Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe records voor beurzen op Wall Street

Nieuwe records voor beurzen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met flinke koerswinsten gesloten, waarbij nieuwe recordstanden werden bereikt. De hoofdgraadmeters op Wall Street toonden daarmee duidelijk herstel van de verliesbeurt van een dag eerder, onder meer geholpen door koopjesjagers.

Bedrijven die donderdag nog verliezen moesten incasseren vanwege zorgen over het economisch herstel van de coronacrisis en de opmars van de Delta-variant werden weer opgepikt. Zo stegen de luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines, American Airlines en United Airlines tot bijna 3 procent. Cruise-aanbieders Carnival, Norwegian Cruise Line en Royal Caribbean werden tot 3,6 procent hoger gezet.

Ook de financiële sector veerde stevig op. Grote banken als Citigroup, JPMorgan Chase, Bank of America en Wells Fargo tekenden plussen tot 3,8 procent op.

Levi Strauss

De leidende Dow-Jonesindex eindigde 1,3 procent hoger op 34.870,16 punten. De brede S&P 500 ging 1,1 procent omhoog tot 4369,55 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1 procent tot 14.701,92 punten.

Levi Strauss won 1,4 procent. De Amerikaanse maker van spijkerkleding zit qua omzet alweer bijna op het niveau van voor de coronacrisis. Met name de stijgende onlineverkopen van het merk zorgden voor extra opbrengsten. Maar ook dat steeds meer winkels weer open mogen levert meer inkomsten op. Levi Strauss verhoogde verder zijn verwachtingen voor het gehele jaar en ook het dividend.

Didi Global

De in New York genoteerde Chinese taxi-app Didi Global wist wat te herstellen van de afstraffing van eerder deze week met een plus van 7,3 procent. Didi kreeg de voorgaande dagen zware klappen omdat de Chinese autoriteiten steeds strenger optreden tegen technologiebedrijven. Webwinkel Alibaba toonde ook wat herstel, met een winst van ruim 3 procent.

Verder wist autoconcern General Motors (GM) een plus neer te zetten van bijna 5 procent. Analisten van beleggingsadviseur Wedbush lieten zich positief uit over het bedrijf.

De euro was 1,1878 dollar waard, tegen 1,1862 dollar bij het slot van de beurshandel in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 2,3 procent duurder op 74,60 dollar. Brentolie klom 2 procent in prijs tot 75,57 dollar per vat.

Meer uit Financieel

EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

16 uur geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

17 uur geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

19 uur geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

20 uur geleden
Automaker Ford stijgt op Wall Street na afwenden nieuwe stakingen

NEW YORK (ANP) - Ford behoorde de laatste dag van de handelsweek tot de stijgers op de beurzen van New York. Het aandeel steeg 1,9 procent. De Amerikaanse vakbond UAW maakte bekend de staking bij een fabriek van de autofabrikant niet verder uit te breiden. Dat deed de bond wel bij fabrikanten General Motors (GM) en Stellantis. De stakingen begonnen vorige week vrijdag, nadat de onderhandelingen over een nieuwe cao-overeenkomst in een impasse zijn geraakt.

1 dag geleden
ING en ABN onderuit op Damrak om verhoging bankbelasting

AMSTERDAM (ANP) - ING en ABN AMRO zijn vrijdag met stevige koersverliezen gesloten op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden negatief op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankbelasting te verhogen. ING en ABN AMRO leverden daarop tot 6,4 procent in. Verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot 2,6 procent.

1 dag geleden
Autovakbond VS breidt stakingen bij GM en Stellantis uit

DETROIT (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De stakingen bij autofabrieken van General Motors (GM) en Stellantis in de Verenigde Staten, die afgelopen vrijdag begonnen, worden uitgebreid. Dat heeft Shawn Fain, voorzitter van autovakbond UAW, vrijdag bekendgemaakt. Daarmee wordt het werk neergelegd in nog eens 38 fabrieken, verspreid over twintig Amerikaanse staten.

1 dag geleden