Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Bijna 9 procent meer motoren verkocht in eerste helft 2021'

'Bijna 9 procent meer motoren verkocht in eerste helft 2021'

BUNNIK (ANP) - De verkoop van het aantal motoren in Nederland is in het eerste halfjaar van 2021 verder gestegen. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar werden er tussen januari en juli bijna 9 procent meer motoren verkocht, melden de RAI Vereniging, BOVAG en dataleverancier RDC. Door de coronacrisis willen mensen zich meer individueel verplaatsen, zeggen de verenigingen.

In de eerste helft van dit jaar werden er 9383 motoren verkocht. De verkoop staat daarmee al sinds begin dit jaar op het hoogste niveau sinds 2009. Het afgelopen tweede kwartaal werd bijna een derde meer motoren verkocht ten opzichte van diezelfde maanden vorig jaar. In april steeg de verkoop het hardst met 36 procent meer verkopen dan diezelfde maand vorig jaar, gevolgd door juni (+28 procent) en mei (+18 procent).

Sinds de uitbraak van de coronacrisis in maart 2020 is het totaal aantal motoren in Nederland gegroeid met bijna 20.000 naar 769.658, gemeten op 1 juli, aldus de belangenverenigingen. Dat is het hoogste aantal ooit.

Jongeren

Met name jongeren tot en met 25 jaar kochten het afgelopen jaar een motor. Dat aantal steeg met bijna een vijfde tot 26.462. Alleen in de leeftijdscategorie van 46 tot en met 55 jaar, goed voor ruim 177.000 eigenaren, kochten iets minder mensen een motor. De groep tussen 56 en 66 jaar (ruim 202.000 eigenaren) zijn het meest in bezit van een motor, becijferden de verenigingen.

De handel in tweedehands motoren door bedrijven steeg ook licht ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar. In de handel tussen particulieren onderling was sprake van een lichte daling.

De top vijf meest geregistreerde motormerken wordt in de eerste zes maanden van dit jaar aangevoerd door BMW, gevolgd door Yamaha, Kawasaki, Honda en KTM.

Meer uit Financieel

IEA rekent op recordtoename hernieuwbare energie in 2023

PARIJS (ANP) - Wereldwijd komt er dit jaar een recordhoeveelheid aan nieuwe zonnepanelen, windmolens en andere bronnen van hernieuwbare energie bij. Dat voorspelt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in een nieuw rapport. Voor een deel gaat het om inhaalprojecten, nadat projecten de afgelopen jaren vertraging opliepen door toeleveringsproblemen en coronalockdowns in China.

25 minuten geleden
UWV: groei werkgelegenheid in Nederland vertraagt volgend jaar

AMSTERDAM (ANP) - De groei van de werkgelegenheid in Nederland zal dit jaar nog licht doorzetten, maar volgend jaar bijna stilvallen. Dat voorspelt het UWV in zijn arbeidsmarktprognose. De oorzaak ligt volgens de uitkeringsinstantie bij de krapte op de arbeidsmarkt en de lagere economische groei.

25 minuten geleden
Woningplatform ziet interesse voor schaars huuraanbod stijgen

AMSTERDAM (ANP) - Woningzoekers verdringen zich steeds meer rond de huurwoningen in de vrije sector die beschikbaar zijn, maakt woonplatform Pararius op uit eigen cijfers. In de eerste drie maanden van dit jaar kwamen per vrijkomende huurwoning gemiddeld 33 aanvragen voor een bezichtiging of informatie over een woning binnen, terwijl dat twee jaar eerder nog maar acht aanvragen waren. Volgens Pararius-directeur Jasper de Groot hangt die toename samen met een afname van het aantal beschikbare huurwoningen in grote steden.

56 minuten geleden
Personeel autofabriek VDL Nedcar gaat voor de zesde keer staken

BORN (ANP) - Medewerkers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar leggen donderdag opnieuw 24 uur het werk neer. Dat hebben de vakbonden aangekondigd, die daarmee een beter sociaal plan willen afdwingen. Het is de zesde door de bonden uitgeroepen stakingsdag inmiddels.

1 uur geleden
Acceptgiro na 46 jaar dienst niet meer in gebruik

DEN HAAG (ANP) - De acceptgiro is sinds deze donderdag niet meer in gebruik, na 46 jaar dienst te hebben gedaan. Betaaldienstverlener Currence kondigde in november 2021 al het afscheid van de acceptgiro aan. Currence stelde toen dat het aantal gebruikte acceptgiro's te laag is geworden om de betaalmethode nog langer te ondersteunen, terwijl de kosten te hoog zijn.

1 uur geleden
CBS: omzet zakelijke dienstverlening fors hoger door prijzen

DEN HAAG (ANP) - De omzet in de zakelijke dienstverlening is in het eerste kwartaal met bijna 15 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die omzetgroei komt voor een groot deel door hogere prijzen. Inmiddels stijgt de omzet in die sector al twee jaar op rij met dubbele cijfers, aldus het CBS.

5 uur geleden
Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Die vindt naar verwachting in de nacht van woensdag op donderdag plaats. Bij het uitblijven van een goedkeuring door het Congres dreigen de Verenigde Staten binnenkort zonder geld te komen zitten, wat grote chaos op financiƫle markten kan veroorzaken.

7 uur geleden