Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeker negen gewonden bij aanval met mes in Japanse trein

Zeker negen gewonden bij aanval met mes in Japanse trein

TOKIO (ANP/RTR/AFP) - Een man heeft vrijdagavond zeker negen mensen verwond met een mes in een forenzentrein in Tokio. Volgens Japanse media liepen de meeste slachtoffers lichte verwondingen op. Een vrouw raakte zwaargewond aan haar rug maar zij verkeert niet in levensgevaar. De politie kon de vermoedelijke dader later in de buurt aanhouden.

De aanval vond plaats bij een station in het westen van Tokio. De machinist maakte nadat hij was gewaarschuwd over de aanval een noodstop. Passagiers vertelden aan de Japanse nationale omroep dat mensen in paniek probeerden om in andere rijtuigen te komen. "Er waren veel mensen met bloed op hun kleren, die in paniek wegrenden", zei een student tegen de krant Mainichi Shimbun.

De verdachte, die in de twintig zou zijn, maakte van de verwarring gebruik door uit de trein te springen en over het spoor weg te rennen. Hij werd ongeveer een uur later in een winkel in de buurt gearresteerd. Rechercheurs vonden in de trein een keukenmes.

Meer uit Buitenland

Hoofdkwartier Vlaams Belang beschadigd tijdens protestmars

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Tijdens een mars tegen extreemrechts in Brussel is het hoofdkwartier van Vlaams Belang beklad en beschadigd. Demonstranten brachten onder meer anarchistische teksten met graffiti aan op het pand.

55 minuten geleden
Slotverklaring Oekraïnetop roept op tot dialoog met Rusland

BÜRGENSTOCK (ANP/AFP/DPA) - Tientallen landen die in Zwitserland bijeenkwamen op de vredestop over Oekraïne hebben een slotverklaring getekend waarin staat dat voor het bereiken van vrede "de betrokkenheid van en dialoog tussen alle partijen" is vereist. Tegelijkertijd moeten de onafhankelijkheid en territoriale integriteit van Oekraïne worden gerespecteerd volgens de verklaring.

2 uur geleden
Natuurherstelwet EU toch binnen bereik na draai Oostenrijk

BRUSSEL (ANP) - De Europese natuurherstelwet maakt toch kans de eindstreep te halen. Oostenrijk maakt een ommezwaai en lijkt de omstreden wet toch aan genoeg steun van de EU-landen te helpen. Maandag stemmen ze erover.

4 uur geleden
Veertien Jordaniërs overleden tijdens hadj

AMMAN (ANP/RTR) - In Saudi-Arabië zijn veertien Jordaniërs overleden tijdens de hadj, meldt het Jordaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zeventien landgenoten worden momenteel vermist.

4 uur geleden
Rusland claimt verovering dorp in zuidoosten Oekraïne

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland claimt opnieuw een dorp te hebben veroverd in het zuidoosten van Oekraïne, waarmee het voortgang blijft boeken aan de frontlinie. Het ministerie van Defensie schrijft dat het gaat om de plaats Zahirne in de regio Zaporizja.

4 uur geleden
VN verwelkomen aankondiging 'tactische pauzes' in Gazastrook

NEW YORK (ANP/AFP) - De Verenigde Naties verwelkomen de aangekondigde 'tactische pauzes' in de Gazastrook. De Israëlische krijgsmacht maakte zondag bekend voorlopig elke dag van 08.00 tot 19.00 uur te stoppen met haar operaties in een deel van het zuiden van Gaza, om zo de levering van meer humanitaire hulp aan het gebied mogelijk te maken.

5 uur geleden
Louis Armstrong krijgt 5 keer platina voor Wonderful World

WASHINGTON (ANP) - Het wereldberoemde lied What A Wonderful World van Louis Armstrong is in de VS onderscheiden met vijf keer platina. Het is volgens Amerikaanse media uniek dat een nummer deze kwalificatie krijgt. Het betekent dat er sinds 1967, toen Armstrong de song opnam, meer dan 5 miljoen exemplaren van de single zijn verkocht.

5 uur geleden