Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lagarde: komende vergadering ECB is een belangrijke

Lagarde: komende vergadering ECB is een belangrijke

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) komt tijdens zijn beleidsvergadering deze maand met een nieuwe vooruitblik op zijn monetaire beleid. President Christine Lagarde van de centrale bank noemde de beleidsvergadering "een belangrijke".

Nu de ECB zijn strategische verkenning heeft afgerond en zijn inflatiedoel heeft veranderd van "dichtbij, maar lager dan 2 procent" naar "2 procent" hoort daar ook nieuw beleid bij. Lagarde belooft dat de vergadering, die vooraf als weinig spannend werd gezien, "enkele interessante variaties en wijzigingen" zal voortbrengen.

Daarbij zullen ook de voorspellingen voor het beleid in de komende tijd worden bijgesteld. Volgens Lagarde moet de ECB laten zien dat de bank zijn beloftes zal nakomen. Het huidige coronasteunpakket, waarmee de ECB in totaal voor 1850 miljard euro aan obligaties en staatsleningen opkoopt, zal zeker tot en met maart lopen, verwacht Lagarde. Daarna zou de steun "in een nieuwe vorm kunnen worden gegoten", zei de Française, zonder uitleg te geven.

Lagarde wil dan ook nog niet speculeren over wanneer de coronasteun kan eindigen. Ze zegt door de opkomst van de Delta-variant van het coronavirus slechts "voorzichtig optimistisch" te zijn over het herstel van de economie van de eurozone. "We moeten erg flexibel zijn en niet de verwachting scheppen dat we in de komende weken of maanden met de steun stoppen."

Meer uit Financieel

Air France-KLM neemt groot belang in noodlijdend SAS

PARIJS (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Air France-KLM neemt een aandelenbelang van 19,9 procent in de noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS. Ook de investeringsmaatschappijen Castlelake en Lind Invest steken geld in SAS.

1 uur geleden
Zonneautomaker Lightyear richt zich voorlopig niet op zonneauto's

HELMOND (ANP) - Zonneautomaker Lightyear uit Helmond richt zich voorlopig niet meer op de productie van auto's die rijden op zonne-energie. Dat bevestigt topman en medeoprichter Lex Hoefsloot van het bedrijf dinsdag na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Lightyear focust zich in plaats daarvan de komende tijd op het maken van zonnepanelen voor op elektrische auto's.

1 uur geleden
NAM stapt naar Raad van State om uitblijven vergunning Ternaard

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is dinsdag naar de Raad van State gestapt om het uitblijven van een vergunning voor gaswinning onder de Waddenzee bij het Friese dorp Ternaard. Volgens de NAM is er nog altijd geen duidelijkheid vanuit het ministerie van Economische Zaken, ook al is de aanvraag voor de vergunning al ruim drie jaar geleden ingediend.

1 uur geleden
AEX in het rood, verzekeraar NN boekte kleine winst

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag opnieuw met verlies gesloten. De zorgen over de rente en een recessie bleven boven de markt hangen. Verzekeraar NN Group ging licht omhoog en toonde daarmee verder herstel van de zware koersval van vorige week.

1 uur geleden
Festivaldirecteur: ruim 7 miljoen mensen bezochten Oktoberfest

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Het jaarlijkse Oktoberfest in München trok dit jaar 7,2 miljoen bezoekers. Dat meldt de directeur van het festival Clemens Baumgärtner dinsdag. Het is voor het eerst sinds 1985 dat er zoveel mensen op het bierfestival afkwamen. Wel duurde het evenement dit jaar twee dagen langer dan gebruikelijk.

2 uur geleden
Russisch biermerk Baltika mag geen Carlsberg-bier meer maken

KOPENHAGEN (ANP) - Het Russische biermerk Baltika mag in Rusland geen producten van de Deense bierbrouwer Carlsberg meer produceren, distribueren en verkopen. Carlsberg heeft, als reactie op de overname van alle activiteiten van het bedrijf in Rusland door de Russische staat, de licenties daarvoor ingetrokken. Het gaat om zowel regionale als internationale merken, zoals naast Carlsberg ook Grimbergen en Tuborg.

3 uur geleden
Point Biopharma schiet omhoog op Wall Street na overnamenieuws

NEW YORK (ANP) - Het medische bedrijf Point Biopharma is dinsdag fors meer waard geworden op de beurs in New York. De grotere farmaceut Eli Lilly koopt de ontwikkelaar van nieuwe behandelingen van kanker voor 1,4 miljard dollar, maakten de twee bedrijven bekend.

4 uur geleden