Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse economie groeit minder snel dan verwacht

Britse economie groeit minder snel dan verwacht

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse economie herstelt minder snel van de coronacrisis dan voorzien. De versoepeling van de coronamaatregelen waardoor horeca en bioscopen weer open mochten, hebben de economie zeker een impuls gegeven. Maar met name in de bouw en de verwerkende industrie bleven de prestaties achter bij de verwachtingen. Dat komt mogelijk door de problemen in de toeleveringsketen waar wereldwijd sprake van is.

Volgens het Britse statistiekbureau was in de maand mei sprake van 0,8 procent groei op maandbasis. Dit percentage volgt op een groei van 2 procent een maand eerder. Het bruto binnenlands product in het Verenigd Koninkrijk ligt momenteel zo'n 3,1 procent onder het niveau van februari 2020, de laatste maand voor de crisis.

Volgens de Bank of England zal de Britse economie tegen het einde van het jaar weer terug zijn op pre-crisisniveau. Dat de economie herstelt voedt speculaties over het moment waarop de centrale bank zal besluiten om steunprogramma's af te bouwen. Ook zorgt de stevige groei voor prijsdruk.

De Britse premier Boris Johnson is van plan alle resterende beperkingen op 19 juli op te heffen, ondanks het feit dat de Delta-variant van het coronavirus een nieuwe golf van infecties heeft veroorzaakt. De vrees bestaat dat de regering nieuwe beperkingen moet opleggen omdat miljoenen mensen nog niet zijn ingeënt.

Meer uit Financieel

Branchevereniging pleit voor limiet aan hoogte windmolens

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse windenergiesector wil dat er een maximale hoogte komt voor windmolens en een maximale grootte van de wieken. Nu worden windmolens steeds langer en kan er steeds meer meer stroom mee worden opgewekt. Maar daarmee wordt ook het vervoer en de productie van de alsmaar grotere wieken steeds moeilijker. Door de maximale hoogte van de wieken op 305 meter te zetten, wordt de aanleg van windparken op zee makkelijker, denkt de Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA).

57 minuten geleden
GameStop onderuit op Wall Street na ontslag topman

NEW YORK (ANP) - GameStop ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op het ontslag van topman Matt Furlong bij de Amerikaanse keten van gamewinkels. Een reden voor het vertrek van Furlong werd niet gegeven. Wel neemt de activistische aandeelhouder en miljardair Ryan Cohen, die in 2020 een groot belang nam in GameStop en nu ook voorzitter is van het bedrijf, de taken van de topman over.

1 uur geleden
EU-hof: geen compensatie reiziger voor repatriatievlucht corona

LUXEMBURG (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen hoeven passagiers die aan het begin van de coronapandemie strandden niet te compenseren voor de kosten van een repatriatievlucht. Dat heeft het Europees Hof van Justitie, de hoogste rechtbank van de Europese Unie, besloten. Een Oostenrijks echtpaar had dat geëist.

2 uur geleden
Kifid: bank mag rekening niet zonder reden opzeggen

DEN HAAG (ANP) - Een bank kan een rekening van een klant niet zomaar opzeggen zonder toe te lichten waarom. Simpelweg verwijzen naar de antiwitwasregels is niet voldoende, heeft de geschillencommissie van het in de financiële sector belangrijke klachteninstituut Kifid bepaald.

2 uur geleden
Zwitsers parlement akkoord met onderzoek einde Credit Suisse

ZÜRICH (ANP/RTR) - Het Zwitserse parlement heeft ingestemd met een parlementaire enquête naar de ondergang van Credit Suisse en de redding van de bank door de grotere Zwitserse branchegenoot UBS. In mei werd al bekend dat er een onderzoekscommissie zou worden opgezet om te kijken naar de rol van de overheid, de centrale bank en financiële toezichthouder van Zwitserland bij de redding van Credit Suisse in maart van dit jaar.

2 uur geleden
ECB: achteruitgang natuur risico voor driekwart bankleningen

FRANKFURT (ANP) - Bijna driekwart van alle leningen die banken bij bedrijven in de eurozone hebben uitstaan lopen gevaar als de natuur verder achteruitgaat. Dat schrijft bestuurslid Frank Elderson van de Europese Centrale Bank (ECB) naar aanleiding van voorlopige onderzoeksresultaten. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld in de financiële problemen kunnen komen als oogsten kleiner worden, schoon drinkwater schaars wordt of toeristische trekpleisters minder aantrekkelijk worden door het verdwijnen van natuurgebieden.

3 uur geleden
Huren corporatiewoningen stijgen gemiddeld 2,4 procent

DEN HAAG (ANP) - Huurders van corporatiewoningen betalen na 1 juli gemiddeld 2,4 procent meer huur, berekende de koepelorganisatie voor woningcorporaties Aedes. Ongeveer 600.000 huurders krijgen een eenmalige korting omdat hun huren relatief hoog zijn en hun inkomens laag.

4 uur geleden