Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zorgen over economisch herstel drukt graadmeters Wall Street

Zorgen over economisch herstel drukt graadmeters Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verliezen de handel uitgegaan. De zorgen over het oplaaiende coronavirus, vooral door de besmettelijke Delta-variant, wakkert de zorgen aan over het tempo van het economische herstel uit de crisis. Verder kwamen tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt naar buiten.

Bedrijven die uiterst vatbaar zijn voor de pandemie gingen in eerste instantie in de verkoop, maar toonden gedurende de sessie herstel. Luchtvaartondernemingen als Delta Air Lines en United Airlines verloren uiteindelijk tot 1,2 procent. Cruise-aanbieders Carnival, Norwegian Cruise Line en Royal Caribbean zakten tot 1,5 procent en onlineboekingssites Expedia en Booking.com verloren tot 0,9 procent.

Ook de bankensector had het lastig. Zo lieten grote banken als Citigroup, JPMorgan Chase, Bank of America en Wells Fargo minnen tot 2,5 procent optekenen.

Dow-Jonesindex

De leidende Dow-Jonesindex sloot de sessie met een verlies van 0,8 procent op 34.421,93 punten. De brede S&P 500 ging 0,9 procent omlaag tot 4320,82 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,7 procent tot 14.559,79 punten.

Google-moeder Alphabet werd 1,1 procent lager gezet. Een groep van 37 Amerikaanse procureurs-generaal klaagt Google aan wegens vermeende praktijken die concurrentie verstoren. De aanklacht stelt dat Google een monopolie heeft op de markt voor de distributie van apps voor het Android-besturingssysteem, dat het zelf bezit en ontwikkelt, en dat door de meeste smartphones ter wereld wordt gebruikt.

Microsoft

Verder verloor Microsoft 0,9 procent. Het techconcern maakte bekend circa 200 miljoen dollar aan bonussen aan medewerkers uit te keren als dank voor hun inzet in coronatijd. Werknemers krijgen het extraatje deze zomer overgemaakt.

De in New York genoteerde Chinese taxi-app Didi Global zette zijn zware neergang van de afgelopen dagen voort met een verlies van bijna 6 procent. De Chinese autoriteiten treden steeds strenger op tegen technologiebedrijven zoals Didi en dat maakt beleggers nerveus. Webwinkel Alibaba moest bijna 4 procent inleveren.

Olieprijzen

De olieprijzen trokken weer wat aan na een rapport van de Amerikaanse overheid waaruit bleek dat de voorraden in rap tempo slinken en de vraag naar brandstoffen een recordhoogte bereikte. Een vat Amerikaanse olie was bij de slotbel 1,3 procent duurder op 73,11 dollar. Brentolie steeg 1,2 procent in prijs tot 74,29 dollar per vat.

De euro was 1,1843 dollar waard, tegen 1,1841 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Meer uit Financieel

Rabobank: Nederlandse economie groeit dit jaar 0,6 procent

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse economie groeit dit jaar met 0,6 procent en volgend jaar met 0,9 procent. Dat verwacht de Rabobank, nadat het eerste kwartaal van 2023 een verrassende krimp noteerde door de afzwakkende wereldhandel.

1 uur geleden
Nederlanders flink bezorgder over financiële situatie

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders zijn het afgelopen jaar flink bezorgder geworden over hun financiën. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de zorgen voor het eerst sinds 2013 zag toenemen. Vooral de zorgen onder jongeren en alleenstaande ouders zijn relatief groot.

4 uur geleden
Techbedrijven verliezen op Wall Street na renteverhoging Canada

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven zijn woensdag overwegend lager geëindigd op de aandelenbeurzen van New York. Een onverwachte renteverhoging in Canada voedde de vrees dat ook de Amerikaanse centrale bank nog niet klaar is met het verhogen van de leenkosten, wat met name in de techsector voor verliezen leidt.

5 uur geleden
FNV en CNV blazen staking bij bakkers af na nieuw loonbod

UTRECHT (ANP) - Vakbonden FNV en CNV hebben stakingen bij drie industriële bakkerijen afgeblazen. Medewerkers van Bakkerij Borgesius en Dutch Bakery zouden het werk vanaf donderdagochtend 48 uur lang neerleggen om hun eisen kracht bij te zetten voor meer loon. Werkgevers in de branche boden vlak voor die acties 16 procent meer loon en de vakbonden zijn daar tevreden mee. Leden van de FNV en CNV kunnen zich nu uitspreken over dat bod.

6 uur geleden
Jonge exploitant nachttrein wil 3 miljoen euro van particulieren

UTRECHT (ANP) - De jonge spoorwegmaatschappij European Sleeper vraagt particuliere investeerders om nog eens 3 miljoen euro. Het in 2021 opgerichte bedrijf wil daarmee verder groeien, onder andere door meer bestemmingen aan te doen. Sinds mei rijdt European Sleeper drie keer per week met een nachttrein tussen Brussel, Amsterdam en Berlijn. Vanaf 2025 moet daar ook een treinverbinding met Barcelona bij komen.

7 uur geleden
Chipbedrijf Besi grote verliezer op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Chiptoeleverancier Besi is woensdag onderaan geëindigd in de AEX, de belangrijkste graadmeter van de aandelenbeurs in Amsterdam. Beleggers reageerden overwegend teleurgesteld op de strategische update die het bedrijf gaf. De algehele stemming op de handelsvloeren was terughoudend, na nieuwe cijfers over de Chinese export en een onverwachte renteverhoging door de centrale bank van Canada.

10 uur geleden
Topman: Air France-KLM neemt gezondheid planeet erg serieus

PARIJS (ANP) - De topman van Air France-KLM, Ben Smith, benadrukte tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering dat de luchtvaartgroep de gezondheid van de planeet erg serieus neemt. Daarmee gaf hij antwoord op vragen over de verduurzamingsplannen van Air France-KLM, waar verschillende aandeelhouders vraagtekens bij zetten.

10 uur geleden