Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeuwse overheden lobbyen samen voor onderzeeboten

Zeeuwse overheden lobbyen samen voor onderzeeboten

VLISSINGEN - De Zeeuwse overheden hebben een brief gestuurd naar de vaste defensiecommissie van de Tweede Kamer.

De commissie vergadert vandaag over de vervanging van de onderzeeboten. Zeeland en de gemeente Vlissingen in het bijzonder hopen op een rol voor Damen als hoofdaannemer. 

Gunning

In de brief zeggen zij dat de werf klaar is voor de bouw, ook als de order naar voren wordt gehaald. 

De gunning staat officieel pas in 2022 op de agenda, maar vanwege de dreigende economische crisis wordt ervoor gepleit om de investering naar voren te halen. Damen bouwt al jaren schepen voor de marine. Ook bij deze order wil ze samenwerken met onder Thales Nederland, TNO en zo’n 145 andere bedrijven en partijen in Nederland. “Decennialang is in Vlissingen en in de rest van Nederland dus enorm veel expertise opgebouwd met de bouw van marineschepen, zowel voor nationale als internationale defensies.” 

Manjaren

Volgens de overheden zou Zeeland ‘enorm gebaat’ zijn bij het naar voren halen van de bouw. “Het levert ontzettend veel werkgelegenheid op”, zegt gedeputeerde Jo-Annes de Bat. Het zou meer dan 3500 manjaren aan werk opleveren. “Dit zorgt voor bestendiging, versterking en stabiliteit met een aantrekkende kracht van met name vakmensen in de leeftijd van 25 tot 45 jaar naar onze regio … De order zal de economische en kennisstructuur een van onze regio een enorme impuls geven.” 

Meer uit Middelburg

Kerst in De Oostkerk

MIDDELBURG - Oost, west… Kerst op zijn best in de Oostkerk! Ook in de decembermaand is er genoeg te beleven in de Cultuurkoepel van Middelburg. In het weekend van 16 & 17 december staan Wibi Soerjadi en Cor Bakker met een kerstconcert in de kerk. De vrijdag daarop is er een X-MAS SING ALONG onder leiding van The Kickz. Op 15 december staat Dutch Baroque in de Oostkerk met het programma Magnificat anima mea Dominum. 

16 minuten geleden
Theaterloods-B speelt Leeuwenhart voor basisscholen

MIDDELBURG - De nieuwe productie van De Zeeuwse jeugdtheatermakerij Theaterloods-B heet 'Leeuwenhart' en is bedoeld voor leerlingen van de bovenbouw van het basisonderwijs.

33 minuten geleden
Oud-bestuurslid verduisterde 60.000 euro van tennisclub MLTC

MIDDELBURG - Bij Stichting De Veste, die gelieerd is aan de Middelburgse tennisclub MLTC, is in zes jaar tijd een bedrag van bijna 60.000 euro verduisterd door een oud-bestuurslid. Dat schrijft de tennisvereniging op haar website.

3 uur geleden
Vier je identiteit tussen de kunstwerken in de Vleeshal in Middelburg

MIDDELBURG - Op 8 december organiseert Vleeshal 'Queer Cheer', een queer-feest ten midden van de solotentoonstelling 'Freddie' van Freddie Mercado. Speciaal voor Paarse Vrijdag, een actiedag van de GSA (Gender and Sexuality Alliance), kunnen bezoekers dansen tussen de kunstwerken van Mercado. Mercado zoekt binnen zijn werk de grenzen op tussen identiteit en gender en daarmee is dit de perfecte setting voor dit bijzondere feest.

1 dag geleden
Kerstmarkt Grote Kerk Veere

VEERE - Nog één week voordat de Grote Kerk in Veere weer omgetoverd wordt tot een kerstparadijs. Op 9 en 10 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt van Veere plaats. 

1 dag geleden
Onwelwordingen bij restaurant Middelburg

MIDDELBURG - Bij een fastfoodrestaurant in Middelburg zijn donderdagmiddag meerdere personen onwel geworden. De brandweer werd opgeroepen om metingen te doen.

1 dag geleden
De lichtjes gaan aan! Inwoners Nieuw-en St.Joosland brengen dorp in Kerstsferen

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op 6 december gaan de lichtjes aan! Van de kerstboom op het pleintje bij ''t Dorpsuus' in Nieuw- en Sint Joosland. Twee dorpsbewoners opperden het idee tijdens de Dorpstafel.

1 dag geleden