Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Veel meer lastminuteboekingen bij vakantieparken'

'Veel meer lastminuteboekingen bij vakantieparken'

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse vakantieparken krijgen de laatste paar weken veel meer lastminuteboekingen. Zo zag Landal GreenParks dat aantal stijgen en TopParken registreerde afgelopen week een piek. Volgens de vakantieparken bereiden vakantiegangers zich voor op maatregelen door de coronapandemie, zoals het op rood komen van een land. "De groep die nu nog moet boeken, kiest vanwege situaties in het buitenland voor een bestemming dichtbij", aldus een zegsvrouw van Landal.

De afgelopen tijd lopen de coronabesmettingen in Nederland weer op. Dat zou kunnen betekenen dat Nederland als land op rood wordt gezet, waardoor Nederlanders die een vakantie in het buitenland gepland hadden toch in eigen land moeten blijven. Maar ook worden de reisadviezen voor andere landen weer verscherpt vanwege oplopende besmettingen daar, waardoor men er niet meer zomaar naartoe mag.

TopParken, dat zegt in de zomer altijd wel vol te zitten en dat in Nederland bijna dertig parken heeft voor huur en verhuur van vakantiewoningen, spreekt van "extreem veel lastminuteboekingen" ten opzichte van het gemiddelde. Dat komt volgens een woordvoerder door "het sentiment" in de media en op sociale media. Ook zijn er verschillende onduidelijke signalen over het op vakantie gaan, waardoor mensen ervoor kiezen in eigen land te blijven.

Stormloop

Ook Landal GreenParks, dat honderd vakantieparken in Europa heeft waarvan 56 in Nederland, ziet een toename in de lastminuteboekingen. Vooral locaties aan het water, zoals de kust, zijn populair. Met name Nederlanders boeken extra, bij buitenlandse boekingen zijn geen opvallende veranderingen.

Hoewel Center Parcs spreekt van een "stormloop" aan lastminuteboekingen afgelopen maand, is het effect van de oplopende besmettingen volgens het bedrijf nog niet direct te zien. Wel zegt het bedrijf dat mensen uit voorzorg in Nederland hebben geboekt. Dat zijn vooral Nederlanders, al komen Duitsers langzaamaan terug. Ook Center Parcs spreekt van vakantieregels die "niet veel duidelijker zijn geworden ten opzichte van vorig jaar", waardoor mensen niet naar het buitenland gaan.

Vakantiehuisaanbieder Roompot laat weten dat er wel een grote vraag is, maar niet plotseling veel meer lastminuteboekingen voor vakantie in eigen land. De vraag komt duidelijk vanuit Nederlanders, de lastminuteboekingen uit het buitenland komen vooral van Duitsers. Roompot heeft iets meer dan honderd parken in Nederland.

Meer uit Financieel

RVO: ruim 10.800 aanvragen voor tegemoetkoming energiekosten

DEN HAAG (ANP) - Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hebben 10.806 bedrijven en organisaties een aanvraag ingediend voor een tegemoetkoming voor hoge energiekosten. Tot en met maandag 17.00 uur konden ondernemers deze zogeheten TEK-regeling aanvragen als ze minstens 7 procent van hun omzet kwijt zijn aan energiekosten.

1 uur geleden
AEX begint beursmaand oktober met verlies, verzekeraar NN wint

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is maandag op de eerste handelsdag van de nieuwe beursmaand oktober met verlies gesloten onder druk van onzekerheid over de economie en het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Verzekeraar NN Group behoorde tot de schaarse stijgers in de hoofdindex op het Damrak. Daarmee werd verder herstel getoond van de zware koersval van vorige week.

2 uur geleden
Meerdere geïnteresseerden voor doorstart Vacansoleil

DEN HAAG (ANP) - Verschillende partijen hebben zich bij de curatoren gemeld voor een mogelijke overname van reisorganisatie Vacansoleil. Dat meldt het Eindhovense bedrijf, dat vorige week failliet werd verklaard. Het proces om tot een doorstart te komen is daarmee begonnen. "De grote belangstelling voor Vacansoleil sterkt ons allemaal in de overtuiging dat er een vervolg mogelijk is", aldus curator Lodewijk Hox.

3 uur geleden
Minder leveringen elektrische auto's Tesla in derde kwartaal

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse producent van elektrische auto's Tesla heeft in het derde kwartaal wereldwijd 435.059 voertuigen afgeleverd bij klanten. Dat zijn er minder dan in het tweede kwartaal van dit jaar toen het ging om 466.140 leveringen. Volgens Tesla hangt de daling samen met geplande werkzaamheden in fabrieken.

3 uur geleden
Beursgang levert Birkenstock maximaal 1,6 miljard dollar op

NEW YORK (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Het sandalenmerk Birkenstock heeft de voorwaarden voor de geplande beursgang op Wall Street aangekondigd. Het Duitse bedrijf gaat de Amerikaanse beurs op met ongeveer 32,2 miljoen aandelen voor een uitgifteprijs tussen de 44 en 49 dollar, maakt het bedrijf bekend. Dat kan Birkenstock tot wel 1,6 miljard dollar opleveren.

3 uur geleden
Wall Street opent verdeeld ondanks afwenden shutdown in de VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag verdeeld, ondanks het afwenden van een shutdown van de Amerikaanse overheid. Het Congres in de Verenigde Staten stemde dit weekend in met een voorstel voor noodfinanciering tot er een overeenstemming is bereikt over een nieuwe begroting. Was een oplossing uitgebleven, dan waren tal van ambtenaren zonder salaris thuis komen te zitten.

4 uur geleden
Moederbedrijf speelgoedmerk Playmobil schrapt honderden banen

ZIRNDORF (ANP/BELGA/DPA) - De Duitse Horst Brandstätter Group, de maker van het populaire speelgoed Playmobil, schrapt wereldwijd bijna zevenhonderd banen, waarvan 370 in Duitsland. Daardoor gaat ruim een zesde van de totale werkgelegenheid bij het bedrijf verloren.

4 uur geleden