Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden ziet band met Israël als sterker dan ooit

Biden ziet band met Israël als sterker dan ooit

WASHINGTON (ANP) - De altijd al goede banden tussen de Verenigde Staten en Israël zijn sterker dan ooit en nog eens aangehaald bij een bezoek van premier Naftali Bennett aan het Witte Huis. President Joe Biden onderstreepte na de ontmoeting dat Amerikaanse toewijding aan de veiligheid van Israël geen wijken kent. "De VS zullen er altijd zijn voor Israël."

De eerste ontmoeting van Bennett met de leider van de belangrijkste bondgenoot van zijn land werd een dag uitgesteld vanwege de bloedige aanslag bij het vliegveld van de Afghaanse hoofdstad Kabul. Daarbij kwamen dertien Amerikanen en veel Afghanen om.

De twee leiders hebben het onder meer gehad over de situatie in Iran en het conflict tussen de Israëliërs en Palestijnen. Bennett zei blij te zijn dat Biden nog eens heeft bevestigd dat Teheran echt geen nucleaire wapens moet kunnen gaan ontwikkelen.

Onduidelijk is hoe beide leiders omgaan met het bericht dat de Israëlische inlichtingendienst Mossad minder informatie over Iran deelt met Amerikaanse tegenhangers sinds het aantreden van Biden en de verslechterde informatiepositie van de CIA, zoals The New York Times heeft gemeld. De krant schreef ook over het belang dat Bennett hecht aan de steun van Biden voor heimelijke aanvallen van Israël op Iran.

Meer uit Buitenland

Doden door botsing tussen treinen in India

NEW DELHI (ANP/RTR/AFP) - In India zijn zeker dertien mensen omgekomen doordat een passagierstrein en een goederentrein in botsing waren gekomen. Een aantal inzittenden is gewond.

1 uur geleden
Russische zaak tegen Amerikaan Gershkovich achter gesloten deuren

JEKATERINENBURG (ANP/RTR) - Het Russische proces tegen de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich zal achter gesloten deuren plaatsvinden, meldt staatspersbureau TASS. De zaak begint op 26 juni.

2 uur geleden
EU-leiders beginnen optimistisch aan verdeling 'topbanen' EU

BRUSSEL (ANP) - De leiders van de EU-landen zijn weleens met meer hoofdbrekens aan de vijfjaarlijkse verdeling van de belangrijkste EU-posten begonnen. De meestal hoogst ingewikkelde puzzel, waar demissionair premier Mark Rutte en zijn collega's zich maandag in Brussel over buigen, kreeg de afgelopen dagen al voorzichtig vorm. Zwaargewichten Duitsland en Frankrijk denken alle stukjes gauw te kunnen leggen.

5 uur geleden
Onderzoeksinstituut: rol van kernwapens steeds prominenter

STOCKHOLM (ANP/AFP) - De rol van kernwapens is prominenter geworden en kernmachten moderniseren hun arsenalen terwijl de geopolitieke betrekkingen verslechteren. Dit hebben onderzoekers van het internationale vredesonderzoeksinstituut Stockholm (SIPRI) maandag gezegd. Ze drongen er bij de wereldleiders op aan "een stap terug te doen en na te denken".

8 uur geleden
Tienduizenden geëvacueerd om overstromingen in zuidoosten China

FUZHOU (ANP/DPA) - Ongeveer 36.000 mensen zijn in de Chinese provincie Fujian, in het zuidoosten van het land, geëvacueerd wegens overstromingen na zware regenval. Dat meldt het Chinese staatspersagentschap Xinhua op basis van de plaatselijke autoriteiten.

10 uur geleden
Netanyahu noemt keuze leger voor gevechtspauzes 'onaanvaardbaar'

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft kritiek geuit op de plannen die het leger zondag heeft aangekondigd om dagelijkse tactische gevechtspauzes in te lassen. Het leger zei dit te willen doen om de levering van humanitaire hulp aan de Palestijnen in de Gazastrook te vergemakkelijken.

13 uur geleden
Mbappé spreekt zich uit tegen extremisme in de Franse politiek

PADERBORN (ANP/AFP) - Kylian Mbappé heeft zich uitgesproken tegen extremisme in de Franse politiek. Ook riep hij Franse jongeren op te gaan stemmen bij de parlementsverkiezingen over twee weken.

14 uur geleden