkelijk doorheen.

Het blijft de hele dag droog en er staat weinig wind. Het waait zwak tot matig uit het zuiden tot zuidoosten. De maxima komen uit op 12-14 graden in het noorden, 14 à 15 in het midden en 15 tot lokaal 16 in het zuiden. De hoogste temperaturen zijn voor Zeeuws-Vlaanderen, het zuiden van Brabant en de provincie Limburg. De stapelwolken verdwijnen aan het eind van de middag.

Vanavond zijn er brede opklaringen. Ook komende nacht is het helder. De minima komen in het binnenland uit op 0 tot +3 graden. In het oosten kan het plaatselijk een graadje vriezen, maar glad wordt het niet. In de kustgebieden ligt de temperatuur 4 à 5 graden boven nul.

Morgenochtend schijnt de zon uitbundig. De temperatuur stijgt dan ook snel en tegen de middag is het al 13 graden in Groningen tot lokaal 17 in Limburg.

Morgenmiddag verloopt zonovergoten en warm. De maxima komen in een groot deel van het land uit op 20-21 graden en daarmee is het de eerste warme dag van het jaar. Alleen op de Wadden en in het noorden van de provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen blijft de temperatuur met 18 tot ruim 19 graden net onder de grens van 20 graden. In Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Limburg wordt het 22 en lokaal zelfs 23 graden. Normaal is het begin april 10-13 graden. Er waait een matige zuiden- tot zuidoostenwind.

Van dit stralend zonnige en warme weer geniet je het beste in je eigen tuin of op het balkon. Ga dus niet op pad.

Morgenavond blijft het nog een tijd warm, maar zodra de zon onder gaat koelt het razendsnel af. In de nacht naar maandag komen de minima uit op 5-8 graden. Het is kraakhelder, dus je hebt perfect zicht op de sterrenhemel en de bijna volle maan.

Maandag is het in een groot deel van het land wederom zonnig en warm lenteweer. In het westen neemt in de middag de bewolking toe en later stijgt ook de kans op een beetje regen. Elders blijft het droog en stralend zonnig. De temperatuur stijgt naar 18 graden in het westen en 20-22 graden in het midden en oosten. Langs de oostgrens kan het zeer lokaal 23 graden worden. De wind draait van zuid naar west en het waait matig tot vrij krachtig. Met het westelijk worden van de wind daalt de temperatuur aan het eind van de middag een paar graden.

Maandagavond en in de nacht naar dinsdag breiden wolkenvelden zich vanuit het westen oostwaarts uit. In het oosten en zuidoosten blijft het nog lange tijd helder. In het westen kan een beetje lichte regen vallen, de rest van het land houdt het waarschijnlijk droog.

Dinsdagochtend trekken wolkenvelden naar het oosten weg en breekt de zon door. Dat gebeurt als eerste in het westen. Er ontstaan stapelwolken, maar het blijft droog. Het wordt 15 graden op de Wadden en 17-20 graden in de rest van het land. Daarmee is het iets minder zacht dan de voorgaande dagen.

Woensdag, donderdag en vrijdag keert het zonnige en warme lenteweer terug. De zon schijnt uitbundig en met 20-24 graden is het veel warmer dan normaal. Maxima van 10-13 graden zijn gebruikelijk. Het blijft droog en omdat er weinig wind staat is het zowel in de zon als in de schaduw perfect weer voor een T-shirt en korte broek. Let in de zon wel op, want met zonkracht 4 kun je na een half uur al verbranden.

Vanaf volgend weekend wordt de verwachting onzeker. Mogelijk houdt het zonnige en warme lenteweer met temperaturen van ruim 20 graden aan, maar er zijn ook berekeningen die voor veel kouder weer gaan. Daarbij wordt het hooguit 10 graden en is ook kans op een beetje regen. Voorlopig lijkt de kans op een licht wisselvallig weertype met maxima van 10-15 graden het grootst.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het

{{ getijdeFaseVanPlaats }} water. {{ komendGetijdeVanPlaats }} om {{ komendGetijdeTijdVanPlaats }}

Zonsopkomst en waterstanden {{ plaatsNaam }}

Zonsopkomst 07:12
Zonsondergang 20:22
Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }} -
Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }} -

Zeeuwse weerfoto's

Bekijk alle weerfoto's
Zonsondergang.
adri joosse
14-02-09 een zonnig Valentijn Vlissingen op de dijk
Jeannie Stalmans
Zonsopkomst 3
Adri Joosse
Zomerbuien.
Adri Joosse
zinloos geweld tegen kastanjebomen driewegenhof
sagitarius
Groeiende Cumulonimbuswolk.
adri joosse