Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ABN AMRO verkoopt grote leningenportefeuille in Verenigde Staten

ABN AMRO verkoopt grote leningenportefeuille in Verenigde Staten

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO verkoopt een grote leningenportefeuille in de Verenigde Staten aan branchegenoot Credit Agricole CIB. Het gaat om kredieten aan Amerikaanse transport- en scheepvaartbedrijven. De portefeuille is goed voor zo'n 700 miljoen dollar aan leningen.

Volgens de bank zorgt de verkoop voor een verdere versnelling van de afbouw van zogeheten niet-kernactiviteiten. ABN AMRO kondigde vorig jaar al aan flink in te grijpen bij zijn zakenbank. Die ging eerder het schip in door onder meer een probleemdossier rond een oliehandelaar in Singapore. Vervolgens besloot topman Robert Swaak om te stoppen met activiteiten van de zakenbank buiten Europa. Daardoor verdwijnen er ook veel banen.

ABN AMRO behoudt naar eigen zeggen wel zijn rol als financier van de Europese scheepvaart. Verder meldt de bank dat de leningen in de VS rond boekwaarde worden verkocht, waardoor de impact op het financiële resultaat in de cijfers over het derde kwartaal van dit jaar verwaarloosbaar zal zijn.

ABN AMRO zette vorig jaar voor het eerst in een decennium een jaarverlies in de boeken. De rode cijfers werden niet alleen veroorzaakt door verliezen bij de zakenbank. Ook de coronacrisis en de aanhoudende lage rente drukten op de resultaten. In het eerste kwartaal van dit jaar leed de bank opnieuw verlies. Dat kwam door een schikking van 480 miljoen euro met het Openbaar Ministerie vanwege het tekortschieten bij het tegengaan van witwassen.

Meer uit Financieel

Techbedrijven stijgen op Wall Street, olieprijzen zakken weer

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven als chipmaker AMD, Facebook-moederbedrijf Meta en elektrische autofabrikant Tesla stonden donderdag tussen de stijgers op de beurzen in New York. De bedrijven kregen er tot 4,8 procent bij. Verder ging de prijs van olie weer omlaag, na een flinke opmars een dag eerder.

40 minuten geleden
Tesla aangeklaagd om racisme op de werkvloer

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is aangeklaagd door een Amerikaans agentschap dat optreedt tegen discriminatie op de werkvloer. De elektrische autofabrikant zou een racistische werkomgeving hebben gecreëerd voor zwarte werknemers in een fabriek in Californië.

1 uur geleden
ASR in cassatie tegen uitspraak gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR stapt naar de Hoge Raad na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. Centraal in die zaak staan drie beleggingsverzekeringsproducten die in de periode tussen 1989 en 2004 werden aangeboden door Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam. De zaak is aangespannen door de vereniging Woekerpolis.nl.

2 uur geleden
ABN AMRO schrapt 70 procent van de banen in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het personeelsbestand van ABN AMRO in New York krimpt tegen het einde van het jaar met 70 procent. Het gaat om in totaal 52 van de 73 functies in de Amerikaanse stad. Het schrappen van die banen is onderdeel van de strategie van de bank om de focus meer te leggen op Europa.

3 uur geleden
Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

4 uur geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

4 uur geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

4 uur geleden