Linux Ubuntu

Communities

ZeelandNet

Linux Ubuntu

Welkom op de community Linux Ubuntu!

69.968 bezoekers 37 leden Log in

006-Multimedia installeren


Multimedia werkt niet altijd even lekker. Filmpjes op You Tube doen het niet, bepaalde flashfilmpjes doen het niet, denk bv aan NOS of HartvanNederland of zo.

Wat te doen?

Nu is het bekend dat de multimedia onder Ubuntu niet volledig is. Dit heeft met rechten te maken maar is eenvoudig op te lossen.

Ga naar de volgende link en volg het stappenplan voor Multimedia. Goed lezen want voor de 64-bit versie is het iets anders dan voor de 32-bit versie. Voor de 64-bit versie moet je de naam-AMD64.deb files gebruiken ipv de naam-i386.deb files met dezelfde naam.
Ook voor oudere versies (Hardy, Intrepid enz) kan het iets anders zijn. Dit staat allemaal duidelijk vermeld ook welke paketten en waar je ze vandaan moet halen.
Wel zit er wat werk in de Terminal bij. Als je het stap voor stap volgt mag dit ook geen probleem zijn. De terminal vindt je onder Toepassingen -> Hulpmiddelen -> Terminalvenster.

Daarna zou de multimedia volledig moeten werken, ook YouTube filmpjes en het NOS.

Aangezien de site volledig is en voor mijn gevoel heel erg duidelijk doe ik hier dus niet meer dan de link plaatsen. Succes.

 

Site voor Multimedia

Omhoog