BALI * The Morning Of The World *

Communities

ZeelandNet

BALI * The Morning Of The World *

Welkom bij de community Bali *The Morning Of The World*

212.112 bezoekers 9 leden Log in

ReligieReligieVia India en Oost-Java kwam het Hindoeisme op Bali terecht en ontwikkelde zich daar tot een heel eigen variant. Ongeveer 90% van de Balinezen belijdt de Agama Hindu of Agama Thirta, een mengeling van pre-hindoeistische, hindoeistische en boeddhistische elementen. Het Balinese hindoeisme baseert zich op de verering van goden, demonen en (vergoddelijkte) voorouders. De Trimurti of Trisakti (drie-eenheid) die schepping, levenstijd en vernietiging symboliseert, bestaat uit de goden Brahma, Vishnu en Iswara (een manifestatie van de god Shiva). Een kleine groep, die een oudere vorm van hindoeisme aanhangt en niet is beinvloed door het Javaanse rijk Majapahit, is de Bali Aga. In tegenstelling tot andere hindoes op Bali, begraven de Bali Aga hun doden. Truyan en Tenganan , respectievelijk in het noordoosten en oosten, zijn voorbeelden van Bali Aga-dorpen.

Er zijn ook verschillende Moslimgemeenschappen op Bali zoals kampung Gelgel, Kusamba en Sarenjawa. Deze zijn gesticht in de periode van het Majapahitrijk en bestaan uit nakomelingen van Islamitische missionarissen die vanuit Java gestuurd waren om de Balinezen te bekeren.

Natuurlijk zijn er, naast de duizenden pura's, moskeeen en kerken te vinden die tot de kleinere religieuze groepen op Bali behoren. Zij leven veelal vreedzaam naast elkaar ! 

Hindoes cremeren hun doden. Dat zijn ware artistieke en religieuze hoogtepunten ! Ben je op Bali en doen dergelijke crematies zich voor, ga er dan beslist heen ! Er heerst een vrolijke, ontspannen sfeer en....... waarom ook niet; je gaat als overledene immers naar een betere wereld ! Dat is niet iets waar je droevig over moet zijn maar juist blij ! Volg de regels bij een dergelijk manifest en maak prachtige foto's en video-opnames.....

In de Hindoereligie wordt dagelijks verschillende malen geofferd. Het vervaardigen van offers is een typische vrouwelijke aangelegenheid. Bij tempelfeesten brengt iedere familie, een door de vrouw des huizes gemaakt, offer mee. De offers worden verzameld door de priesters en gezegend met heilig water. Daarna zorgen mantra's en sutra's (heilige spreuken die alleen de priesters kennen) en brandende wierook ervoor, dat de essentie van het offer zijn hogere bestemming bereikt. Het zijn veelal ware kunstwerken ! De kleinere offers zijn dagelijks voor de huisdeuren, op de straat of in de huistempeltjes te vinden. Laat deze offers ongemoeid en respecteer de religie, zeden en gewoonten van anderen waar je te gast bent !


  

Omhoog