Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zorgen in reisbranche over 'beloofde mooie zomer'

Zorgen in reisbranche over 'beloofde mooie zomer'

LEUSDEN (ANP) - De Nederlandse reisbranche maakt zich zorgen over het snel oplopende aantal coronabesmettingen van de laatste dagen. Die zouden kunnen leiden tot een ongunstigere kleurcode vanuit andere landen, waardoor Nederlanders te maken kunnen krijgen met extra maatregelen als verplichte quarantaines of inreisverboden voor hun vakantie. "Dan mogen we eindelijk weg en dan willen ze ons niet", aldus reisbrancheorganisatie ANVR.

"Dit kunnen we als reisbranche niet gebruiken na vijftien maanden stil te hebben gelegen", zegt de vereniging. Volgens de ANVR dreigt "door het gedrag van enkelen het hele reisseizoen in het water te vallen". "Triest dat heel Nederland daar dan de dupe van wordt", aldus een zegsvrouw.

De ANVR zegt dat veel reizigers er de afgelopen tijd op hoopten binnenkort "lekker op vakantie" te kunnen. "En misschien kan dat ook. Laten we hopen dat dit een oproep is aan de Nederlanders om zich aan de laatste maatregelen te houden."

Dramatische ontwikkeling

De brancheorganisatie roept daarnaast het kabinet, gemeenten en andere instanties op te controleren op de nog geldende coronamaatregelen. "Zodat zowel de vakantieganger als de reissector kan genieten van de beloofde mooie zomer."

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) spreekt van "een dramatische ontwikkeling" kijkend naar de invloed van het oplopende aantal besmettingen op de Nederlandse toerismesector. Een ongunstiger reisadvies voor ons land maakt het voor buitenlandse toeristen mogelijk lastiger om Nederland te bezoeken. "Het zal zwaar zijn als internationale gasten deze zomer niet kunnen komen", zegt een woordvoerder.

Vakantie in eigen land

Het feit dat in zo’n situatie meer Nederlanders in eigen land vakantie vieren, weegt volgens het toerismebureau niet op tegen het verlies van internationale gasten. "Buitenlandse toeristen geven meer geld uit en zijn ook goed voor meer verblijven tijdens hun vakantie." Het beste voor de economie zou een mix tussen binnen- en buitenlandse vakantiegangers zijn.

Het scenario van een negatief reisadvies is dan ook "wel echt een zorg" bij het NBTC. "De sector had het al zwaar en zou dan ook weer hard geraakt worden."

Meer uit Financieel

Werknemers autofabriek VDL Nedcar gaan opnieuw staken

BORN (ANP) - Werknemers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar leggen dinsdag opnieuw het werk neer. De vakbonden hebben aangekondigd dat de fabriek voor 24 uur plat gaat. Ze vinden het bod voor een sociaal plan dat VDL heeft gedaan te laag. Binnenkort willen ze nogmaals een staking opzetten, heeft FNV-bestuurder Peter Reniers al laten weten.

46 minuten geleden
Borussia Dortmund flink onderuit op Duitse beurs na missen titel

FRANKFURT (ANP) - Borussia Dortmund heeft maandag meer dan een kwart van zijn beurswaarde verloren, nadat de voetbalclub de Duitse landstitel afgelopen weekend op het laatste moment aan zich voorbij zag gaan. De koploper wist op de laatste speeldag in eigen stadion niet te winnen van FSV Mainz: 2-2. Rivaal Bayern München versloeg FC Köln (1-2) en slaagde erin om voor de elfde maal op rij de Bundesliga te winnen.

10 uur geleden
Wall Street blijft dicht vanwege Memorial Day

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten vanwege de viering van Memorial Day in de Verenigde Staten. Op die dag worden gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. De handel op Wall Street zal dinsdag worden hervat.

12 uur geleden
Grootste olieconcern India wil miljarden in groene energie steken

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

14 uur geleden
AEX licht lager op rustige pinksterdag, Turkse beurs fors hoger

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht omlaag tijdens een rustige handelssessie. Veel Nederlandse bedrijven zijn dicht vanwege Pinksteren. Daarnaast hebben beleggers in Londen en Zürich een vrije dag en houdt Wall Street ook de deuren gesloten vanwege Memorial Day in de Verenigde Staten. De Turkse beurs liet een stevige winst zien na de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan, die zondag de tweede verkiezingsronde wist te winnen.

16 uur geleden
Europese Uber-rijders in actie tegen schijnzelfstandigheid

AMSTERDAM (ANP) - Chauffeurs die rijden voor de taxi-app Uber gaan verspreid over Europa dinsdag actie voeren tegen schijnzelfstandigheid. In Nederland zal dat gebeuren in Amsterdam, meldt vakbond FNV. Andere acties vinden plaats in Brussel, Genève, Londen en Parijs, waarmee chauffeurs handhaving van de overheid willen afdwingen.

17 uur geleden
Bronnen: China overweegt belastingvoordelen voor fabrikanten

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid overweegt belastingvoordelen voor bepaalde fabrikanten in China om de economie te stimuleren. Daarmee wil het land inzetten op de innovatie van technologie om zo de concurrentie met de Verenigde Staten aan te kunnen gaan. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

17 uur geleden