Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bianca Tange vindt zichzelf een pietje-precies

Bianca Tange vindt zichzelf een pietje-precies

MIDDELBURG - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts wakker van? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Bianca Tange. 


Wie is Bianca?

“Ik ben een harde werker. Van jongs af aan werk ik al. Op mijn veertiende ongeveer begon ik als winkelmeisje bij een slagerij in de binnenstad van Middelburg, waar ik ben opgegroeid. Later werkte ik ook bij Jac Hermans (supermarkt, redactie) en ondertussen deed ik de mavo. Daarna volgde ik de opleiding SPW, Sociaal Pedagogisch Werk.”

Kom je uit een ondernemende familie?

“Nee, helemaal niet. Mijn vader werkte op het postkantoor en heeft daar verschillende functies gehad. Mijn moeder is altijd thuis geweest, voor mijn zus en mij. Zelf heb ik eerst ook voor een baas gewerkt. Nadat ik de opleiding SPW had afgerond, ging ik aan de slag in de kinderopvang. Ik groeide door van pedagogisch medewerker naar senior pedagogisch medewerker. In die functie coachte ik mensen op de werkvloer. Later werd ik manager. Daarvoor heb ik op mijn dertigste het HBO-diploma Social Work behaald. Uiteindelijk ben ik acht jaar manager in de kinderopvang geweest. Met de verantwoordelijkheid over zoveel mensen en locaties runde ik toen eigenlijk al een bedrijf.”

Wilde je daardoor voor jezelf beginnen?

“Toen nog niet zozeer. Maar er veranderde veel in de kinderopvang door de crisis (in 2008, redactie). We gingen van twaalf naar vier managers en in mijn functie kwam ik steeds verder van de werkvloer af te staan. Het werd meer aansturen op afstand en beleid schrijven, vanachter mijn bureau. Door alle veranderingen kreeg ik geen energie meer van mijn baan en besloot ik ontslag te nemen. Toen heb ik best een tijdje nagedacht over wat ik wilde en uitvaartbegeleider leek me een mooi vak. Daarom ben ik de opleiding tot uitvaartondernemer gaan volgen. De meeste mensen komen na de opleiding bij een groter bedrijf terecht, maar daar heb je dan ook meer die afstand en ik had juist bedacht dat ik uitvaartbegeleiding vanuit mijn hart wilde doen. Zo heb ik Eigen Stijl tweeënhalf jaar geleden bedacht.”

Welk type ondernemer ben jij?


“Een creatieve ondernemer. Ik ben altijd bezig met hoe ik mezelf kan laten zien. Er ligt nog steeds een taboe op de uitvaartbranche en ik merk dat mensen het fijn vinden dat ik dingen deel. Zo zien ze dat het ook anders kan dan standaard. Mensen mogen een uitvaart echt op hun eigen manier invullen.”

Wil je dat je bedrijf nog verder groeit?


“Dat zou ik wel willen. Toonaangevend zijn in Zeeland met enkele uitvaartbegeleiders, lijkt me heel mooi. Mijn droom is ook om een eigen uitvaartcentrum te hebben. Intiem en warm, waar nabestaanden op een persoonlijke manier afscheid kunnen nemen.”

Hoe beïnvloedt de coronacrisis jouw werk?


“Gelukkig valt de situatie in Zeeland mee. Het is wel anders werken en dat was wennen, bijvoorbeeld als je een eerste gesprek op afstand moet doen. Ook kun je mensen geen hand geven. Gelukkig mogen er nu honderd mensen bij een uitvaart zijn, al zijn er maar weinig locaties waar honderd aanwezigen anderhalve meter afstand kunnen houden. Ik denk wel dat uitvaarten steeds persoonlijker worden. Mede door de coronacrisis zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een intiem afscheid.”

Wat is het mooiste en moeilijkste aan je werk?

