Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kazematten blijven voorlopig gesloten

Kazematten blijven voorlopig gesloten

VLISSINGEN - De Kazematten in Vlissingen, onderdeel van het Zeeuws maritiem Muzeeum, blijven het hele seizoen gesloten. De Kazematten zijn sinds april niet meer toegankelijk, omdat tijdens een inspectie is geconstateerd dat de muren in een slechtere conditie zijn dan voorheen. De afgelopen periode heeft het waterschap Scheldestromen gebruikt om te bekijken wat er precies aan onderzoek nodig is. Er is besloten zeer zorgvuldig en uitgebreid onderzoek te doen naar de bouwkundige staat. Tijdens de onderzoekswerkzaamheden blijven De Kazematten gesloten.

De onderzoekswerkzaamheden hebben heel wat voeten in de aarde. De bestaande ondergrond en (grond)waterstanden worden in kaart gebracht door het plaatsen van peilbuizen en het uitvoeren van grondboringen en sonderingen. Alles wordt in 3D-beeld gebracht om het goed te kunnen bestuderen. Het metselwerk wordt onderzocht, hier hoort ook laboratoriumonderzoek bij. En de huidige situatie wordt constructief en geotechnisch doorberekend. Voor de werkzaamheden wordt het poortje in het Keizersbolwerk enkele dagen afgesloten. Het waterschap Scheldestromen verwacht de onderzoeksresultaten dit najaar. Dit betekent dat het Muzeeum het gehele seizoen de deuren van De Kazematten niet kan openen. Nadat de onderzoeksresultaten bekend zijn, heeft het waterschap een beter beeld van wat er nodig is om de Kazematten weer open te stellen. Daarna bekijken we of en welke maatregelen er genomen kunnen worden.

Scheuren
In maart is geconstateerd dat er scheuren in de muren van De Kazematten zijn bijgekomen en dat sommige muren opbollen. Omdat het Muzeeum in april de deuren van De Kazematten weer zou openen, is er direct bouwkundig onderzoek uitgevoerd. Als gevolg van het zoute milieu en vocht zijn de muren in de Kazematten in zorgelijke staat. De eerste laag van de muur heeft veel vocht opgenomen waardoor de stenen hun stevigheid verliezen. Dit heeft geen gevolgen voor de constructie, omdat de muren meer dan een meter dik zijn en het ernaar uitziet dat alleen de eerste laag is aangetast. De stenen die in slechte staat zijn, kunnen wel los gaan laten. Het waterschap wil voorkomen dat dit gebeurt op het moment dat er bezoekers in de Kazematten aanwezig zijn. Daarom blijven de deuren voorlopig gesloten.

Meer uit Vlissingen

Rijkswaterstaat stelt werk aan A58 bij Vlissingen uit; snelweg volgend weekeinde afgesloten

VLISSINGEN - Vanwege de ongunstige weersverwachting werkt Rijkswaterstaat dit weekeinde niet aan de snelweg A58 tussen Vlissingen en Arnemuiden. Ze verplaatst deze klus naar volgend weekeinde. Dan is de A58 afgesloten van zaterdag 16 december 21.00 uur tot maandag 18 december 6.00 uur in de richting van Bergen op Zoom, tussen afslag Vlissingen en afslag Ritthem.

23 uur geleden
Duizend boompjes krijgen nieuwe stek in Vlissingen

VLISSINGEN - Dit najaar organiseerde de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) voor het derde jaar op rij een uitdeelactie gratis inheemse boompjes. Inwoners van Vlissingen die boompjes hebben besteld kunnen deze zaterdag 9 december afhalen op de Stadswerf aan de Vredehoflaan. De ZMf deelt in de hele provincie 18.000 boompjes uit en wil zo bijdragen aan de vergroening van Zeeland.

1 dag geleden
Boekenliefhebbers gezocht voor Walcherse leesclub

VLISSINGEN - Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontmoet gelijkgestemden. In Walcheren worden boekenliefhebbers gezocht voor diverse leesclubs. “Ik wil al heel lang meer lezen, maar het komt er maar niet van." zegt één van de belangstellenden. “Ik hoop dat dit met een leesclub eindelijk gaat lukken."

1 dag geleden
Bomen moeten wijken voor droge voeten

VLISSINGEN - Het parkeerterrein Hofje de Pauw wordt opnieuw bestraat. Er is al enige tijd sprake van wateroverlast doordat de kolken aan het eind van de parkeervakken staan en de wortels van de bomen de verharding omhoog drukken. De werkzaamheden duren tot en met 22 december.

2 dagen geleden
Avond rond klimaat met De Kift in de Piek

VLISSINGEN - Vrijdag 8 december speelt fanfarepunkband De Kift in de Piek in het kader van een gespreksavond rond klimaatverandering. Daarnaast zijn er sprekers en worden bezoekers uitgenodigd om mee te praten.

2 dagen geleden
Vier auto's betrokken bij botsing Paul Krugerstraat

VLISSINGEN - Vier auto's zijn woensdagmiddag betrokken geraakt bij een kleine kettingbotsing op de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Het bleef gelukkig bij materiële schade.Een blauwe Fiat Punto en een zwarte Range Rover kwamen rond 14 uur met elkaar in botsing, vermoedelijk tijdens een parkeermanoeuvre. Door de aanrijding botste de Fiat tegen een geparkeerd staande witte Subaru. Deze reed op zijn beurt tegen een blauwe Fiat Panda. Dit laatste voertuig had een trekhaak en raakte daardoor op het eerste zicht niet beschadigd.De Fiat Punto en de Range Rover liepen beide schade op aan een voorwiel. Deze voertuigen moesten worden opgehaald door bergingsbedrijven. Bij het ongeluk bleek niemand gewond te zijn geraakt. Vanwege de botsing was de Paul Krugerstraat tijdelijk afgesloten tussen de kruising met de Industrieweg en de kruising bij de Keersluisbrug.

2 dagen geleden
Brand in woning aan de Bonenburg

VLISSINGEN - In een woning aan de Bonenburg in Vlissingen heeft woensdagmiddag een kleine brand gewoed.

2 dagen geleden