Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuwse Pasta verbindt Zeeland

De Zeeuwse pastamakers André en Marijk Roubal ontvingen vrijdag 20 november het officiële ‘Zeker Zeeuws Streekproduct’ - certificaat uit handen van Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de Provincie Zeeland. Waarna Roubal op zijn beurt trots het schitterende kookboekje ‘Een bord vol Zeeland’ overhandigde aan De Bat. Vers van de pers en boordevol pastarecepten met Zeeuwse producten uit de zee en van het land. Van zeekraal, mosselen, tapijtschelpen, oesters en botarga tot Zeeuws lam, kaas en groenten. Deze producten hebben allemaal twee dingen gemeen. Ze hebben allemaal het streekkeurmerk Zeker Zeeuws én ze smaken perfect bij de enige echte Zeeuwse Pasta van André en Marijk Roubal uit Kwadendamme. Gemaakt in hun ‘pastalaboratorium’ in Goes op traditionele wijze met alleen maar Zeeuwse ingrediënten. Vers, gedroogd of gevuld. Pasta en Zeeland, het is geen voor de hand liggende combinatie. Pastameester Roubal geeft sinds een aantal jaren in Kwadendamme workshops in het op traditionele manier pasta’s maken. Hij heeft zijn krachten gebundeld met de Zeeuwse Tarwecirkel (een initiatief van akkerbouwer Leon de Winter) dat prachtige meelsoorten produceert van lokaal verbouwde tarwe.

Voor het maken van de beste pasta gaat Roubal niet over één nacht ijs. Naast de beste meng- en kneedmachines, gebruikt hij de modernste drogers uit Italië waarmee droging en relatieve vochtigheid uiterst precies ingesteld kunnen worden.

Kijk voor meer informatie over Zeeuwse Pasta en het kookboekje van André en Marijk Roubal op www.zeeuwse-pasta.com

Zeker Zeeuws keurmerk

Zeker Zeeuws® Streekproduct is een onafhankelijk en landelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier.

Meer uit Zeeland

Helga van Leur spreekt op Contacta 2025

Duurzaamheidsexpert en voormalig RTL-weervrouw Helga van Leur is aangekondigd als spreker tijdens Contacta 2025. Met haar achtergrond in Bodem, Water en Atmosfeer (Wageningen University) en een carrière waarin ze in 1998 werd uitgeroepen tot beste weervrouw ter wereld, staat Van Leur bekend om het vertalen van complexe wetenschap naar toegankelijke inzichten.

2 weken geleden
Genomineerden voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2025

De spanning stijgt voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2025. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat maakte vanochtend bij Omroep Zeeland bekend welke vijf bedrijven kans maken op de prestigieuze prijs, die dit jaar voor de 23e keer wordt uitgereikt. De prijs beloont ondernemingen die met innovatieve producten en diensten bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige economie in Zeeland.

3 weken geleden
Familiebedrijf Akkerdaas: meer dan een eeuw in Domburg

Al sinds 1900 maakt de naam Akkerdaas deel uit van het Zeeuwse ondernemerslandschap. Wat begon als een smederij en loodgietersbedrijf groeide in ruim een eeuw tijd uit tot een veelzijdige onderneming met een eigen kadowinkel. De familie Akkerdaas staat inmiddels al vier generaties lang garant voor vakmanschap, ondernemerschap en een scherp oog voor wat klanten zoeken.

3 weken geleden
Zeelandia viert 125 jaar

Zeelandia viert 125 jaar: van Zeeuwse keuken tot wereldspeler in bakkerij-ingrediënten Bij bakkersbedrijf Zeelandia in Zierikzee kunnen de ovens, deegmachines en broodvormen alvast een grondige schoonmaakbeurt krijgen, want op 12 september komt er bijzonder bezoek. Ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum brengt Zijne Majesteit de Koning een bezoek aan het familiebedrijf. Wat in 1900 begon met een recept voor beschuitgelei groeide uit tot een internationaal concern met ruim 3.000 medewerkers, actief in meer dan honderd landen.

3 weken geleden
Lennert Steketee: ondernemer en ambassadeur van Yerseke

Ondernemerschap, innovatie en liefde voor zijn dorp: dat typeert Lennert Steketee. Als geboren en getogen Yersekenaar zet hij zich in om het vissersdorp op de kaart te zetten, zowel als ondernemer als in zijn rol als verbinder binnen de gemeenschap.

3 weken geleden
AI drukt stempel op Zeeuwse arbeidsmarkt: stijging WW-uitkeringen

Het aantal mensen met een werkloosheidsuitkering in Zeeland is het afgelopen jaar duidelijk gestegen. Volgens recente cijfers ligt de toename hoger dan het landelijke gemiddelde.

3 weken geleden
Save the Date: Horecabeurs Goes 2026 op 9 & 10 maart!

Save the Date! De 62e editie van Horecabeurs Goes vindt plaats op 9 & 10 maart 2026 in de Zeelandhallen! 

3 weken geleden