Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burberry trekt jongeren dankzij leren tassen en Kendall Jenner

Burberry trekt jongeren dankzij leren tassen en Kendall Jenner

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Britse modemerk Burberry heeft in het tweede kwartaal een flinke omzetstijging geboekt. De strategie van het bedrijf om jongeren te trekken door onder meer influencer Kendall Jenner en muzikante FKA Twigs in reclames in te zetten, hielp daarbij. Ook de nieuwe lederwarentak van het bedrijf, die onder meer handtassen maakt, is succesvol.

Burberry zag de vergelijkbare verkopen, waarbij zaken als koersverschillen niet worden meegerekend, met 90 procent toenemen. Vorig jaar hadden modehuizen in het tweede kwartaal last van de coronacrisis. Daarna kwam echter al snel herstel, vooral in Azië waar het normale leven sneller hervat kon worden dan in de Verenigde Staten en Europa.

Onder topman Marco Gobbetti heeft Burberry minder aanbiedingen om zo een exclusiever imago te krijgen. Het bedrijf, bekend van de regenjassen en het ruitjespatroon, meldde in de maanden april tot en met juni ook meer producten te hebben verkocht voor de volledige prijs, wat de winst ten goede komt.

Gobbetti vertrekt aan het einde van dit jaar naar het Italiaanse modehuis Salvatore Ferragamo. Burberry heeft nog geen opvolger gepresenteerd. Bovendien gaan er hardnekkige geruchten dat creatief directeur Riccardo Tisci van het Britse merk Gobbetti zou kunnen volgen, wat voor meer onzekerheid zou zorgen.

Meer uit Financieel

TenneT sluit miljardendeal voor modernisering hoogspanningsnet

ARNHEM (ANP) - Netbeheerder TenneT heeft een raamovereenkomst getekend met een totaalwaarde van 1,9 miljard euro voor de levering van compensatiespoelen en vermogenstransformatoren aan Nederland en Duitsland. De deal is gesloten met vier leveranciers, die elk ongeveer een kwart gaan leveren. De spoelen en transformatoren zijn volgens TenneT nodig voor de optimalisatie en het onderhoud van het hoogspanningsnet.

11 minuten geleden
Staat nog voor minder dan de helft eigenaar van ABN AMRO

DEN HAAG (ANP) - Het aandelenbelang van de Staat in ABN AMRO is onder de 50 procent gezakt. Dat meldt minister Sigrid Kaag (Financiën) aan de Tweede Kamer. Zij kondigde in februari al aan dat het resterende belang van toen iets meer dan 56 procent geleidelijk zou worden afgebouwd tot net onder de 50 procent.

1 uur geleden
Rentevrees leidt tot rode koersen op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De beurzen op het Damrak zijn op de eerste handelsdag van de week met verliezen geëindigd. Aanleiding lijkt de rentevrees die vorige week de kop opstak. Toen spraken drie beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank uit dat de rente van de Federal Reserve mogelijk verder omhoog moet om de inflatie terug te dringen.

1 uur geleden
EU verbiedt scrubbolletjes en rubberkorrels voor kunstgras

BRUSSEL (ANP) - Scrubbolletjes, rubberkorrels voor kunstgrasvelden en andere moedwillig toegevoegde zogeheten microplastics worden in de Europese Unie verboden. De Europese Commissie wil tegengaan dat de minuscule plasticdeeltjes in de natuur terechtkomen en de gezondheid van mens en dier schaden.

1 uur geleden
Getty komt met AI-tool voor materiaal uit eigen beeldbank

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - De aanbieder van foto- en videomateriaal Getty Images komt met een nieuwe tool die op basis van kunstmatige intelligentie (AI) afbeeldingen genereert met materiaal uit zijn eigen beeldbank. Daarmee wil het Amerikaanse bedrijf het mogelijk maken om AI-beelden te maken zonder dat mensen zich zorgen hoeven te maken over de eigendomsrechten die normaal gesproken vaak op foto's en video's zitten.

1 uur geleden
CNV: aanstaand faillissement Big Bazar harde klap voor personeel

UTRECHT (ANP) - Het bankroet dat dinsdag dreigt voor Big Bazar is "een harde klap" voor het personeel. Dat stelt vakbond CNV in een reactie op een gerechtelijke uitspraak van maandag, waardoor de koopjesketen opnieuw geen extra tijd krijgt om afspraken te maken met schuldeisers. CNV-bestuurder Erik Maas merkt op dat de ongeveer 1300 medewerkers "zich tot het laatste moment keihard hebben ingezet om hun winkel overeind te houden".

1 uur geleden
Netflix omhoog op Wall Street na akkoord Hollywood-schrijvers

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse mediabedrijf Netflix won maandag ruim 1 procent aan beurswaarde na het voorlopige akkoord tussen de stakende scriptschrijvers met de grote Hollywoodstudio's. Beleggers reageren positief. Als de 11.500 leden van schrijversvakbond WGA akkoord gaan met de deal, zullen zij na bijna 150 dagen staken weer aan het werk gaan.

3 uur geleden