Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Wall Street omhoog door hoop op coronamedicijn

Ook Wall Street omhoog door hoop op coronamedicijn

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met stevige winsten gesloten. Het sentiment werd gesteund door een hoopgevend bericht over het onderzoek naar een potentieel coronamedicijn. Beleggers reageerden verder op een grote stroom bedrijfsresultaten en op nieuwe cijfers over de Amerikaanse economie. De markt schrok niet van het rentebesluit van de Federal Reserve, die niet met nieuwe steunmaatregelen kwam.

De Dow-Jonesindex eindigde 2,2 procent hoger op 24.633,86 punten. De breed samengestelde S&P 500 won 2,7 procent tot 2939,51 punten en techbeurs Nasdaq kreeg er 3,6 procent bij op 8914,71 punten.

Een experimenteel coronamedicijn van farmaceut Gilead Sciences hielp coronapatiƫnten bij een proef sneller herstellen dan normale zorg. Volgens het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), dat het onderzoek uitvoerde, gaat het om "best goed nieuws". Ook gaan er al geruchten dat toezichthouders het middel bij wijze van noodingreep al snel willen toelaten voor grootschalig gebruik. Op de beurs dikte het aandeel Gilead bijna 6 procent aan.

Alphabet

Google-moeder Alphabet opende de boeken en kreeg er een kleine 9 procent aan beurswaarde bij. Het bedrijf groeide vooral met zijn zoekmachine, videowebsite YouTube en de clouddiensten. In maart kreeg de groei echter een tik toen de reclameinkomsten fors terugliepen.

Aan het cijferfront ging de aandacht daarnaast uit naar Boeing, dat zo'n 6 procent won. De vliegtuigmaker kampt door de coronacrisis met de nodige tegenwind. Zo is de vraag naar vliegtuigen en diensten minder, nu maatschappijen wereldwijd hun vliegtuigen aan de grond houden. Om kosten te besparen wil Boeing afscheid nemen van circa 10 procent van zijn personeelsbestand.

Olieprijzen

Op Wall Street stond de Amerikaanse economie als geheel eveneens in de schijnwerpers. In het eerste kwartaal van dit jaar kromp de economie volgens een eerste raming met 4,8 procent. Dat is flink meer dan economen in doorsnee hadden voorzien. De Federal Reserve blijft voorlopig doorgaan met het opkopen van obligaties en zal de economie blijven ondersteunen. Maar volgens de Amerikaanse koepel van centrale banken is het momenteel niet nodig om de toch al lage rente in de Verenigde Staten verder te verlagen.

De olieprijzen toonden herstel na de zware prijsdalingen van de afgelopen tijd. Een vat Amerikaanse olie kostte bijna een kwart meer op 15,37 dollar. Brentolie werd ruim 11 procent duurder op 22,74 dollar per vat. De euro was 1,0870 dollar waard, tegen 1,0851 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag.

Meer uit Financieel

Inflatie eurolanden fiks lager, prijzen voedsel stijgen nog hard

LUXEMBURG (ANP) - De prijzen in de eurolanden zijn in maart veel minder hard gestegen dan in februari. Dat komt vooral doordat gas, olie en andere energiebronnen goedkoper werden na de extreme prijsstijgingen van vorig jaar. Maar voedingsmiddelen werden wel in rap tempo duurder.

12 minuten geleden
Ook Schiphol merkt staking op Heathrow, vluchten geannuleerd

SCHIPHOL (ANP/DPA) - Een staking bij beveiligingsmedewerkers op de grote Londense luchthaven Heathrow heeft al op de eerste dag gevolgen voor Schiphol. Een aantal aankomende en vertrekkende vluchten van luchtvaartmaatschappij British Airways is geannuleerd.

49 minuten geleden
Toch kleine groei Britse economie in vierde kwartaal

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse economie heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar toch een kleine groei laten zien. Volgens een nieuw cijfer van het nationale statistiekbureau bedroeg de groei 0,1 procent in vergelijking met de voorgaande periode. Eerder werd een stagnatie van de economie van het Verenigd Koninkrijk gemeld door het statistiekbureau.

1 uur geleden
Air France-KLM stevig hoger op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM behoorde vrijdag tot de sterkste stijgers op het Damrak. De luchtvaartcombinatie profiteerde van een koopadvies door Deutsche Bank. Beleggers deden het verder rustig aan na de recente sterke opmars die volgde op de afnemende onrust in de bankensector. Ook wordt vooral gewacht op het inflatiecijfer van de eurozone, dat later op de dag naar buiten komt.

1 uur geleden
Duitsers geven minder uit in de winkelstraat

WIESBADEN (ANP) - Duitsers houden te midden van alle prijsstijgingen de hand op de knip. Winkeliers boekten in februari een lagere omzet dan een maand eerder, ondanks de hogere prijzen die ze voor veel producten rekenden.

2 uur geleden
Ruimtevaartbedrijf Virgin Orbit staakt activiteiten

LONG BEACH (ANP/BLOOMBERG) - Virgin Orbit, het ruimtevaartbedrijf van de bekende Britse zakenman en miljardair Richard Branson, staakt zijn activiteiten en ontslaat het overgrote deel van het personeel. Virgin Orbit is in financiƫle problemen gekomen na de mislukte lancering van een ruimteraket vanuit West-Europa begin dit jaar.

2 uur geleden
Aandacht voor DSM en inflatiecijfer eurozone op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar DSM. Het speciaalchemieconcern liet weten de aanmeldingstermijn voor de fusie met zijn Zwitserse branchegenoot Firmenich te verlengen tot 12 mei aangezien de twee bedrijven nog geen goedkeuring hebben gekregen van de Indiase autoriteiten. Daarnaast wordt vooral uitgekeken naar het inflatiecijfer van de eurozone, dat later op de dag naar buiten komt.

2 uur geleden