Weerbericht zaterdag 21 september

23º
23º
25º
23º
23º
24º
26º
25º
4 4 4 3 4 3 3
  • Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }}
  • Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }}

Zonnige en warme dag

Laatste update: 06:09
  • Temperatuur {{ weerVandaagVanPlaats.minimumtemperatuur }}º / {{ weerVandaagVanPlaats.maximumtemperatuur }}º
  • Wind: {{ weerVandaagVanPlaats.windrichting }} {{ weerVandaagVanPlaats.windkracht }}
  • Neerslagkans: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagkans }}%
  • Neerslag: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagsom }} mm

Vanochtend is het stralend zonnig. Aanvankelijk is het misschien wat frisjes, maar later in de ochtend wordt het 14-18 graden. Er staat een zwakke tot matige oostenwind.

Vanochtend is het stralend zonnig. Aanvankelijk is het misschien wat frisjes, maar later in de ochtend wordt het 14-18 graden. Er staat een zwakke tot matige oostenwind.

Vanmiddag schijnt de volle zon en is er nauwelijks bewolking. De paraplu kan thuis blijven want het blijft droog en het is heerlijk weer om zonder jas buiten te zijn.

Het wordt 21-22 graden in het noorden, 22-23 in de Randstad en 24 graden in het zuiden en oosten. In de zuidelijke provincies kan het met (ruim) 25 graden zomers warm worden. Op de Wadden is het 19-21 graden. Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 17-19 graden. De wind is oost- tot zuidoostelijk en matig van kracht. Op de Wadden is de wind matig tot vrij krachtig.

Vanavond is het helder en kunnen we genieten van een mooie zonsondergang. Het wordt snel koeler en later op de avond is het 12-14 graden in het oosten en noordoosten. In het zuiden en westen is het 14-16 graden. Aan de Zeeuwse kust is het op verschillende plaatsen zacht met 16-20 graden. In de nacht daalt de temperatuur naar 8-9 graden in het (noord)oosten en 10-12 graden op veel andere plaatsen. In Zeeland is het 13-17 graden.

Zondag wordt het nog warmer en in het zuiden midden en oosten zo'n 24 graden en lokaal kan het met 25 graden zomers warm worden. In de noordelijke provincies is het 23-24 graden en op het Wad is het een graadje minder warm. Er staat een matige zuidoostenwind.

Na een vrij zonnige ochtend verschijnt in de middag steeds meer sluierbewolking. In het zuiden en vooral het zuidwesten kan de zon in de loop van de middag verdwijnen en is er kans op een enkele bui. Het kan nog een tijd droog blijven, maar in de avond neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en zullen enkele regen- en onweersbuien over het land trekken. In het oosten en noordoosten blijft het de eerste uren van de avond nog droog.

Ook in de nacht naar maandag worden buien verwachten en daarbij kan onweer voorkomen.

Maandag is het bewolkt en komen verspreid over het land buien voor en zijn er perioden met regen. In de middag kan de zon af en toe doorbreken en wordt het 18-21 graden. Verspreid over het land kunnen enkele buien voorkomen. Daarbij staat een matige zuidwestenwind. In de avond wordt het op veel plaatsen droog.

Dinsdag begint de dag overwegend droog met veel wolkenvelden en lokaal wat zon. In de loop van de middag neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen toe en de avond verloopt wisselvallig. Het wordt 19 graden in de kustgebieden tot 21 graden in het zuidoosten van het land.

De dagen daarna verlopen iets minder warm met 17 tot 20 graden. Er zijn vrij veel wolkenvelden, met soms zon en dagelijks kunnen buien ontstaan.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

{{ getijdeFaseVanPlaats }} water. {{ komendGetijdeVanPlaats }} om {{ komendGetijdeTijdVanPlaats }}

Zonsopkomst en waterstanden {{ plaatsNaam }}

Zonsopkomst 07:31
Zonsondergang 19:43
Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }} -
Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }} -

Zeeuwse weerfoto's

Bekijk alle weerfoto's
In de vroegte.
Adri Joosse
Zoutelande
Cor van der padt
Even een praatje makenjva
jva@zeelandnet.nl
Zonsopkomst.
Adri Joosse
na de hagelbui
marjo keij
windorgel bij de opkomende zon
Tanja van Eenennaam