Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zomerbraderie hoort bij het DNA van Meliskerke

Zomerbraderie hoort bij het DNA van Meliskerke

MELISKERKE - Aagtekerke heeft de motorcross, Biggekerke een solexrace, Westkapelle de kermis en Meliskerke de zomerbrraderie. “Het hoort bij het DNA van ons dorp”, zegt William Boone. Volgende week woensdag (31 juli) is het weer zover. Tussen 12.00 uur en 20.00 uur is er in het dorp van alles te doen.

Nadat de braderie vorig jaar door omstandigheden niet door kon gaan, is het nu weer groot feest in de Torenstraat en omgeving. Het is de twaalfde editie van de zomerbraderie.

Oranjevereniging

De organisatie is dit keer in handen van de Oranjevereniging in Meliskerke, met William Boone en Carlo Rotte als kartrekkers. “Het staat volgende week weer lekker vol”, zegt William Boone. Er staan zeker meer dan zestig kramen. Volgens hem zitten er veel nieuwe gezichten tussen de deelnemers. “Bezoekers zullen worden verrast. We hopen dat we inwoners en toeristen weer een leuke dag kunnen bezorgen.”

Koor

Naast de kramen met koopwaar en demonstraties van oude ambachten zijn er de hele dag activiteiten. Zo zijn er ‘s middags twee optredens van het 50-plus-koor De Zilvermeeuwen en zendt WFM de hele dag live radio uit.

Ook laat shantykoor Zuidwest 10 zich van zijn beste kant zien en kunnen kinderen zich vermaken met een ballonnenclown, op een opblaasbare glijbaan van tien meter hoog, op springkussens en in de draaimolen. Als klap op de vuurpijl komt de aan het conservatorium afgestudeerde accordeonvirtuoos Matthias Lens ook langs. Hij is aan het begin van de avond te horen.

Anita Meyer

Na afloop van de braderie is er bij Hotel Café Boone in de Torenstraat nog een muziekfeest met optredens van niemand minder dan Anita Meyer, René Karst van de hit ‘Atje voor de sfeer’, Jari Esbeukman, Pieter van der Zweep en de Talento’s. Het muziekfeest begint om 20.00 uur.

Meer uit Middelburg

Duurzaam in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Het duurzaamste huis van Zeeland staat in de gemeente Middelburg en om precies te zijn in Arnemuiden. De bewoners zijn de familie Dubbelman.

3 uur geleden
Woonboot gezonken tussen de Arnestraat en de Kanaaldijk: Bewoonster opgevangen

ARNEMUIDEN- Door nog onbekende oorzaak is zaterdagmorgen in het haventje tussen de Arnestraat en de Kanaaldijk een woonboot grotendeels onder water verdwenen. De bewoonster raakte niet gewond. Er wordt vervangende woonruimte voor haar gezocht.

9 uur geleden
Twee auto's met elkaar in botsing op rotonde ter hoogte van de Eeperkweg [UPDATE]

SEROOSKERKE- Op de rotonde ter hoogte van de Eeperkweg zijn vrijdag in de namiddag twee auto's met elkaar in botsing gekomen. De ambulancedienst heeft de betrokkenen ter plaatse medisch onderzocht. Vervoer naar het ziekenhuis was niet nodig. Wel was het nodig om de auto's weg te laten slepen door een berger.

10 uur geleden
Tijdrit ZLM-tour in Westkapelle

DOMBURG - Dit jaar wordt op 5 juni de tijdrit van de ZLM-tour verreden in Westkapelle. De tijdrit start woensdag 5 juni rond 17.30 uur in Westkapelle vanaf het Abraham Calandplein. De tijdrit zal over een deel van de Zeedijk en door het achterland gaan. Iedereen kan en mag komen kijken en aanmoedingen. De tijdrit eindigt rond 20.15 uur.

1 dag geleden
Zeiljacht strandt bij Westkapelle, schipper kan zelf aan land komen

WESTKAPELLE - Op de dijk bij Westkapelle is vrijdagmorgen een zeiljacht aangetroffen zonder opvarenden. De politie, KNRM en Kustwacht begonnen een zoekactie. 'Uiteindelijk kwam de 61-jarige Duitse schipper circa een kilometer verderop zelf aan land', laat de politie weten. 

1 dag geleden
Maandverwachting: juni start overwegend droog met geregeld zon

REDACTIE - Het begin van de meteorologische zomer zal vaak droog verlopen met geregeld zon, af en toe kan wel een bui voorkomen. De temperaturen liggen ietwat onder het langjarig gemiddelde. In de tweede juni helft neemt de wisselvalligheid en de kansen op wat warmer juniweer toe. Vooral tijdens warme dagen kan het weleens tot stevige buien komen. 

1 dag geleden
Eerste kinderburgemeester van Veere officieel geïnstalleerd

DOMBURG - Tijdens de raadsvergadering van donderdag 30 mei 2024 is de eerste kinderburgemeester van Veere officieel geïnstalleerd. Max Huiszoon van basisschool 't Paalhoofd in Zoutelande werd al eerder, tijdens de verkiezingen op 16 april, verkozen door de jury, maar vandaag kreeg Max dan ook officieel een keten omgehangen.

1 dag geleden