Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Londen heeft eerste deel 'brexitnota' van 47,5 miljard voldaan

Londen heeft eerste deel 'brexitnota' van 47,5 miljard voldaan

BRUSSEL (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk is de EU volgens een woordvoerder van de Europese Commissie in totaal 47,5 miljard euro verschuldigd voor de brexit, waarvan Brussel dit jaar 6,8 miljard euro in rekening brengt. Londen heeft vorige maand zonder discussie al een eerste aanbetaling voldaan. De woordvoerder zei geen aanwijzingen te hebben dat Londen het totaalbedrag wil aanvechten.

De 47,5 miljard euro is meer dan de Britten zelf hadden berekend. De kosten van de uittreding zou in Londen op 41,4 miljard euro zijn geraamd. Een groot deel van het bedrag is voor pensioen- en andere sociale verplichtingen voor Europese ambtenaren, zei de commissiezegsman.

De Britten mogen de scheidingsnota over een aantal jaar spreiden, en maandelijks betalen. De rekening van 6,8 miljard euro is in tweeën gesplitst. Het eerste deel ging in april de deur uit, in september volgt het tweede. "Tot nu toe is betaald wat moest worden betaald."

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

2 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

7 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

17 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

18 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

18 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

19 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

21 uur geleden