Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omzet Levi Strauss bijna weer op pre-crisisniveau

Omzet Levi Strauss bijna weer op pre-crisisniveau

SAN FRANCISCO (ANP) - De Amerikaanse jeansmaker Levi Strauss zit qua omzet alweer bijna op het niveau van voor de crisis. Met name de stijgende onlineverkopen van het merk zorgden voor extra opbrengsten. Maar ook dat steeds meer winkels weer open mogen levert meer inkomsten op.

In de Verenigde Staten en in China waren de opbrengsten in de drie maanden tot en met 30 mei hoger dan in diezelfde periode in 2019. De maand mei was in Europa een betere maand in vergelijking met mei 2019. In het huidige kwartaal verwacht Levi de omzet van 2019 minstens te kunnen evenaren.

De vergelijking op jaarbasis gaat mank vanwege de coronamaatregelen die in veel landen golden een jaar terug. In vergelijking met een jaar geleden stegen de opbrengsten met 156 procent tot 1,3 miljard dollar. Onder de streep bleef een bedrag over van 65 miljoen dollar. Dat was een jaar eerder nog een tekort van 364 miljoen dollar.

Onlineverkopen

Overigens zijn nog niet alle winkels van Levi open. Tijdens de meetperiode gingen er wel steeds meer filialen van het slot. Volgens het bedrijf was 17 procent van de winkels in het kwartaal een periode dicht. In Europa ging het om circa een op de drie winkels. Momenteel is 92 procent van de winkels open.

De onlineverkopen van Levi stegen in de meetperiode met 42 procent. Bijna een kwart van de broeken en andere kledingstukken die Levi verkoopt, gebeurt via de online kanalen.

Levi verhoogde verder zijn verwachtingen voor het hele boekjaar wat betreft omzet en winst. Daarbij gaat het ook zijn aandeelhouders meer belonen. Het dividend werd namelijk ook verhoogd.

Meer uit Financieel

Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

1 uur geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

1 uur geleden
Ruim 12.000 vluchten minder toegestaan op Schiphol in zomer 2024

SCHIPHOL (ANP) - Het aantal toegestane vluchten via Schiphol zal in het zomerseizoen van volgend jaar 12.400 lager uitvallen dan in dezelfde periode dit jaar. Dat meldt de luchthaven bij de publicatie van zijn capaciteitsdeclaratie, het document waarin de beschikbare capaciteit op Schiphol van eind maart tot en met eind oktober is vastgesteld. Ook het maximale aantal vluchten met privéjets wordt teruggeschroefd.

2 uur geleden
Laura van Geest krijgt tweede termijn als topvrouw van AFM

AMSTERDAM (ANP) - Laura van Geest blijft langer aan als bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De voormalig directeur van het Centraal Planbureau (CPB) is al bijna vier jaar topvrouw van toezichthouder AFM en is herbenoemd voor nog eens vier jaar. Haar nieuwe termijn gaat in op 1 februari volgend jaar.

2 uur geleden
MSD zet fabriek Oss voor immuuntherapie in de verkoop

OSS (ANP) - Farmaceut MSD stopt over twee jaar met de productie van immuuntherapie in Oss. De productie wordt overgenomen door modernere fabrieken in andere landen. De Brabantse fabriek gaat in de verkoop, en MSD heeft "als topprioriteit" dat de koper niet alleen de fabriek maar ook de circa zeshonderd werknemers overneemt.

3 uur geleden
GameStop stijgt op Wall Street na aanstelling nieuwe topman

NEW YORK (ANP) - Het aandeel GameStop is donderdag 3,3 procent meer waard geworden. Beleggers leken tevreden met het nieuws dat Ryan Cohen aantreedt als nieuwe topman van de keten van videospellenwinkels. De miljardair is een grote aandeelhouder van het bedrijf en was al voorzitter van GameStop.

3 uur geleden