Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple komt naar verluidt met dienst voor kopen op afbetaling

Apple komt naar verluidt met dienst voor kopen op afbetaling

CUPERTINO (ANP) - Apple is van plan om kopen op afbetaling aan te gaan bieden. Volgens persbureau Bloomberg, dat zich baseert op ingewijden, gaat het techbedrijf daarvoor een samenwerking aan met de bank Goldman Sachs. Apple biedt nu al in veel landen betalingsdiensten aan en een creditcard in de Verenigde Staten. Voor die creditcard werkt het bedrijf ook samen met Goldman Sachs.

Apple heeft nu al betalingsdienst Apple Pay, waarvoor Apple samenwerkt met honderden banken in vele landen waarvan bankpassen en creditcards aan de dienst kunnen worden gekoppeld. De kopen-op-afbetalingsdienst zou Apple Pay Later moeten gaan heten. Goldman is daarbij de partner voor de leningen die klanten aangaan.

Met de dienst zou Apple gebruikers de kans geven om binnen twee maanden af te lossen zonder rente te betalen of daar langer over te doen maar dan wel rente te betalen. De dienst zou zowel bij gewone als bij webwinkels moeten werken. Apple krijgt daarbij vermoedelijk een percentage van het bestede bedrag, net als bij gewone Apple Pay-betalingen. De dienst zou concurrentie betekenen voor bedrijven als Klarna, PayPal en alleen in de VS actieve Affirm.

Voor Apple is een uitbreiding van financiële diensten niet alleen een extra manier om geld te verdienen, maar ook een manier om gebruikers van iPhones aan zich te binden. Goldman Sachs is van huis uit meer een zakenbank die sterk is op Wall Street, maar probeert via de samenwerking met Apple ook de consumentenmarkt te betreden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

VK schrapt concurrentieregels voor brandstofbedrijven

LONDEN (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk gaat tijdelijk de concurrentieregels tussen de brandstofbedrijven schrappen. De regering hoopt op die manier de Britse tekorten aan benzine en diesel bij de tankstations te verminderen. Die zijn ontstaan doordat er niet genoeg vrachtwagenchauffeurs in het land zijn voor de bevoorrading.

4 uur geleden
Tekorten bij 30 procent van Britse BP-pompstations

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Bij drie op de tien tankstations van olie- en gasconcern BP in het Verenigd Koninkrijk zijn de meest gebruikte soorten brandstof op. De vrees voor tekorten aan benzine of diesel zorgt voor rijen automobilisten die nog snel willen tanken.

9 uur geleden
Evergrande-crisis hangt boven komende beursweek

AMSTERDAM (ANP) - De crisis rond het gigantische Chinese vastgoedbedrijf China Evergrande Group zal komende week het financieel- economisch nieuws blijven beheersen. Het is de vraag hoezeer dit ook doorwerkt op de internationale aandelenbeurzen. Het bedrijf torst een schuldenlast van honderden miljarden euro's met zich mee en liet afgelopen week al een termijn voor rentebetalingen verstrijken.

11 uur geleden
Zakenkrant: Chinese steden leggen beslag op geld Evergrande

LONDEN (ANP) - Zeker twee lokale overheden in China hebben beslag gelegd op geld dat het wankele vastgoedconglomeraat China Evergrande Group heeft ontvangen uit de voorverkoop van woningen. Dat meldt de Financial Times op basis van memo's die de Britse zakenkrant heeft ingezien. Chinese autoriteiten willen voorkomen dat het geld voor andere doelen dan huizenbouw wordt gebruikt, zoals het afbetalen van schulden.

12 uur geleden
Minister: Gazprom staat klaar om Europa meer gas te leveren

MOSKOU (ANP) - Het Russische Gazprom staat klaar om meer gas te leveren aan Europa. Dat zei de Russische minister voor Energie, Dmitri Peskov, tegen het Russische persbureau Interfax. 's Werelds grootste aardgasbedrijf Gazprom, waarin de Russische overheid een groot belang heeft, zou volgens hem ook graag meer leveringscontracten afsluiten met Europa.

12 uur geleden
Vrijgelaten Huawei-topvrouw als een held onthaald in China

VANCOUVER (ANP) - China heeft de door Canada vrijgelaten Huawei-bestuurder Meng Wanzhou als een held onthaald. Op de luchthaven in haar woonplaats Shenzhen was de rode loper voor Meng uitgelegd en stond een groep mensen patriottistische liederen voor haar te zingen.

1 dag geleden
Turkse overheid wijt sterk gestegen prijzen aan beleid supers

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse overheid gaat onderzoek doen naar de enorme prijsstijgingen bij vijf grote supermarktketens in het land. President Recep Tayyip Erdoğan houdt de bedrijven verantwoordelijk voor de snelle stijging van voedselprijzen in zijn land.

1 dag geleden