Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeilboot met zes opvarenden slaat om voor kust van Vrouwenpolder

Zeilboot met zes opvarenden slaat om voor kust van Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - Een zeilboot is vanochtend op de Noordzee omgeslagen voor de kust van Vrouwenpolder. Ter hoogte van de Roompot zijn er zes personen uit het water gered. Dat meldt Veiligheidsregio Zeeland. 

De kustwacht rukte uit om de te water geraakte opvarenden te redden. De zeilboot waar zij opzaten, sloeg dinsdag rond 10.30 uur om. Onduidelijk is waarom. De zes opvarenden kwamen in het water terecht en zijn door de kustwacht gered. 

Uit voorzorg kwam er ook een ambulance ter plekke. De slachtoffer zijn door een reddingsboot naar de wal gebracht. Daar worden zij door het ambulancepersoneel gecontroleerd op mogelijke onderkoelingsverschijnselen. 

Meer uit Middelburg

Duurzaam in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Het duurzaamste huis van Zeeland staat in de gemeente Middelburg en om precies te zijn in Arnemuiden. De bewoners zijn de familie Dubbelman.

1 uur geleden
Woonboot gezonken tussen de Arnestraat en de Kanaaldijk: Bewoonster opgevangen

ARNEMUIDEN- Door nog onbekende oorzaak is zaterdagmorgen in het haventje tussen de Arnestraat en de Kanaaldijk een woonboot grotendeels onder water verdwenen. De bewoonster raakte niet gewond. Er wordt vervangende woonruimte voor haar gezocht.

7 uur geleden
Twee auto's met elkaar in botsing op rotonde ter hoogte van de Eeperkweg [UPDATE]

SEROOSKERKE- Op de rotonde ter hoogte van de Eeperkweg zijn vrijdag in de namiddag twee auto's met elkaar in botsing gekomen. De ambulancedienst heeft de betrokkenen ter plaatse medisch onderzocht. Vervoer naar het ziekenhuis was niet nodig. Wel was het nodig om de auto's weg te laten slepen door een berger.

8 uur geleden
Tijdrit ZLM-tour in Westkapelle

DOMBURG - Dit jaar wordt op 5 juni de tijdrit van de ZLM-tour verreden in Westkapelle. De tijdrit start woensdag 5 juni rond 17.30 uur in Westkapelle vanaf het Abraham Calandplein. De tijdrit zal over een deel van de Zeedijk en door het achterland gaan. Iedereen kan en mag komen kijken en aanmoedingen. De tijdrit eindigt rond 20.15 uur.

1 dag geleden
Zeiljacht strandt bij Westkapelle, schipper kan zelf aan land komen

WESTKAPELLE - Op de dijk bij Westkapelle is vrijdagmorgen een zeiljacht aangetroffen zonder opvarenden. De politie, KNRM en Kustwacht begonnen een zoekactie. 'Uiteindelijk kwam de 61-jarige Duitse schipper circa een kilometer verderop zelf aan land', laat de politie weten. 

1 dag geleden
Maandverwachting: juni start overwegend droog met geregeld zon

REDACTIE - Het begin van de meteorologische zomer zal vaak droog verlopen met geregeld zon, af en toe kan wel een bui voorkomen. De temperaturen liggen ietwat onder het langjarig gemiddelde. In de tweede juni helft neemt de wisselvalligheid en de kansen op wat warmer juniweer toe. Vooral tijdens warme dagen kan het weleens tot stevige buien komen. 

1 dag geleden
Eerste kinderburgemeester van Veere officieel geïnstalleerd

DOMBURG - Tijdens de raadsvergadering van donderdag 30 mei 2024 is de eerste kinderburgemeester van Veere officieel geïnstalleerd. Max Huiszoon van basisschool 't Paalhoofd in Zoutelande werd al eerder, tijdens de verkiezingen op 16 april, verkozen door de jury, maar vandaag kreeg Max dan ook officieel een keten omgehangen.

1 dag geleden