Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ook Britse toezichthouder heft dividendbeperkingen voor banken op

Ook Britse toezichthouder heft dividendbeperkingen voor banken op

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Banken in het Verenigd Koninkrijk mogen weer winst uitkeren aan hun aandeelhouders. Daarnaast eindigen per direct de speciale coronabeperkingen op de hoogte van het dividend, maakte de Bank of England (BoE) bekend.

Net als toezichthouders in de eurozone en de Verenigde Staten legde de Britse centrale bank kredietverstrekkers min of meer een verbod op om dividend uit te keren. Op die manier zouden banken genoeg kapitaal in kas houden om extreme economische schokken aan te kunnen tijdens de coronapandemie.

De afdeling voor toezicht van de BoE maakt nu uit tussentijdse resultaten van een stresstest voor Britse banken op dat hun buffers sterk genoeg zijn. Daarnaast zijn de economische vooruitzichten verbeterd nu het Verenigd Koninkrijk en andere landen al ver zijn met hun vaccinatiecampagnes om het coronavirus onder controle te krijgen.

Bovengrens

Onlangs stond de Amerikaanse Federal Reserve banken al toe om de hoogte van het dividend zelf te bepalen en eigen aandelen terug te kopen. De Britse centrale bank versoepelde de eigen regels in december al enigszins. Zo mochten banken wel alvast dividend apart zetten, maar nog niet uitbetalen. De toezichthouder hanteerde daarbij een bovengrens van 25 procent van de winst, maar ook dat plafond verdwijnt nu.

De Europese Centrale Bank (ECB) blijft de strengere dividendregels voor banken waarschijnlijk tot eind september handhaven. Die beperkingen gaan gepaard met lossere regels voor de hoeveelheid kapitaal die banken in de eurozone moeten aanhouden, zodat ze geld blijven uitlenen aan bedrijven en huishoudens.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

2 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

7 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geƫindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

17 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariƫrs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

17 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

18 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

19 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

21 uur geleden