Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Lockdown zorgt voor toename sociale spanningen'

'Lockdown zorgt voor toename sociale spanningen'

DEN HAAG (ANP) - Vakbond De Unie waarschuwt voor een overbelasting van grote delen van de hele samenleving. Dat de overheid extra maatregelen zal aankondigen is volgens de vakbond te begrijpen. Vooral omdat de lockdown is bedoeld om de zorg te ontlasten. Maar de bond waarschuwt tegelijkertijd dat de sociale spanningen toenemen, mede door de oplopende werkloosheid.

Het kabinet is voornemens een harde lockdown af te kondigen tot en met 19 januari, waarbij alle niet-essentiƫle winkels en scholen dicht moeten, meldden NOS en RTL Nieuws eerder. Maandagavond om 19.00 uur licht premier Mark Rutte in een persconferentie de verdere maatregelen om het oplopende aantal besmettingen in te dammen toe.

De Unie wil eerst de persconferentie afwachten voordat het verder commentaar geeft, maar ziet wel dat "de boel al langer onder spanning staat", aldus een woordvoerder.

Klap voor Nederland

CNV laat weten dat de mogelijke nieuwe lockdown "een klap voor Nederland, voor de economie en voor de werkenden" is. Wel is het volgens CNV noodzakelijk en moet "alles op alles" gezet worden om de "hausse aan coronabesmettingen te stoppen". CNV roept heel Nederland op zich aan de regels te houden. "Doordat we dat steeds te weinig hebben gedaan, is deze harde maatregel nodig", aldus CNV-voorzitter Piet Fortuin. CNV gaat er verder vanuit dat het kabinet de economie blijft ondersteunen, ook na deze nieuwe lockdown.

FNV wil voorafgaand aan de persconferentie maandagavond nog niet reageren.

Meer uit Financieel

Wall Street kampt met grootste verkoopgolf in anderhalf jaar

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten kampten woensdag met de grootste verkoopgolf in zo'n anderhalf jaar tijd. Dat kwam vooral door tegenvallende kwartaalberichten van de grote concerns Tesla en Alphabet, het moederbedrijf van Google.

6 uur geleden
UMG verdient meer aan muziek van onder anderen Taylor Swift

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG) heeft het afgelopen half jaar meer verdiend aan de muziek van populaire artiesten. De omzet is in januari tot en met juni gestegen, vooral dankzij flink hogere inkomsten uit de verkoop van merchandise. Onder anderen Taylor Swift, Billie Eilish, Noah Kahan en Ariana Grande behoorden tot de bestverkopende artiesten van UMG.

10 uur geleden
Modebedrijf Esprit Europe krijgt uitstel van betaling

AMSTERDAM (ANP) - Modebedrijf Esprit Europe, gevestigd in Amsterdam, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter, staat in het Centraal Insolventieregister. Op 2 oktober volgt een vergadering van schuldeisers.

11 uur geleden
Chipbedrijven duwen AEX diep in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven op het Damrak gingen woensdag hard onderuit. ASMI, dat systemen voor de bewerking van wafers levert, de dunne schijfjes waaruit halfgeleiders worden gemaakt, verloor 9,4 procent en eindigde daarmee onderaan de AEX. Het concern maakte dinsdag na het slot van de beurs meevallende kwartaalcijfers bekend, dankzij een sterke vraag naar AI-gerelateerde producten.

11 uur geleden
Tesla onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Tesla ging woensdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen van kenners. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

13 uur geleden
Zeer sterke stijging winkeldiefstallen in Engeland en Wales

LONDEN (ANP/RTR) - De winkeldiefstallen in Engeland en Wales zijn enorm gestegen, met grote verliezen voor winkeliers tot gevolg. Volgens het Britse nationale statistiekbureau ONS steeg het aantal door de politie geregistreerde diefstallen in het verslagjaar, dat eind maart afliep, met 30 procent tot bijna 444.000.

14 uur geleden
Europese betaaloptie Ferrari: sportauto afrekenen met crypto's

MARANELLO (ANP) - De Europese dealers van Ferrari accepteren voortaan ook cryptogeld zoals bitcoins om de Italiaanse sportwagens af te rekenen. In de Verenigde Staten was dit al mogelijk.

14 uur geleden