Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen licht lager in afwachting van cijferseizoen

Beurzen licht lager in afwachting van cijferseizoen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag overwegend kleine verliezen zien. Beleggers deden het rustig aan na het sterke herstel van vrijdag en keken vooral uit naar het begin van het cijferseizoen. In de Verenigde Staten komen later deze week onder meer de resultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan, Goldman Sachs, Bank of America en Wells Fargo naar buiten. Ook staan deze week de inflatiecijfers van de Verenigde Staten en de eurozone op het programma.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel een fractie lager op 731,94 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 1052,70 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tot 0,6 procent.

Chipbedrijf ASMI en fintechconcern Adyen gingen aan kop in de AEX met winsten van ruim 1 procent. Staalproducent ArcelorMittal stond onderaan met een verlies van 1,7 procent. Uitzender Randstad kampte met een adviesverlaging door RBC en zakte 1,4 procent.

PostNL

Sterkste stijger in de MidKap was postbedrijf PostNL met een plus van 2,2 procent. Galapagos klom 1,4 procent. De biotechnoloog presenteerde positieve onderzoeksresultaten die de werkzaamheid en verdraagzaamheid van het middel filgotinib bij darmontstekingen ondersteunen. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM sloot de rij met een min van dik 2 procent.

BAM verloor 0,9 procent. Het Britse dochterbedrijf BAM Construct UK heeft een opdracht gekregen voor de bouw van kantoren, winkels en twee aparte woonblokken nabij het St Pancras Hospital in Londen. Met de opdracht is omgerekend zo'n 110 miljoen euro gemoeid.

DPA

Op de lokale markt won DPA 0,6 procent. Recalcico Beheer peilt de actiebereidheid bij de aandeelhouders van de detacheerder om in het verweer te komen tegen het overnamebod van investeerder Gilde. Begin maart bracht Gilde een bod uit op DPA van 1,70 euro per aandeel. Volgens Recalcico haalt Gilde alle klassieke trucs uit om het bod te doen slagen. Zo wordt het bestuur van DPA beloond met opties, waarbij die onmiddellijk een belang hebben bij een lage overnameprijs, omdat ze daar zelf van profiteren.

In Parijs kelderde Atos 12 procent na een winstalarm. De Franse IT-dienstverlener zag de omzet in het tweede kwartaal met 15 procent dalen doordat bedrijven vanwege de coronacrisis sneller overstappen naar de cloud en de vraag naar onderhoud van de oude IT-infrastructuur sterk afneemt. Het bedrijf liet tevens weten zijn reorganisatieplannen te versnellen.

De euro was 1,1868 dollar waard, tegen 1,1862 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 74,21 dollar. Brentolie kostte ook 0,5 procent minder, op 75,17 dollar per vat.

Meer uit Financieel

KLM-piloten willen maandag een uur staken op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Piloten van KLM willen aanstaande maandag een uur het werk neerleggen op Schiphol om een betere cao af te dwingen. Dit meldt vakbond VNV vrijdag. Voorzitter Camiel Verhagen vermoedt dat de staking vijftien vertrekkende vluchten kan vertragen.

15 minuten geleden
Europese Commissie: menig buitenlands bedrijf blijft in Rusland

BRUSSEL (ANP/DPA) - Een groot aantal buitenlandse investeerders doen ondanks de Russische oorlog tegen Oekraïne nog zaken in Rusland. Meer dan de helft is er nog actief, zegt de Europese Commissie.

27 minuten geleden
Activision Blizzard stijgt op herstellend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Activision Blizzard behoorde vrijdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op de verklaring van de Britse toezichthouder CMA dat de overname van het gamebedrijf door softwareconcern Microsoft waarschijnlijk zal worden goedgekeurd. De twee bedrijven kregen eerder geen toestemming van de Britten om samen te gaan uit angst voor de grote macht die ze samen zouden kunnen uitoefenen op de markt voor games in de cloud.

30 minuten geleden
Sterkste daling Duitse huizenprijzen sinds 2000

WIESBADEN (ANP/RTR/DPA) - De Duitse huizenprijzen zijn in het tweede kwartaal van dit jaar in het sterkste tempo gedaald sinds het begin van de metingen in 2000. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau Destatis. Op jaarbasis gingen de prijzen gemiddeld met 9,9 procent omlaag.

1 uur geleden
KLM draait mogelijk toch op voor fikse naheffing piloten

SCHIPHOL (ANP) - KLM moet mogelijk alsnog opdraaien voor een deel van de fikse naheffing die de Belastingdienst heeft neergelegd bij twee in Zwitserland woonachtige piloten. De vliegers vinden dat de luchtvaartmaatschappij zich geen goede werkgever toonde door hen niet te waarschuwen voor de verandering van een belastingverdrag tussen Nederland en Zwitserland in 2012. Het gerechtshof Amsterdam wees die klachten af, maar de hoogste rechter van Nederland vindt dat een nieuw oordeel over die zaak nodig is.

2 uur geleden
Amazon komt met duurder abonnement streamingdienst zonder reclame

SEATTLE (ANP) - Amazon laat sommige mensen met een abonnement op streamingdienst Amazon Prime Video begin volgend jaar extra betalen als zij geen reclame willen zien bij het kijken van een film of serie. Het techconcern meldt dit vrijdag. Een abonnement zonder advertenties zal in de Verenigde Staten 3 dollar per maand meer kosten.

3 uur geleden
ING en ABN AMRO zakken op beurs na voorstel belastingverhoging

AMSTERDAM (ANP) - De banken ING en ABN AMRO gingen vrijdag omlaag op de Amsterdamse beurs. De koersdaling volgde op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankenbelasting te verhogen. De opbrengst daarvan zal worden gebruikt om huishoudens met lagere inkomens te ondersteunen. ING zakte 4,6 procent en ABN AMRO verloor 3,5 procent. Ook de verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot ruim 2 procent.

3 uur geleden