Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisser Thiem beëindigt carrière aan eind van seizoen

Tennisser Thiem beëindigt carrière aan eind van seizoen

WENEN (ANP) - Dominic Thiem stopt aan het einde van dit seizoen met tennissen. Dat heeft de 30-jarige Oostenrijker in een video bekendgemaakt op Instagram. Hij kampt al langere tijd met een polsblessure.

"Het is niet zoals ik het wil, maar ik heb al lange tijd nagedacht over dit moment. Ik heb succes gekend en het avontuur was ongelofelijk. Daar ben ik erg dankbaar voor. Maar ik ben tot de conclusie gekomen dat dit de enige juiste beslissing is. Ik heb zin in wat er gaat komen", aldus Thiem. Wat hij precies gaat doen, zegt hij niet.

Thiem heeft al geruime tijd last van zijn blessure, waardoor hij flink is gezakt op de wereldranglijst. Bij het toernooi van Madrid sneuvelde hij twee weken geleden nog in de kwalificaties. Zijn laatste wedstrijd op ATP-niveau won hij begin april in het Portugese Estoril.

De voormalig nummer 3 van de wereld kende zijn hoogtepunt in 2020, toen hij de US Open won. Daarnaast bereikte hij in 2018 de finale van de Australian Open en haalde hij in 2018 en 2019 de eindstrijd van Roland Garros.

Meer uit Sport

Sinner herstelt zich van slechte start en verslaat Moutet

PARIJS (ANP) - Jannik Sinner staat in de kwartfinale van Roland Garros. De 22-jarige Italiaan, die in Parijs als tweede is geplaatst, herstelde zich tegen thuisspeler Corentin Moutet van een slechte start. Nadat Sinner de eerste set met 6-2 verloor, trok hij de partij overtuigend naar zich toe en gunde de Fransman nog maar zes games: 6-3 6-2 6-1.

1 uur geleden
Dixon wint zevende race in IndyCar, Van Kalmthout veertiende

DETROIT (ANP) - Scott Dixon heeft in de Verenigde Staten de Grote Prijs van Detroit gewonnen, de zevende van achttien races in het IndyCar-kampioenschap. De Nieuw-Zeelander van het team Chip Ganassi bleef na een bewogen race met veel incidenten de Zweed Marcus Ericsson en zijn landgenoot Marcus Armstrong voor. Rinus 'Veekay' van Kalmthout werd veertiende.

2 uur geleden
Bol wint in Stockholm eerste 400 meter horden van het seizoen

STOCKHOLM (ANP) - Femke Bol heeft bij de Diamond League van Stockholm ook haar twintigste wedstrijd op een rij op de 400 meter horden gewonnen. De regerend wereldkampioene won in Zweden haar eerste race van het seizoen in 53,07.

5 uur geleden
Jabeur en Gauff treffen elkaar in kwartfinales Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Tunesische tennisster Ons Jabeur heeft met een 6-4 6-4-zege op de Deense Clara Tauson voor het tweede jaar op rij de kwartfinales gehaald van Roland Garros. Bij de laatste acht neemt de als achtste geplaatste Jabeur het op tegen Coco Gauff.

6 uur geleden
Motorcrosser Herlings derde in GP van Duitsland, Prado wint

TEUTSCHENTHAL (ANP) - Motorcrosser Jeffrey Herlings is als derde geëindigd bij de Grote Prijs van Duitsland in de MXGP. De 29-jarige Brabander werd op het circuit in Teutschenthal in de manches tweede en derde. De eindzege ging naar de regerend wereldkampioen Jorge Prado uit Spanje, voor de Sloveen Tim Gajser.

6 uur geleden
Wielrenner Pedersen wint eerste etappe in Critérium du Dauphiné

SAINT-POURÇAIN-SUR-SIOULE (ANP) - Wielrenner Mads Pedersen heeft de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Deen van Lidl-Trek was na 172,5 kilometer met start en finish in Saint-Pourçain-sur-Sioule de snelste in de massasprint. Hij bleef de Ier Sam Bennett en de Fransman Hugo Page voor.

7 uur geleden
Tennisser Tsitsipas na moeizame start langs Italiaan Arnaldi

PARIJS (ANP) - Stefanos Tsitsipas heeft ten koste van Matteo Arnaldi de kwartfinales van Roland Garros bereikt. De Griekse nummer 9 van de plaatsingslijst had het twee sets heel moeilijk met de Italiaan, maar kon uiteindelijk toch juichen: 3-6 7-6 (4) 6-2 6-2.

8 uur geleden