Bets de Visser, handgemaakte poppen van klei

Communities

ZeelandNet

Bets de Visser, handgemaakte poppen van klei

Welkom op de community Bets de Visser, handgemaakte poppen!

104.323 bezoekers 15 leden Log in

Nieuws

MIJN HOBBY

Het maken van poppen van klei is mijn grote hobby. Een hobby waarbij je alles vergeet en waar je helemaal in opgaat. Ik ben in 1995 begonnen en heb gedurende 3 jaar een cursus gevolgd. Inmiddels ben ik er wel achter dat je nooit uitgeleerd bent omdat je jezelf steeds wilt verbeteren en ook steeds nieuwe gezichtsuitdrukkingen wilt maken. De pop wordt volledig met de hand gemaakt, ook de ogen beschilder ik zelf en eventuele kleding en haar wordt ook door mijzelf gemaakt. Tegenwoordig maak ik de kleding niet meer van stof maar ook van klei. Het leukst van al vind ik het boetseren van het gezicht, maar dit is tevens ook het moeilijkste onderdeel. Ook is het belangrijk dat het geheel anatomisch in orde is. Indien de verhoudingen niet overeenkomen doet dat afbreuk aan de gehele pop. Het is dan ook goed opletten bij het vormen van het frame, dit is tenslotte de basis. De klei waarmee ik werk is zelfhardend er komt dus geen oven aan te pas. Nadat de pop is uitgehard wordt hij geverfd en eventueel aangekleed. Om de gewenste (huids-)kleuren te krijgen meng ik de verf zelf.

In 2002 nam ik voor het eerst deel aan de wedstrijd om de zilveren poppenring. Een wedstrijd georganiseerd door Niesje Wolters, bekend vanwege het organiseren van poppen- en berenbeurzen. Uit alle inzendingen worden er 10 poppen door een vakjury genomineerd. Deze 10 poppen mogen worden tentoongesteld tijdens de grote poppen- en berenbeurs, jaarlijks in Ahoy, Rotterdam. Het publiek bepaalt uiteindelijk de prijswinnaar door een stem uit te brengen op hun favoriet. Ook het jaar erop stuurde ik een inzending die genomineerd werd. Beide keren werd ik niet de uiteindelijke winnaar. Maar het, als amateur, genomineerd worden gaf me veel voldoening en het was meteen ook weer een stimulans om door te gaan met mijn hobby. Je moet ook altijd kritisch blijven op hetgeen je maakt en bovenal veel geduld hebben om tot een goed resultaat te komen. Inmiddels heb ik in elk geval al veel verschillende poppen gemaakt.

WAAR HET ALLEMAAL MEE BEGINT.........

                  

WELKOM!

Leuk dat u een kijkje komt nemen op mijn community. U kunt hier kennismaken met enkele van mijn handgemaakte poppen van klei.

Inmiddels zijn er al veel foto's van mijn poppen geplaatst. Kijk hiervoor snel in mijn FOTOALBUM. Daarnaast zijn er ook nog wat oudere foto's te zien als items in de blauwe kolom hiernaast, klik op de naam van de pop en u krijgt de foto te zien.

Mocht u vragen hebben of een reactie willen geven dan hoor ik het graag. Alvast bedankt voor uw belangstelling. 

Met vriendelijke groet,

Bets de Visser-Hollebek, Axel

 

                          

 

De kleinkinderen

Omhoog