Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV-directeur Brands begrijpt besluit De Jong om op te stappen

PSV-directeur Brands begrijpt besluit De Jong om op te stappen

EINDHOVEN (ANP) - Het vertrek van John de Jong als directeur voetbalzaken van PSV heeft Marcel Brands onaangenaam verrast. De algemeen directeur van de Eindhovense club gaf zaterdag een toelichting waarin hij aangaf dat de raad van commissarissen (rvc) weliswaar had aangegeven niet tevreden te zijn over De Jong, maar dat hij nog wel mogelijkheden had gezien om verder te gaan. "John zag het zelf niet meer zitten", vertelde Brands, die diens besluit wel kon begrijpen. "Ik had wellicht hetzelfde gedaan."

De onvrede bij de rvc lag, benadrukte Brands, niet bij het mislopen van transfers van Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré. "Het gaat niet om de afgelopen transferwindow. Er is nooit een bod gekomen op deze spelers waarbij ook de rvc vond: dit moeten we doen. Voor hen ging het over een langere periode, over resultaten en transfers in de tijd dat ik hier nog niet werkte."

Brands keerde in mei terug als algemeen directeur bij de club waar hij eerder technisch directeur was geweest. Hij zei toen niet te zijn ingelicht over onvrede over De Jong, wiens contract vorig jaar nog was verlengd tot de zomer van 2024. "Het is natuurlijk geen prettige situatie. Dit had ik niet voorzien toen ik hier half mei begon."

'Geen vertrouwen'

Eind augustus meldden de commissarissen bij Brands niet tevreden te zijn over De Jong. "Er was geen vertrouwen. Ik heb geprobeerd dat op te lossen en ook besproken met de andere directeuren. Wij hadden er als directie wel vertrouwen in dat we samen verder konden. De rvc kan alleen mij ontslaan, niet de andere directeuren. Ik heb ook geen opdracht gekregen om John te ontslaan. John is daarna een paar dagen op vakantie gegaan, keerde donderdag terug en vertelde mij toen dat hij wilde stoppen. Hij was niet happy meer zonder de steun van de rvc. Ik vind het jammer, al begrijp ik zijn besluit wel. Ik had wellicht hetzelfde gedaan."

Brands neemt voorlopig de taken van De Jong waar, maar sloot uit dat hij zelf als technisch directeur terugkeert. "We gaan op zoek naar een opvolger en er zal nog wel even met de rvc gesproken gaan worden. Ik heb geen prettig gevoel bij de gang van zaken. Dit verdient geen schoonheidsprijs."

Meer uit Voetbal

Uruguayaanse spits Cavani stopt als international

MONTEVIDEO (ANP) - De Uruguayaanse voetballer Edinson Cavani zet per direct een punt achter zijn interlandloopbaan. De 37-jarige spits maakte dat nieuws bekend op zijn Instagramaccount.

4 uur geleden
Vitesse krijgt voor voldoen licentie-eisen uitstel tot 17 juni

ARNHEM (ANP) - Vitesse krijgt tot 17 juni de tijd om te voldoen aan de licentie-eisen voor komend seizoen. De noodlijdende Arnhemse club krijgt daarmee twee dagen uitstel van de licentiecommissie van de KNVB.

5 uur geleden
Aanwijzingen belangenconflict Piqué rond Supercup in Saudi-Arabië

MADRID (ANP/RTR) - Voormalig Spaans international Gerard Piqué moet vrezen voor een straf. Een Spaanse rechter oordeelt dat er aanwijzingen zijn van onrechtmatigheden in de deal tussen zijn bedrijf Kosmos en de Spaanse voetbalbond RFEF om de Spaanse Supercup sinds 2020 in Saudi-Arabië te laten spelen. Er zou sprake zijn van illegale betalingen.

5 uur geleden
Fortuna Sittard verwelkomt met Dahlhaus derde nieuweling

SITTARD (ANP) - Fortuna Sittard voegt voor komend seizoen Jasper Dahlhaus aan de selectie toe. De 22-jarige Dahlhaus stond de afgelopen drie seizoenen onder contract bij FC Eindhoven. Hij was transfervrij en tekent voor twee jaar bij de Limburgse Eredivisionist.

6 uur geleden
Jonker vindt stoppende Martens 'voetbalster van buitencategorie'

WOLFHEZE (ANP) - Bondscoach Andries Jonker gaat de bij de voetbalsters van Oranje afzwaaiende Lieke Martens 'in alle opzichten missen'. De twee EK-kwalificatieduels met Finland zijn de laatste van de 31-jarige speelster van Paris Saint-Germain.

6 uur geleden
Jonker rekent tegen Finland niet op keepster Van Domselaar

WOLFHEZE (ANP) - Bondscoach van de Oranjevrouwen, Andries Jonker, verwacht vrijdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland niet te kunnen beschikken over keepster Daphne van Domselaar. "Ik acht de kans klein dat ik groen licht krijg van zowel Daphne als de dokter", zei hij op een onlinepersconferentie.

6 uur geleden
Brys mag na excuses Eto'o toch bondscoach Kameroen blijven

YAOUNDÉ (ANP/BELGA) - Marc Brys blijft toch aan als bondscoach van de voetballers van Kameroen. Bondsvoorzitter Samuel Eto'o heeft de Belg dat laten weten. "Ik moet mijn verontschuldigingen aanbieden, want onze eerste ontmoeting was niet zo goed verlopen", stelde de voormalige aanvaller van onder meer FC Barcelona.

7 uur geleden