“Het mooiste vind ik dat ieder mens uniek is en de uitvaart op zijn of haar eigen manier kan vormgeven. Als nabestaanden na een uitvaart zeggen dat ik ze fijn heb begeleid, dan heb ik het goed gedaan. Daar doe ik het voor. Moeilijk vind ik dat ik soms ‘s nachts wakker word en denk aan wat ik allemaal nog moet regelen voor een uitvaart. Ik ben wel een pietje-precies.”

Met wie zou jij eens aan de keukentafel willen zitten?

“Manu Keirse. Dat is een Belgische psycholoog die veel onderzoek heeft gedaan naar rouwbegeleiding. Ik vind hem een inspirerende man.”[n]

Meer uit Beveland

Burgemeester op bezoek bij eeuwling in Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - De heer B. de Loof uit Colijnsplaat viert maandag 16 juni zijn 100e verjaardag. Ter gelegenheid van deze bijzondere mijlpaal bracht burgemeester Meeuwisse die ochtend een felicitatiebezoek aan hem. 

30 minuten geleden
Duizenden fietsten Delta Ride for the Roses voor kankeronderzoek

Duizenden deelnemers stapten vrijdag en zaterdag in Goes weer op de fiets voor kankeronderzoek. De Delta Ride for the Roses begon vrijdagavond op de markt in Goes met de Ladies Night Ride. 

6 uur geleden
Gino Buysrogge presenteert album ‘Instrumentals’

KAMPERLAND - Op vrijdagavond 20 juni brengt gitarist en zanger Gino Buysrogge zijn album 'Instrumentals' officieel uit. De presentatie vindt plaats in Brasserie Blush aan de Uithaven 5 in Kamperland. 

10 uur geleden
Elektrische deelauto’s in Borsele voor personeel én inwoners

HEINKENSZAND -  Het idee is simpel: in plaats van dat iedereen een eigen auto heeft, worden auto's gedeeld met elkaar. Dat is beter voor het milieu, voordeliger en efficiënter. Inwoners van de gemeente Borsele kunnen vanaf donderdag 5 juni gebruikmaken van maar liefst twee elektrische deelauto's. Borsele heeft samen met OnzeAuto en de werkgroep Duurzaam Heinkenszand de twee deelauto's officieel in gebruik genomen. Voor wie niet dagelijks een auto nodig heeft, is het dus een handig en duurzaam alternatief. 

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: ‘Papegaaitje, leef je nog?’ in het Paaneevéézjiezplantsoen

Heeft u ooit een romantisch afspraakje gehad op een bankje in een park of plantsoen? Vast wel, maar vast niet hier in het Paaneevéézjiezplantsoen, want zo spreken we de stadsnaam ongeveer uit volgens een Litouwse dame via Wikipedia (allemaal lange klinkers en de klemtoon op véézj). Het straatnaambordje Panevežysplantsoen heeft als uitleg: Panevežys - Goes | 1993 - 2013. Dit bordje kunt u ontdekken op de foto; het paaltje staat een beetje scheef in het gras. Zo werd alhier de twintigste verjaardag van de Goese stedenband met de Litouwse stad Panevežys gevierd: een folkloristisch optreden op de Grote Markt en een eigen plantsoen(tje). De toenmalige voorzitter van de stedenband was docent aan het Groen College en kon goed aan wat fruitbomen komen. Een straatnaambordje erbij en klaar waren Kees en Kazys. 

1 dag geleden
Woning in Kortgene volledig verwoest door uitslaande brand

KORTGENE - Een woning aan de Oudedijk in Kortgene is in de nacht van zaterdag op zondag in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde al snel op naar een middelbrand, maar kon de woning niet meer redden. In de woning was niemand aanwezig.

1 dag geleden
Flexibel vervoer ook op Noord-Beveland

KAMPERLAND - De Flex rijdt vanaf maandag 16 juni ook op Noord-Beveland. Flex is flexibel vervoer op aanvraag, een taxi of een busje met chauffeur, aanvullend op het bestaande openbaar vervoer.  Na de succesvolle start op Schouwen-Duiveland is Noord-Beveland de tweede gemeente waar de Flex rijdt. 

1 dag geleden