Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stevig herstel voor Nikkei na nieuwe recordstanden Wall Street

Stevig herstel voor Nikkei na nieuwe recordstanden Wall Street

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio toonde maandag een stevig herstel na de recente verliesbeurten. Beleggers schoven de zorgen over de opmars van de Delta-variant van het coronavirus aan de kant en trokken zich op aan de nieuwe recordstanden op Wall Street van afgelopen vrijdag. Ook de andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio wonnen terrein door de hernieuwde hoop op een fors herstel van de wereldeconomie van de coronacrisis.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde uiteindelijk met een winst van 2,3 procent op 28.569,02 punten. De Japanse hoofdindex liet in de voorgaande drie handelssessies nog flinke verliezen zien en zakte tot het laagste niveau in bijna acht weken. Vooral de bedrijven die gevoelig zijn voor de economische ontwikkelingen werden weer opgepikt. Ook een verdere stijging van de Japanse machine-orders in mei bood steun aan de aandelenhandel. Robotmaker Yaskawa Electric dikte ruim 6 procent aan na een verhoging van de winstverwachting voor het huidige boekjaar. Concurrent Fanuc kreeg er ook meer dan 6 procent bij.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,4 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong klom ook 0,4 procent. Beleggers verwerkten nog de verrassende stap van de People's Bank of China, die vrijdag de kapitaaleisen van banken verlaagde om meer steun te kunnen bieden aan de kleinere bedrijven die hun kosten zien stijgen door de hogere prijzen van grondstoffen. De All Ordinaries in Sydney won 0,8 procent ondanks het hoogste aantal positieve coronatests in de Australische deelstaat New South Wales dit jaar.

Meer uit Financieel

Zakensite: nieuwe topvrouw Twitter nu al aan de slag

SAN FRANCISCO (ANP) - Linda Yaccarino gaat deze maandag aan de slag als nieuwe topvrouw van Twitter. Dat meldt zakensite Business Insider. Eigenlijk zou Yaccarino rond 22 juni beginnen bij het socialmediaplatform, maar dat zou nu dus vervroegd zijn.

40 minuten geleden
VDL gaat in Breda fietsframes produceren

EINDHOVEN (ANP) - Industrieconcern VDL gaat zich vanaf later dit jaar bezighouden met het produceren van fietsframes. Het in Eindhoven gevestigde bedrijf zegt als alternatief te willen gaan optreden voor de producten die nu nog vooral uit Aziƫ komen. Er moeten per jaar 70.000 aluminium frames van de band in de fabriek in Breda gaan rollen.

1 uur geleden
Expert: benzineprijs stijgt pas over paar weken door accijns

DEN HAAG (ANP) - Automobilisten hoeven zich de komende weken geen zorgen te maken over grote prijsstijgingen aan de pomp. Marktdeskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers verwacht niet dat de productiebeperking door oliekartel OPEC+ gaat zorgen voor veel duurdere olie. Een veel grotere invloed gaat het verhogen van de accijnzen per 1 juli hebben, waardoor de benzineprijs met ongeveer 14 cent omhoogschiet.

2 uur geleden
Krant: grote banken VS moeten hogere buffers gaan aanhouden

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Grote Amerikaanse banken zullen waarschijnlijk hun buffers om tegenslagen op te vangen moeten verhogen. Dat meldt zakenkrant The Wall Street op basis van anonieme bronnen. Na het omvallen van een aantal kleinere regionale banken eerder dit jaar zullen de kapitaaleisen van de grootbanken met gemiddeld 20 procent worden opgevoerd door de aankomende strengere regelgeving, aldus de bronnen.

2 uur geleden
Boete van 400.000 euro voor gokbedrijf Bingoal

DEN HAAG (ANP) - Aanbieder van sportweddenschappen Bingoal heeft een boete van 400.000 euro gekregen van de Kansspelautoriteit (Ksa). Volgens de toezichthouder heeft de onderneming, ook bekend als de naamgever van het Bingoal-stadion van voetbalclub ADO Den Haag, zich in reclame-uitingen gericht op jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar, en dat is verboden.

2 uur geleden
Brussel vraagt techbedrijven aan te merken wat met AI is gemaakt

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie vraagt internetbedrijven om met onmiddellijke ingang te vermelden of een foto, filmpje of tekst met kunstmatige intelligentie (AI) is gemaakt. Zij wil die afspraak opnemen in de vrijwillige gedragscode waaraan bijvoorbeeld Google en Meta zich houden. Dat kan "meteen", zegt verantwoordelijk Eurocommissaris Vera Jourova, terwijl officiƫle Europese regels pas na de zomer ingaan.

2 uur geleden
Kleine winst voor AEX, Viaplay keldert na waarschuwing

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht vooruit. Beleggers deden het rustig aan na de stevige winsten van vrijdag. Nu het gevaar voor wanbetaling door de Verenigde Staten is geweken, wordt op de beursvloeren vooral uitgekeken naar de rentebesluiten van de Amerikaanse en Europese centrale banken later deze maand.

3 uur geleden